Haberler

Denizde Boğulan Genç İçin Cenaze Töreni... (2)

Kumburgaz'da, kardeşi ve 3 arkadaşıyla birlikte kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan ve cesedi 7 gün sonra bulunan Serdar Demir için cenaze töreni düzenlendi. Anne Rızkat Demir'in oğlunun tabutunun başından bir an olsun ayrılmadığı törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de katıldı.

Yenibosna'da bulunan Aksa Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, bir sandalyede oturan anne Rızkat Demir cenaze namazı kılınana kadar oğlu Serdar Demir'in tabutu başında gözyaşı dökerken, baba Mehmet Can Demir cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

İstanbul Valisi Mutlu, baba Mehmet Can ve anne Rızkat Demir ile tek tek görüşerek başsağlığı diledi. Ayrıca, Kızılay tarafından cenaze törenine gelenlere gül suyu ve lokum ikram edildi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, 25 yaşındaki Serdar Demir'in cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracına konularak camiden uğurlandı. Demir'in cenazesi yarın memleketi Diyarbakır'daki Yenimahalle Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"CENNETE GÜZEL BİR EVLAT UĞURLADIK"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, cenaze aracının uğurlanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, "Serdar Demir'in mekanını Rabbim cennet etsin. Demir'in annesi, babası, kardeşleri ve yakınlarına sabırlar diliyorum. İnanıyorum ki yavrumuz ve kayıp yavrularımız cennetle müjdeleneceklerdir. Çünkü suda boğulanların şehit hükmünde olduğuna inanıyoruz, buna iman ediyoruz. Ailemize de bunu söyledik, onlar da bunun inancı içerisindeler. Bugün buradan sevenleri ve yakınlarıyla cennete güzel bir evlat uğurladık" dedi.

"KAYIP 4 GENCİ ARAMA ÇALIŞMALARI BULUNANA KADAR DEVAM EDECEK"

Vali Mutlu, kayıp olan 4 genci de bulup ailelerine teslim etmek istediklerini vurgulayarak, "Tabii bütün dileğimiz, geride kalan 4 gencimizi de bulup ailelerine teslim edebilmektir. Bu maksatla aramalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Hava şartlarının bizlere fırsat verdiği her anı değerlendirecek ve devlet imkanlarımızı bu amaçla sonuna kadar kullanacağız. Hiçbir şekilde arama faaliyetlerimizi sonlandırmadık, sonlandırmadan da yürüteceğiz" diye konuştu.

ACILI BABA, OĞLUNU BULANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Serdar Demir'in babası Mehmet Can Demir de, çocuğunun bulunmasında ve çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ederek, "Başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olmak üzere, tüm emeği olan insanlara teşekkür ediyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Kumburgaz Avcılar Politika Güncel Haberler

title