Haberler

Denetimli Serbestlik 'Forklift Operatörlüğü' Sertifika Töreni Yapıldı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen forklift kursunu başarıyla tamamlayan, suçtan zarar gören mağdur ve eski hükümlü 12 kursiyere ‘Operatörlük belgeleri’, Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) düzenlenen törenle verildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen forklift kursunu başarıyla tamamlayan, suçtan zarar gören mağdur ve eski hükümlü 12 kursiyere 'Operatörlük belgeleri', Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) düzenlenen törenle verildi.

Törendeki konuşmasında böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, odanın kuruluşundan beri eğitime destek verdiklerini belirterek, özellikle meslek eğitimini ve insanların bir iş sahibi olmasını çok önemsediklerini söyledi.

Konukoğlu, denetimli serbestlik forklift operatörlüğü kursuna katılanları kutlayarak, şunları kaydetti, "Bu arkadaşlarımızın, iş başvurularında ön sırada yer alacaklarına inanıyorum. Çünkü, bugün bir forklift operatörü kolay kolay bulunmuyor. Özellikle tekstil bölümünde yoğun bir ihtiyaç var. Buradan mezun olan arkadaşlarımız iş konusunda bir sıkıntıları olursa, bize bildirdiklerinde, biz de sanayicilerimizi bu yönde yönlendirerek elimizden gelen çabayı gösteririz.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir Günüç'de söz konusu bu kursun amacının, bir şekilde suçtan zarar görmüş ve salıverilmiş hükümlülerin meslek edinmesini sağlayarak, bu vesileyle yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

Kursun 14 Temmuz - 1 Ağustos 2014 tarihleri arasında 12 kişinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildiğini anlatan Günüç, "Kursun finansmanını Türkiye İş Kurumu sağladı. Gaziantep Makina Mühendisleri Odası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim desteği verdi. Uygulama ve staj bölümü ise Şölen Çikolata, Sanko Makina, Merinos Halı ve Metro Market işletmelerinde tamamlandı. Sanayi ve ticaret bakımından büyük potansiyele sahip olan Gaziantep'te faaliyet gösteren firmalarda iş makinesi operatörlüğüne duyulan ihtiyaçtan yola çıkıldı. Bu kursu bitirenlerin iş bulmaları bakımından şanslı olduklarını düşünüyorum. Projeye destek veren Sayın Adil Konukoğlu'na ve diğer kurumlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasında "Amacımız işsizliği yok etmek, istidam sağlamak" diye İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin ise forklift operatörlüğünü kursundan mezun olanların kısa sürede işe yerleşmesini temenni etti.

İŞKUR İl Müdürlüğü olarak bugüne kadar 360 kurs bitirdiklerini, bunların 42'sinin meslek kursu olduğunu ve kadın kursiyerlerinin sayısının daha fazla olduğunu bildiren Ekin, forklift kursunu çok önemsediklerini, ödeneklerinin bitmediğini, benzer kursları gerektiğinde yeniden başlatacaklarına vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kadir Günüç, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Ülger, İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, Cumhuriyet Savcısı Tuncay Yılmaz, Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürü Leyla Karakülah, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Başar Küçükparmak, forklift kursunu tamamlayan 12 kişiye operatörlük belgelerini verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Adil Konukoğlu Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title