Haberler

Diyarbakır Ve İzmir'den Şivan Perwer'e İkinci Davet

Güncelleme:

Diyarbakır ve İzmir KMM "Bu barış sürecinin senin ses ve yorumun ile hızlanacağına inanıyoruz" diyerek Şivan Perwer'i yeniden Türkiye'ye davet etti.

Diyarbakır ve İzmir Küçük Millet Meclisleri (KMM), 16–17 Kasım tarihinde Başbakan Erdoğan'ın davetiyle Diyarbakır'a gelen Kürt Sanatçı Şivan Perwer'i barış sürecinin güçlü sesi olması için yeniden Türkiye'ye davet etti.

Konuyla ilgili konuşan Diyarbakır Küçük Millet Meclisi Koordinatörü Eyüphan Kaya, toplumun her kesiminden yükselen 'barış' çağrıları karşısında Diyarbakır ve İzmir Küçük Millet Meclisleri olarak geçtiğimiz Nisan ayında Kürt sanaçtı Şivan Perwer'i Türkiye'ye davet ettiklerini hatırlattı. O çağrıya karşılık alamadıkları için üzüldüklerini kaydeden Kaya, Şivan Perwer'in Diyarbakır'da yaşadığı heyecan ve mutluluğu kendilerinin de yaşadığını belirterek, "Sevgili Şivan, Doğup büyüdüğün vatanına hoş geldin. Yaşadığın güzel anları medyada biz de seninle birlikte yaşadık, aynı heyecanı paylaştık" dedi.


"GEL, KATIL BİR MUTLULUĞU DAHA HEP BİRLİKTE PAYLAŞALIM"

Şivan Perwer'i davet etmekten de vazgeçmediklerini ifade eden Kaya, Diyarbakır ve İzmir Küçük Millet Meclisleri olarak yaptıkları çağrılarını yinelediklerini belirterek, "Bu barış sürecinin senin ses ve yorumun ile hızlanacağına inanıyoruz. Sevgili Şivan, seni barış sürecinin güçlü sesi olman için yeniden Türkiye'ye davet ediyoruz. Sivil toplumun siyasetle düzenli, ön yargısız ve sansürsüz diyalogunu amaçlayan Küçük Millet Meclisleri girişimi, yapısı gereği toplumsal barışa hizmet eden bir çalışma. Bu çalışmaya katılarak onun daha da güçlenmesine katkıda bulunmanın sana yaraşacağı düşüncesindeyiz. Gel, katıl bir mutluluğu daha hep birlikte paylaşalım" diye konuştu.

İZMİR VE DİYARBAKIR KMM'LERİ ŞU ÇAĞRIYI YAPMIŞTI

Hatırlanacağı üzere, İzmir ve Diyarbakır Küçük Millet Meclisleri Nisan ayında bir kampanya başlatmış, çok sayıda aydının da imzalarıyla Şivan Perwer'e şu çağrıyı yapmıştı:

"Sevgili Şivan,
Televizyondaki duygu dolu konuşmalarını mutlulukla izledik.
Sana 'Hadi artık dön' çağrısını biz İzmir ve Diyarbakır Küçük Millet Meclisleri olarak başlatıyor ve tüm sivil toplumu da katılmaya davet ediyoruz. Toplumun her kesiminden yükselen 'barış' çağrıları, senin sesinle daha da güçlenecek. Artık vatanına dön, barış içinde, huzur içinde yaşayabileceğimiz yeni bir toplumun inşasına burada, kendi toprağında katıl. İzmir ve Diyarbakır küçük Millet Meclisleri."

Kaynak: Temsilci / Barış Süreci

Diyarbakır Türkiye İzmir Barış Süreci Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title