Haberler

Denizlili Gazetecilere Eğitim Semineri

Denizli'de gazetecilere beden dili ve haber konusunda eğitim semineri verildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Muğla Bölge Müdürlüğü ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği seminere gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan seminere BYEGM Muğla İl Müdürü Cavit Okur, DGC Başkanı Ümit Varol ve gazeteciler katıldı. GEKA'nın desteğiyle yapılan seminerde "Güçlü Basın-Güçlü Denizli" başlığı altında eğitim verildi. Öğretim Üyesi Gazeteci Hülya Dinçel ve Sabah Gazetesi Yazarı Berrin Tuncel Birer'in verdiği eğitimde İmla Kuralları, Basın Ahlak İlkeleri ve Etik Değerler, Fotoğraf Düzenleme ve Mizanpaj gibi konularda bilgi verildi.

Seminerde ilk olarak konuşan Gazeteci Hülya Dinçel, "Yapılan meslek gerçekten de zor ve mesaisi olmayan bir meslek. Bu mesleği yaparken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. İletişim bizim için gerçekten önemli.Sağlıklı bir iletişim kuramazsak bu bizi zorlar. Giyimimiz, konuşmamız, ses tonumuz her şey iletişimde etkili. İletişimde karşı tarafı anlamaya çalışmak, empati yapmak gerekir" dedi.

Sabah Gazetesi Yazarı Berrin Tuncel Birer ise gazetecilin vazgeçilmez kuralı olan 5N 1K'olmadan haber yazılamayacağını söyledi. Birer, "Haber her zaman gerçeklere ve doğru verilere dayanmalıdır. Bu olmadığı zaman okuyucu haberde eksik olduğunu hisseder.Haberi herkesten önce almak kadar, doğru almak da büyük önem taşır. Bu yüzden haberleri yazarken hız elbette olmalı ancak doğruluk daha önemlidir. Yapılan yanlışlar oluyor. Bunu da azaltmak için eğitim seminerleri büyük önem taşır" şeklinde konuştu.

Seminerin ikinci gününün ardından katılımcı gazetecilere sertifika verileceği belirtildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Güney Ege Denizli Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title