Haberler

Diriliş 'Ertuğrul' Dizisindeki Zikir Sahnesi İzleyiciyi Ekrana Kilitledi

Güncelleme:

TRT'de geçtiğimiz hafta yayın hayatına merhaba diyen Diriliş-Ertuğrul dizisindeki zikir ve rüya sahnesi izleyiciyi ekrana kilitledi.

TRT1 ekranlarında ikinci bölümü yayınlanan yeni Osmanlı dizisi Diriliş-Ertuğrul'un bu bölümü sosyal medyada büyük beğeni topladı. Geçen hafta yayınlanan yeni Osmanlı dizisi büyük beğeni toplamıştı. Dizinin 2. bölümündeki zikir ve rüya sahneleri diziyi takip edenleri adeta ekrana kilitledi .

EKRANA KİLİTLEYEN ZİKİR SAHNESİ

Hocanın selamı ile başlayan sahnede selamlar alınıp verildikten sonra dua ediliyor ve Abdulkadir Geylani için Fatiha okunuyor. Salavat getirildikten sonra hoca duaya başlıyor. Hocanın duasının bitirmesinin ardınan zikir başlıyor.

ERTUĞRUL'UN ALLAH'A YAKARIŞI

Bu sırada Ertuğrul karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın namaz kıldığı sanhe başlıyor ve Ertuğrul karakterinin Allah'a ettiği dua ve yakarışı ekranlara taşınıyor.Zikrin zirveye ulaştığı bu anlarda Ertuğrul karakteri kendinden geçiyor ve yatağına zor ulaşıp uykuya dalıyor. Rüyada Ertuğrul'a seslenen hoca "Uyan evladım" diyerek hayata tutunmasını sağlıyor ve kıyasıya bir kavga yaşanıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diriliş Ertuğrul Medya Komik - İlginç Güncel Haberler

500

Yorumlar (119)

ŞakirrrmobilWeb@haberler.com:

Tarihten bi haber olan cahillere işte sizin atanız bunlar Osmanlı böyleydi diye yutturmaya çalışıyorlar bu zikir nakşibendi ayini osmanlı kuruluşunda Bektaşiydi hatta bir kısmı şamanizme inanıyordu hala islamı benimsememişti gidin araştırın biraz size her verileni almayın

19
35
yanıtYanıtla
cem tuna:

Dizi güzel bir dizi olabilir ancak TRT bir devlet televizyonu olarak itibarı yerlerde sürünen bir kanal. Devlet televizyonu olarak elbette devletin resmi politikalarını benimsemesi ve yansıtması doğaldır ancak Devlet ile Hükümet birbirinden farklı şeylerdir. Devlet sistemi, işleyişi, kurumları, geleneksel politikaları, yasaları ile kalıcıdır. Hükümetler geçicidir. Bu ülkede istisnasız herkesten TRT kesintisi yapılıyorsa yayımlarında hakkaniyetli olmak zorundadır. . Ancak TRT bu durumdan çok uzak. . . O nedenle hiç bir TRT kanalını izlemiyoruz. .

12
21
yanıtYanıtla
HAKKI DAYI:

cem tuna baklayi agzindan cikar, acik konus, de kiarkadas ben zikir falan tanimiyorum, mu demek istiyorsun, . . ??

yanıt6
yanıt7
BUKET:

BU SAHNELER LAİKLİĞE AYKIRI BU DİZİ TAMAMEN GERİCİ BİR DİZİ OLMUS DİN EKSENLİ BİR DİZİ İSTEMİYORUZ VE YA DİNİ TEMALARLA BEZENMİŞ BİR SİZİ İSTEMİYORUZ GERCEKTEN BU DİZİ ÇAĞDAŞLIK VE MEDENİYET ACISINDAN COK COK GERİ KALMIS BİR YAPIT DAHA İLERİCİ DİZİLER BEKLİYORUZ

7
25
yanıtYanıtla
Hülya:

Ya bu sahneler cumhuriyet türkiyesindee yakısmaz gercekten gericiliğin hiç bir anlamı yok daha cok cumhuriyet tarihini cekin o güzel çağdas balolar partiler tamam osmanlı dünyanın gelmiş geçmiş en büyük imparatorluğu idi ama bizle ne alakası var

2
28
yanıtYanıtla
......:

CHP İKTİDAR OLSUN BU YAPIMLAR ASLA EKRANLARDA YER BULAMAYACAK ÇAĞDAS İLERİCİ YAPIMLAR OLACAK EKRNLARDA

yanıt0
yanıt20
Ertuğrulm@m.m:

Begenmeyen izlemesin.. siz kimin eli kimin cebinde belli olmayan dizileri izleyin..

yanıt1
yanıt0
Ertuğrulm@m.m:

“ Atalarımız,ın destanını masalmı sandın, onlar bebe uyutmak için değil adam uyandırmak için.“

yanıt3
yanıt0
ezudek:

ACABA SAHABE EFENDİLERİMİZ DE BÖLE KOL KOLA GİRİP ACAYİPLİKLER YAPMIŞ MI DÜŞÜNMEK LAZIM ? TABİ AKIL ERDİLEBİLENLERE. KURANI KERİMDEDE SIK SIK İKAZ EDİLMİYORUYUZ( EY AKIL SAHİPLERİ DÜŞÜNMEZMİSİNİZ). AMA MALESEF ŞURAYA YORUM YAZANLARIN ACABA KAÇTANESİ KURANI KERİMİ MEALEN AÇIP OKUMUŞKİ

9
19
yanıtYanıtla
DNA:

haklısın birader. engüzel zikir namazdır. namazın feyzini alıpta heleki sabahnamazının tadını alıp namaz kılmak varken. başka netür zikirlere lüzüm varki sorarım sizlere.

yanıt4
yanıt0
Tüm 119 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title