Haberler

Der Başkanı'ndan Işid Açıklaması 10 Civarında Türkiyelinin Bu Saldırılarda Hayatını Kaybettiğini...

Abd'nin IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta yaptığı hava operasyonu, Fatih Camii'nde Cuma namazı çıkışı protesto edildi.

Abd'nin IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta yaptığı hava operasyonu, Fatih Camii'nde Cuma namazı çıkışı protesto edildi. Özgür-Der ve İmkan-Der üyesi 100 kişi, Cuma namazı sonrası avluda toplandı. Sık sık tekbir getiren grup, Katil ABD Irak'tan defol, Katil İran Suriye'den defol, Katil ABD İncirlik'ten defol, Yaşasın Suriye cihadımız sloganları attı. Gruptan bazı kişilerin, operasyonda öldüğü iddia edilen Ümit Yaşar Toprak ve Yakup Alnıak'ın fotoğraflarını taşıdığı dikkat çekti. Eylemciler daha sonra hava saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, ABD'nin düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi. Emperyalist ABD katliam yapıyor diyen Kaya, Tam 3 yıldır Esed katilinin tanklarla, füzelerle katlettiği Suriye halkı, bugün de ABD ve uşaklarının havadan ve denizden yolladığı füzelerle katlediliyor şeklinde konuştu.

10 CİVARINDA TÜRKİYELİNİN BU SALDIRILARDA HAYATINI KAYBETTİĞİNİ BİLİYORUZ

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, son operasyonlarda 10 civarında Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini öne sürdü. Cephetül Nusra (El Nusra) ve Ahraruş Şam karargahları ile misafirhanelerine yapılan saldırılarda 50'den fazla insanın şehit edildiğini söyleyen Kaya, Bunların içinde 10 civarında Türkiyelinin olduğunu biliyoruz. Bir kısmı direnişe destek vermek için giden insanlar, bir kısmı yardım amacıyla bölgede bulunan insanlardır. Tam olarak sayı ve isimler elimizde yok. Ama 10 civarında Türkiyelinin bu saldırılarda hayatını kaybettiğini bilyoruz diye konuştu.

AÇIKLANABİLİR BİLGİYE ULAŞMIŞ DEĞİLİZ

Kaya, Bu bilgiler hangi kaynaktan size geliyor sorusuna ise, Bölgedeki bu insanları misafir eden örgütler kesin açıklamalar yapmadı yanıtını verdi. Rıdvan Kaya, bombardımanlar devam ettiği için bölgede kaos ortamı olduğunu söyledi. Sadece 3 Türk'ün isminin belirlenebildiğini kaydeden Kaya, İkisinin ismi burada ifade edildi. Diğerinin ismi de bir gazetede var. Açıklanabilir bilgiye ulaşmış değiliz. Zannediyorum ki birkaç gün içinde bu isimler öğrenilebilir. Bunlar Cephetül Nusra ve Ahraruş Şam örgütünün kamplarında ya da misafirhanelerinde kalıyor. Hepsi savaşçı değil. Savaşçı da var, yardım eden de var diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suriye Irak Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title