Haberler

Diyarbakır? da Ağrı Protestosu

Diyarbakır'da, Ağrı seçimlerini protesto etmek amacıyla düzenlenen ve olaysız geçen yürüyüşün sonunda BDP Milletvekili Nursel Aydoğan'ın konuşması sırasında, polis aracından grubun dağılması yönünde anons yapılınca, konuşmasını yarıda kesen Aydoğan polislere, "Açıklamamızı yapıp dağılacağız" dedi.

Diyarbakır'da, Ağrı seçimlerini protesto etmek amacıyla düzenlenen ve olaysız geçen yürüyüşün sonunda BDP Milletvekili Nursel Aydoğan'ın konuşması sırasında, polis aracından grubun dağılması yönünde anons yapılınca, konuşmasını yarıda kesen Aydoğan polislere, "Açıklamamızı yapıp dağılacağız" dedi. Anonsların devam etmesi üzerine Aydoğan, konuşmasını bitirerek parti otobüsünden indi.BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Ağrı seçimlerini protesto etmek amacıyla bugün saat 12.30'da bir yürüyüş düzenlendi. Merkez Bağlar İlçesi Dörtyol mevkiinde başlayan yürüyüşe BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile birlikte yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan posterleri ve 'Ya müzakere ya savaş' pankartları taşındı. Toplanan kalabalık yol boyunca Öcalan lehine slogan atarken, parti otobüsünden de Kürtçe marşlar çalındı. Koşuyolu Parkı yakınlarında toplanan BDP'liler, basın açıklaması için hazırlık yaparken, polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

"OYLARIMIZ, ÇALINMIŞ, YAKILMIŞ, YIRTILMIŞ, KAYBEDİLMİŞTİR"

İlk konuşmayı yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, 30 Mart yerel seçimleri üzerinden 6 gün geçmesine rağmen seçim sonuçlarının hala netleştirilemediğini belirterek, "Sandığa yansıyan Kürt halkının özgür iradesini hazmedemeyen AKP iktidarı, CHP, MHP, seçim kurulları ve güvenlik güçleriyle birlikte, anti demokratik uygulama ve yaklaşımlarıyla halkımızın iradesini gasp etmek istemektedirler. Birçok yerde savaş manzaralarını, sıkıyönetim uygulamalarını aratmayan uygulamalar yaptılar. Böylece, 'demokratik siyaset yapın' söylemlerinde ne kadar samimi olduklarını bir kez daha göstermiş oldular. Devlet partilerine karşı tek başına yarışan HDP-BDP'nin elde ettiği başarıdan korkan, bu başarıyı hazmedemeyen AKP hükümeti ve AKP ile parelel hareket eden ulusalcı ve faşist oluşumlar, Kürt halkının özgür iradesine karşı tek cephe oldular. Kazandığımız, Ağrı, Ceylanpınar, Birecik, Kozluk, Hasankeyf, Kurtalan, Ahlat, Kağızman, Gevaş, Dağpınar, Tatvan, Norşin gibi birçok yerde, açıkça hile yapılmış, oylarımız çalınmış, yakılmış, yırtılmış ve kaybedilmiştir. BDP olarak sunduğumuz somut bilgi ve belgelere rağmen, AKP ile parelel haraket eden il ve ilçe seçim kurulları, itirazlarımızın hiç birini kabul etmemiştir. Yapılan bu müdahalelerle gasp edilen belediyelerin hiçbir meşruiyeti yoktur" dedi.

"AKP, CHP VE MHP; BDP'NİN BAŞARISIZ OLMASI İÇİN ÇALIŞTI"

Daha sonra konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise 30 Mart seçimlerine devletten 1 lira yardım almadan girdiklerini belirterek, "Devletten bir kuruş yardım almazsak da, halkımızın inancıyla bu seçimlerde bir zafer kazandık. Sadece AKP değil, CHP, MHP de kürt halkı ve BDP'nin başarısız olması için elinden geleni yaptı. Başbakan psikolojik bir savaş yürüttü. Herkesten barış için bir oy isteyen partimizi, savaş isteyen bir parti olarak lanse etti. AKP, CHP ve sırtını dayadığı cemaat, adaylarımız üzerinde karalama kampanyası yürüttüler. Sandıklarda binbir türlü hileler yaptılar. Sandıklarda bir sandık görevlisi dahi bulunduramadık. Tüm bunlara rağmen Kürt halkı kenetlendi. Kürdistan'da BDP, Türkiye'de HDP bu seçimlerin en başarılı iki partisidir. 2009'da aynı yöntemleri denediler. Biz başarılı olunca hemen KCK operasyonları yaptılar. Arkadaşlarımızı tutuklayarak yerel yönetimlerde bizi başarısız kılmaya çalıştılar. 2009'da denendi ve sonuç alınamadı. Sonuç alamadıysan yapacağınız tek şey var. Bu halk oyunu çözüm için, barış için verdi. Kürt halkı oyunu İmralı'da sayın Öcalan'ın arkasında olduğunu göstermek için verdi" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ'NİN KONUŞMASINI KESEN ANONS

Aydoğan'ın konuşmasının devam ettiği sırada, polis aracından kalabalığa hitaben yapılan anonsta, "Sevgili vatandaşlar, bir an önce dağılın" anonsu yapıldı. Grubun yuhalaması üzerine araya giren Aydoğan polis aracına dönerek, "Niye, açıklama yapıyoruz. Açıklama bitsin dağılacağız" dedikten sonra konuşmasına devam etmek istedi. Ancak kalabalığın dağılması yönündeki anonsların devam etmesi üzerine mikrofonu bırakan Aydoğan, polis aracının yanına gitti. Kısa süreli gerginliğin ardından BDP seçim otobüsünden yapılan anonsta, basın açıklamasının sona erdiği duyuruldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Nursel Aydoğan Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title