Haberler

Diyarbakır 150 Gazeteciyi Ağırlıyor

Güncelleme:

Bu yıl 29.su olan Geleneksel "Yılın Başarılı Gazetecileri" ödülleri 13 Eylül 2014 Cumartesi günü gerçekleştirilecek Gala Gecesi ile sahiplerini bulacak. Ayrıca 12 – 14 Eylül 2014 Tarihleri arasında Türkiye'den 80'in üzerinde Cemiyeti bünyesinde barındıran Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 46'ncı Başkanlar Konseyi Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Diyarbakır'da toplanacak.

150 Gazeteci Diyarbakır'a Geliyor

Bunun yanı sıra GGC üyelerini geçen yıl İzmir'e davet ederek temaslarda bulunulmasını sağlayan İzmir Gazeteciler Cemiyetinden 20 gazeteci temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelecek. Bu yıl 12-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak etkinlikler kapsamında Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden gelecek yaklaşık 150 kişilik Medya mensubu Diyarbakır'da ağırlanacak. Yine 13 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirecek "Çözüm Süreci, Medyanın Dili ve Rolü" paneli ile Türkiye'de yaşanan gelişmeler Gazeteci gözü ile ele alınacak.

Valilik ve Belediyeye Ziyaret

Etkinliğin ilk gününde Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret edecek olan 150 kişilik medya mensubu daha sonra kentin tarihi mekanları ile kentin yeni yerleşim alanı olan Kayapınar Belediyesini ve ilçesini ziyaret ettikten sonra Sıra Gecesi katılacaklar.

Peygamber Kabirlerine Ziyaret

Etkinliğin ikinci gününde düzenlenecek olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi Toplantısı düzenlenecek. Toplantının ardından Eğil İlçesi'ne hareket edecek olan medya mensupları buradaki peygamber Kabirlerini ziyaret ettikten sonra Dicle Barajı göledinde tekne turuna katılacaklar.

Panele Önemli İsimler Katılacak

Aynı gün Liluz otelde düzenlenecek olan "Barış Sürecinde Medya'nın rolü ve medyanın dili" Panelii düzenlenecek. Panele, Al Jazeera Türk Haber Müdürü Hüseyin Yılmaz, Akademisyen – Gazeteci- Yazar Hüseyin Yayman, Gazete Haber Türk Genel Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış, Gazeteci - Yazar Milliyet Gazetesi Ombudsmanı Belma Akcura, Gazeteci – Yazar Muharrem Sarıkaya gibi ünlü isimler katılacak.

Güneydoğu'nun Oscarları

Aynı gün akşam saatlerinde Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti 29.Geleneksel "Yılın Başarılı Gazetecileri" Gala Gecesi düzenlenecek. 'Güneydoğu'nun Gazeteci Oscarları' denilebilen bu yarışmaya medyadan siyasete, bürokrasiden iş hayatına, belediyelerden STK'lara kadar birçok alanda kişi davet edildi.

Ödül Töreni

Yarışmanın, bölgede görev yapan gazetecilerin belirlenen dallarda çalışmalarını teşvik etmek ve başarılarını ödüllendirme amaçlanıyor. Bu yıl 13 Eylül 2014 Cumartesi günü gerçekleşecek olan "2013-2014 'Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışması"nda toplam 11 dal ve jüri özel olmak üzere 12 ana dal içerisinde ödüller verilecek. Etkinliğin üçüncü gününde Mardin Valiliğini ziyaret edecek olan gazeteciler kentin tarihi mekanlarını ziyaret ettikten sonra Diyarbakır'a geri dönerek kentten ayrılacaklar.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Diyarbakır İzmir Eylül Medya Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title