Haberler

Destici: Çözüm Sürecini Reddediyoruz

Güncelleme:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti'nin 'çözüm süreci' adı altında terör örgütü PKK'ya tavizler verdiğini ve PKK'yı meşrulaştırdığını belirterek, "Biz büyük Türk milleti olarak, bu süreci reddediyoruz. Bu bir bölünme sürecidir. Bu bir ayrışma sürecidir" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas İl Başkanlığı tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Çözüm süreci mi bölünme süreci mi?' konulu panele katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile Sivas'a geldi. Panele, Destici'nin yanı sıra BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, Sivas Eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Destici, panel öncesi yaptığı konuşmada, partilerinin hazırladığı terörle mücadele raporunun dikkate alınmadığını belirterek şöyle dedi:

"Biz BBP olarak kurulduğumuz günden bu yana, terör örgütü PKK'yla ilgili çekincelerimizi, karşıtlıklarımızı ve aynı zamanda çözüm önerilerimizi de sunduk. Ama dikkate alınmadı. Eğer BBP'nin, başta cumhurbaşkanlarına, başbakanlara, ilgili bakanlara, genelkurmay başkanına, diğer siyasi partilerin genel başkanlarına sunmuş olduğumuz terörler mücadele raporu kabul edilip uygulansaydı bu PKK terör örgütü 1 kere değil 30 yılda 30 kere biterdi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin buna gücü var. Ama maalesef bu süre zarfında Türkiye'yi yönetenlerin belli bir kısmı gaflet halinde, belli bir kısmı da ihanet halinde kendi siyası çıkarlarını, şahşi çıkarlarını milletin, devletin önüne koydular. Parti çıkarları için Türkiye'yi bugünlere getirdiler."

"GÜNEYDOĞU'DA FİİLİ OLARAK ÖZERKLİK VAR"

Daha sonra 'çözüm süreci'ne değinen Destici şöyle devam etti:

"Çözüm süreci başladığında uyardık. Eğer siz bu süreci başlatır ve devam ederseniz, önce PKK meşrulacak dedik. O kadar meşrulaştılar ki; başbakanın başdanışmanı Etyen Mahçupyan, 'Apo'ya kimsenin itbar vermesine gerek yok o zaten kendi itibarını kendisi kazandı' diyor. Ben bu sözü Etyen Mahçupyan söyledi saymam. Bugüne kadar sayın başbakandan bu söze bir tepki gelmiyorsa ben bu sözü sayın Davutoğlu söyledi sayarım. ve cevabını da beklerim. Sayın Davutoğlu siz başdanışmanızın söylediği bu söze katılıyor musunuz, katılmıyor musunuz? PKK silah bırakacak, sınır dışına çıkacak dediler. Biz de dedik ki 'Hayır, daha da güçlenecek'. ve bugün geldiğimiz noktada 'Hiç olmadığımız kadar güçlüyüz' diyorlar. Bu iktidar sayesinde, bu cumhurbaşkanı, bu başbakan, bu bakanlar sayesinde bu kadar güçlendiler. Açıkca söylüyorum, sizin eseriniz sizin. Başkasının değil. Dedik ki 'özerklik' oluşur. Bakın şu anda fiili olarak özerklik oluştu. Eğer bugün PKK, Güneydoğu'da kendi mahkemelerini kurmuşsa, kendi vergi dairelerini kurmuşsa, aynı askerimiz, polisimiz gibi yol kontrolleri yapıyorsa evet orada fiili olarak özerklik vardır. ve bu da inatla, ısrarla adına çözüm süreci dedikleri bu bölünme ve çözülme sürecini sürdürenlerin eseridir."

"TASLAĞIN İÇİNDE PKK'LILARA AF VAR MI?"

PKK'nın siyasi sözcüsünün 'Eğer 2 günde içinde İmralı'ya gitmemize izin verilmezse müzakare taslağının içeriğini açıklarız' ifadeleriyle resmen hükümeti tehdit ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Ben sayın başbakandan bugün bunun cevabını bekliyorum. Bu resti görecek misiniz? Yoksa bugüne kadar olduğu gibi PKK'ya, onun siyasi uzantılarına boyun eğmeye devam edecek misiniz? Bu taslağın içinde ne var? Bu taslağın içeriğini Kandil'deki yılanlar biliyor, İmralı'daki teröristbaşı biliyor, PKK'nın siyasi uzantıları biliyor da bu büyük Türk milleti niye bilmesin. Açıkça soruyorum, bu taslağın içerisinde demokratik özerklik var mı? Bu taslağın içerisinde ana dilde eğitim var mı? Bu taslağın içerisinde Apo dahil bütün PKK'lılara af var mı? Sen cevap veremiyorsan sayın cumhurbaşkanı cevap versin. Bu taslağın içerisinde ne var, bu milletten neyi gizliyorsunuz."

"BU BİR BÖLÜNME SÜRECİDİR"

Çözüm sürecini reddettiklerini ifade eden Destici şunları dile getirdi:

"Şu geldiğimiz noktada bütün milletimiz görüyor. Bu bir çözülme süreci değildir, bu bir ayrışma sürecidir. Bu bir bölünme sürecidir. HDP'nin Eş Başkanı Demirtaş açıkça söylüyor. 'Demoratik özerklik olmadan olmaz' diyor, 'Ana dilde eğitim olmadan olmaz' diyor. 'Apo'ya af olmadan olmaz' diyor. 'Bütün bunlar müzakerenin içerisinde var' diyor. Onun için biz büyük Türk milleti olarak, adına çözüm süreci dediğiniz bu süreci reddediyoruz. Bu bir bölünme sürecidir. Bu ayrışma sürecidir. Siz hangi oyunun içerisinde olursanız olun Türk milleti asla bu süreci kabul etmemiştir, etmeyecektir ve mutlaka bir gün gelecek bu sürece 'dur' diyecektir."

Ardından 'Çözüm süreci mi? Bölünme süreci mi?' konulu panele geçildi. Moderatörlüğünü BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan'ın yaptığı panele, Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Halil Kol ve eski Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı Muhammed Nezih Kerimoğlu katıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title