Haberler

Diyarbakır Atatürk Stadı'na Korkutan Rapor: Dolarsa Yıkılabilir

Güncelleme:

Diyarbakır Atatürk Stadı'na verilen "Tam kapasite dolarsa yıkılabilir" raporu, Galatasaray ile oynanacak kupa maçı öncesi krize neden oldu. NTV Diyarbakır Telsilcisi Nizamettin Kaplan, yaşananları 14/16 canlı yayınında aktardı.

KUPA MAÇI ÖNCESİ BÜYÜK TEHLİKE

Diyarbakır Atatürk Stadı'na verilen tam dolması halinde yıkılabilir raporu, Galatasaray ile oynanacak Türkiye kupası maçı öncesi krize yol açtı. Diyarbakır BŞB-Galatasaray maçında tribünlerin %60'ı boş bırakılacak. Yıllar sonra şehire büyük bir takım gelirken, tribünde 13.000 yerine 4.600 taraftarın girebilecek olması büyük tepki topladı.

"YIKILMA TEHLİKESİ VAR"

Aslında herşey, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nun, Ağustos ayında yaptığı inceleme ile başladı. Diyarbakır Atatürk Stadı'nda yapılan inceleme sonrası hazırlanan raporda "Statta yıkılma tehlikesi var. 13.000 kapasiteli stada en fazla 4.600 taraftar alınabilir" denildi.

ALINAN KARAR KRİZE DÖNÜŞTÜ

Alınan bu karar, Galatasaray maçının gelip çatmasıyla krize dönüştü. Şehire yıllar sonra büyük bir takım gelecekken, tribünlerde 13.000 yerine sadece 4.600 fubolseverin girebilecek olması, büyük tepki topladı.

BİLET FİYATLARI ARTTI

Yıllar sonra Galatasaray gibi büyük bir kulübün şehre gelecek olması ile Diyarbakır'ın yanı sıra çevre illerde de heyecana yol açmışken, sınırlı seyirci alımı kapasiteyi düşürmekle kalmadı, bilet fiyatlarının da katlanmasına neden oldu.

"BU BİZİM KARARIMIZ DEĞİL"

Konuyla ilgili konuşan Gençlik Spor İl Müdürlüğü yöneticileri "Bu bizim kararımız değil, rapor doğrultusunda hareket ediyoruz" derken; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yekililerinin girişimleri de sonuçsuz kaldı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Nizamettin Kaplan Galatasaray Türkiye Spor Haberler

500

Yorumlar (10)

hur zaza 21mobilWeb@haberler.com:

Bende dyarbakirliyim.o pis kadin sur icii baglar ali pasa sehitlik oralara yatirim yapsin.stadi yenilesin.eksik camilere yardim da bulunsun.camiler yarida bu zebaniler kiliseye 1 trilyon para bagisladiler.daga para yolayacaklarina milete harcayin.belki biraz azabin hafifler.

33
40
yanıtYanıtla
kumkapı ferhat:

yorumcular nerede. . . az sonra yıkılsın diyarbakırlılar gebersin yorumlarını görün. . yani maçı seyreden sporsecer, çocuk, genç, yaşlı, polis, asker ne olursa olsun, haberin diyarbakır olması yetiyor ırkçılara.

23
7
yanıtYanıtla
teymenMobil-ANDROID:

ahah hepsinin belasını versin bir stadının bile yok

4
16
yanıtYanıtla
hesMobil-ANDROID:

sizlere cok bile bu stat

6
10
yanıtYanıtla
hasanMobil-ANDROID:

Hemen pasolig uygulansin boş kalır ozaman

10
2
yanıtYanıtla
adamMobil-ANDROID:

adi da ataturk stadi zaten. yikmasaniz sasardim

6
4
yanıtYanıtla
wanlı oktay:

yıkılma tehlikesi olan bir yere hiç kimse konulmaz ama burda 4 bin kişi alabilir diyor yalanın daniskası burda belli oluyor. zaten yıkılma tehlikesi olsa neden sen 4 bin kişiyi stada alıyorsun ki o 4 bin için tehlikeli deyilmi

6
1
yanıtYanıtla
lyasar21Mobil-ANDROID:

Her haberde ermeni tohumları buralara yorum yazıyor akıllı olun beyler bu kansızlar kavga etmemizi istiyorlar ben kürdüm ama eşim türk boş laflara kanmayın kimseyede dalaşmayın bence keyfinize insan gibi yaşayabiliyorsak ne ala.

2
4
yanıtYanıtla
turşs:

gs liler fb liler hele ki bjk liler bu mac trabzonda olsalar gtmezler di biliyorlar kimin ne anlayışta olduklarını trabzon devşirmelerinin ne zıkkım olduklarınıda biliyorlar ama diyarbakır öyle degil kucak acana kucak acar elit kaliteli insanlardır trabzon gibi canavar degiller trabzon macını izledim mac icin polisi taşladılar bu halka ne yaaprlar

2
0
yanıtYanıtla
ülküm skcMobil-ANDROID:

simdiye kadar bişey olmadigina göre bu işte bir oyun var. Oda şudur.. orası yıkılacak diye yıkıp yenisini yapacaklar ve adının Atatürk olması birilerine battığı için yeni yapılması ayağına isim değişikliğine gidilecek demedi demeyin

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title