Haberler

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Güncelleme:

Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında yağlı direkten bayrak alma ve denizde ördek kapma yarışları yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirler ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

Daha sonra Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir, Sahil Güvenlik botuyla açılarak şehit denizciler için hazırlanan çelengi, denize bıraktı.

Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesince hazırlanan Piri Reis'in haritalarının sergilendiği serginin açılışının ardından yarışmalara geçildi.

Etkinlikler kapsamında, 100 metre serbest yıldızlar, serbest gençler ve serbest büyükler yüzme yarışlarının yanı sıra kano yarışı ile günün en renkli ve heyecanlı yarışı yağlı direkten bayrak alma ve denizden ördek kapma yarışları yapıldı.

Ördek kapma yarışmasında suya bırakılan canlı ördeği yakalamayı başaran Servet Seyhan olurken, yağlı direkten bayrak alma yarışını ise yine Selahattin Yıldız kazandı. Yarışmayı bu yıl dördüncü kez kazanan Yıldız, gelecek yıl için de iddialı olduğunu söyledi.

Yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri, Yavuz, Gençer ve Demir tarafından verildi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Hüseyin Demir Rahmi Gençer Ayvalık Politika Güncel Haberler

title