Haberler

Dev-Sol'cunun Mezarı 32 Yıl Sonra Bulundu

Güncelleme:

Jandarma tarafından 1981 yılında öldürülen Dev-Sol'cu Necdet Pişmişler'in naaşı 32 yıl sonra bulundu.

12 Eylül döneminde Dev-Sol saflarında bulunan ve 5 Kasım 1981 tarihinde Alankent'te jandarma ile girdiği çatışmada vurularak hayatını kaybeden ancak o günden bu yana cesedi bulunamadığı için mezarı da olmayan Necdet Pişmişler'in naaşı 32 yıl sonra bulundu.

70 YILLARDA DEVRİMCİLİKLE TANIŞTI

1955 yılında Bursa'da doğan, devrimci düşüncelerle 70'li yılların başında Bursa'da tanışan, İTÜ İnşaat Mühendisliği'ni kazanarak gittiği İstanbul'da önce Liseli Dev-Genç saflarına geçen Necdet Pişmişler, Dev-Sol'un tasfiye döneminde THKP-C'ye geçti.

AYBASTI'DA ÇATIŞMADA ÖLDÜ

1980 Şubat'ında Bursa'da yakalanarak tutuklanan, İstanbul-Sağmalcılar Cezaevi'nde bir süre kalan Necdet Pişmişler, aynı yıl cezaevinden firar etti. Firarı bile 4 ay sonra fark edilen Necdet Pişmişler, örgüt tarafından 'Kır gerilla faaliyetini örgütlemek için' Karadeniz'e gönderildi. Ordu'ya gelen ve Aybastı'ya geçen Necdet Pişmişler, burada oluşturduğu gerilla birliğine komutanlık etmeye başladı. Devrimci hareketin ilk kır gerillası geleneğini oluşturan Necdet Pişmişler, bugün Kabataş sınırları içerisinde kalan Alankent'te 5 Kasım 1981 günü yerini haber alan jandarma ile çatışmaya girdi. Çatışmada öldürülen Necdet Pişmişler'in cenazesi uzun süre bulunamadı. Ailesinin 32 yıl boyunca oğullarının ölüsü veya dirisinden haber almak için yaptığı tüm girişimler sonuçsuz kaldı.

MEZARI 32 YIL SONRA BATAKLIKTA BULUNDU

Aradan geçen yıllar içerisinde Necdet Pişmişler'in Fatsa ve Aybastılı dava arkadaşları ve yeni yetişen genç kuşak yıllarca onun mezarını aradı. O dönemi yaşayanlar, şahitler ve duyumlardan yola çıkılarak yapılan araştırmalar sonunda jandarmanın cenazesini 'uygun bir yere göm' diye verdiği kişinin 'Necdet Pişmişler'in cenazesini hortumla yıkadıktan sonra battaniyeye sarıp Perşembe Yaylası'nın sulak bir kısmına attığı' bilgisi üzerine araştırma başlatıldı.

Arkadaşlarının Aybastı-Perşembe yaylasında eski bir mezarlığın dışında, eskilerin 'bataklık' olarak adlandırdığı kısımda birkaç taşın yan yana dizilmiş olmasından şüphelenerek başlattığı kazı çalışmalarında Necdet Pişmişler'in mezarı battaniyeye sarılmış olarak bulundu. Mezarını bu şekilde bırakan arkadaşları daha sonra Pişmişler'in mezarını mermerden yaptırdı. Yaptırdıkları mezarın başında bir araya gelen arkadaşları kısa bir anma töreni yaptı.

İTÜ'YÜ 5.'LİKLE BİTİRMİŞ

Arkadaşlarının anlatımına göre Necdet Pişmişler'in İTÜ İnşaat Mühendisliği'ni 5.'likle bitirdiği daha sonra Dev-Sol'a katıldığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alankent Aybastı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (49)

SAMSUN_55:

GEREKTİĞİ YERDEYMİŞ İŞTE BIRAKIN KALSIN ÇAMURDA

37
28
yanıtYanıtla
sunday:

napiyonuz len devrimciler, 2015 girecez yakinda ucan arabalar cikacak siz daha neyin pesindesiniz adam olunda su ulkede yiyip icip nefes alip verdiyiniz icin sukur edin, napiyonuz len devrimciler

46
13
yanıtYanıtla
AKIL İZAN:

TERÖRÜN ADI GERİLLA OLDU. . . ESKİDEN BUNA EŞKİYADA DENİRDİ. . .

49
9
yanıtYanıtla
fatma ahmetmobilWeb@haberler.com:

Devrimcilik her yiyidin kari deyildir burdan otenlere sesleniyorum bu olenlerin nami kalicak peki ya sizin

7
39
yanıtYanıtla
meeee:

abd mali cakma devrimci. .

25
21
yanıtYanıtla
IbraamMobil-IOS:

Bir kac denyo cikar simdi necdetler olmez..yahu adamin naasini 32yil sonra battaniye ye sarili kemuk lerini bulmussun be .ne olmeZinden bahsediyorsun

34
9
yanıtYanıtla
DÜSÜNDÜREN TÜRK:

NASIL YASARSANIZ , , ÖYLE ÖLÜRSÜNÜZ. .

29
13
yanıtYanıtla
YunusMobil-IOS:

Yorum yapanların düzeysizliğine bakın...ölüye saygı dinin gereğidir be aptallar azıcık bilinç sahibi olun..devrimcilikte bir onurdur ama onursuz olup olmamakta bir tercih tabiki...

21
20
yanıtYanıtla
sELAHATTİN AKYILDIZ:

devrimci ayağına kominist militanları nasıl da öğüyorsunuz!

31
10
yanıtYanıtla
Ahmet:

Gerilla Degil Terörist !

19
21
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title