Haberler

Demirtaş'tan Türk Bayrağı Mesajı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş :

"Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı hepimizi temsil eder. Elbette ki Cumhurbaşkanı olsam da olmasam da T.C Bayrağını, layık olduğu şekilde bütün toplumu temsil eden onurunu korumak isterim. Bayrağa dair eksik, yanlış algıları düzeltmek için uğraşırım. Sizler eminim ki biliyorsunuz, bu bayrak birçok suçu, günahı örtmek için de kullanıldı. Bayrağa en büyük hakaret budur. Biz hiçbir zaman hakaret etmedik.

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul - DHA

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş yol haritasını bugün İstanbul'da açıkladı. Şişli'deki Kent Kültür Merkezi'nde kalabalık bir destekçi grubuna hitap eden Demirtaş zaman zaman esprileri zaman zaman da sorulara verdiği cevaplarla alkış aldı.

Demirtaş'a destek için salona gelenler arasında, Eski TİP Milletvekili Tarık Ziya Ekinci, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink,Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya HDP Milletvekilleri, Pervin Buldan, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul Din Alimler Dernek Başkanı Mehmet Şimşek ve dernek yöneticisi din adamları vardı. Çok sayıda gazetecinin de hazır bulunduğu salona eşi Başak Demirtaş'la birlikte giren Selahattin Demirtaş ön sırada oturan herkesle tek tek tokalaştı.

BERKİN ELVAN'IN ANNESİNİ ALKIŞLATTI

Toplantıya davet edildikleri halde katılamayan yazarlar Yaşar Kemal ve Adalet Ağaoğlu'nun destek mesajları okundu. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Demirtaş, salonda Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve Babası Sami Elvan da olduğunu hatırlatarak, " Acısı meydanlarda yuhalatılmış bir anayı Berkin Elvan'ın anasını müsaadenizle burada alkışlatmak istiyorum " dedi. Salonu dolduran kalabalık bu sözleri uzun süre ayakta alkışladı.

SEÇİM DEMOKRATİK DEĞİL

Yeni Yaşam çağrısı adını verdiği vizyon belgesini okumadan önce kısa bir konuşma yapan Demirtaş, " Bu seçimin adına demokratik bir seçim demedik, demeyeceğiz. Halk tarafından seçilmesi tek başına demokratik olmasına yetmiyor. Aday belirleme süreçleri demokratik olmamıştır. Kadın aday yok. Kadınları temsil bana düşecek. Eksik de olsa kadın özgürlüğünü bu seçim kampanyasına yansıtmaya çalışacağız. Anti demokratik aday belirleme süreçleri içinde, AKP'nin adayını bir kişi belirledi. Çatı adayı yüzde yüz artışla 2 kişi belirledi" diye konuştu.

EKMEL BEYİN 1000 TL'SİNİ KENARA BIRAKIRSAK

Hazineden yardım alan partiler olduğunu ve bu partilerin Cumhurbaşkanı adayları bulunduğu hatırlatan Demirtaş, Hazineden yardım alamayanlar var. Diğer adayları destekleyen partiler hazineden yardım alarak bu kampanyayı sürdürüyorlar. Bizler bu ülkenin ezilenleri olarak hazine yardımı olmasa da hazine gibi gönüllerimizle bu kampanyayı yürüteceğimize inanıyoruz. Şuana kadar Ekmel beyin bize gönderdiği 1000 TL'yi bir kenara bırakırsak. Kampanyamıza inanılmaz bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bu bizim için çok daha kıymetli" dedi.

YENİ ANAYASA ŞART

Konuşmasının ardından Yeni Yaşam Çağrısı Belgesi'nin sunumunu yapan Selahattin Demirtaş, " Devletin kutsandığı, halkların, dillerin,inançların ve kültürlerin yok sayıldığı bu anayasanın topyekün değiştirilmesi artık ertelenemez bir zorunluluktur "dedi.

DİYANET KALDIRILMALI, CEMEVLERİ YASAL STATÜYE KAVUŞTURULMALI

Demirtaş'ın okuduğu belgede, çeşitli alanlarda şu görüşlere yer verildi: Anadilinde ibadet hakkı sağlanmalı, bugüne kadar devletin resmi din anlayışına hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmalıdır. Cemevleri ve farklı din ve inançlara ait tüm mekanlar yasal statüye kavuşturulmalı.

GENÇLİK BAŞA ÇIKILACAK DEĞİL BAŞA ÇIKARILACAK KESİMDİR

Kuracağımız "Cumhur Meclisleri" içerisindeki gençlik meclisleri ile siyasetin ve hayatın her alanında gençliğin aktif katılımı sağlanacak ve gençlerin örgütlenmesinin önündeki tüm yasal engeller kaldırılacaktır. Gençlik başa çıkılacak değil, başa çıkarılacak kesimdir.

ZORUNLU DİN DERSİ KALDIRILMALI

Eğitim sistemi; milliyetçi ve cins ayrımcı öğelerden arındırılmalı, her yurttaşın özgür ve eşit faydalanacağı, ezbercilikten uzak, bireyin yaratıcılığını geliştiren, yeteneklerine göre yönlendiren, bilimsel, demokratik, laik ve nitelikli bir eğitim hizmeti sunulmalıdır. Laik bir sisteme yakışmayan zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır.Eğitim sınav merkezi olmaktan çıkartılmalı, YÖK kaldırılmalı, üniversitelerin akademik ve idari özerklikleri genişletilmelidir.

İHSANOĞLU'NUN SLOGANINA GÖNDERME

Sunumun ardından tekrar konuşan Selahattin Demirtaş, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Ekmeli"sloganına gönderme yaparak, "Yeni yaşamın bütün tohumlarını ülkenin her yerine ekmek demiyorum, bırakmalıyız" dedi. Bu sözler salondakileri güldürdü.

GEZİYE GÖNDERMELER

Gezi'ye de göndermelerde bulunan Demirtaş, " Ağaca baktığında sadece odun gören anlayışa karşı biz ağaca baktığında huzur bulan anlayışız. Ağaçtan kereste yapabilenlere karşı ağaçtan devrim yapanlarız. Bizler Türkiye'nin aydınlık yüzüyüz. Yeni bir yaşam için birlikte dans edelim Türkiye diyorum." diye konuştu.

KESİŞENE PARALEL DENMEZ

Toplantının soru cevap kısmında Demirtaş'a paralel devlet yapılanmasıyla ilgili ne düşündüğü soruldu. Demirtaş'ın bu soruya verdiği, " Evrenin her hangi bir yerinde kesişen herhangi bir çizgiye paralel denmez" yanıtı uzun süre alkışlandı.

DERİN YAPI HEP OLDU

Türkiye'de her dönem derin bir devlet yapılanması olduğunu söyleyen Selahattin Demirtaş, "Derin bir yönetim olgusu hep var ola geldi. Bir paralel yapı olarak adlandırılabilir.Devlet içerisinde odaklanmış, suç işlemiş, kim olursa olsun kesinlikle hesap sorulması lazım. Bir kişi Cemaat gönüllüsüdür diye suçlanamaz. AKP Cemaat birlikte yürütüyorlardı. O dönemde henüz öküz ölmemiş, ortaklık bozulmamıştı" diye konuştu.

BAĞLAMA ÇALIYORUM. HALKIN PARASINI ÇALMIYORUM

Bağlamadan başka bir şey çalmıyor sloganını hatırlatan ve bağlamadan başka bir enstrüman çalamıyor musunuz diye soran bir gazeteciye de yanıt veren Demirtaş, " Başka enstrümanlar da çalabiliyorum. Bağlama da çalabiliyorum. Halkın umutlarını, halkın parasını çalmıyorum." dedi.

Demirtaş oy hedefini de," Mütevazi bir adayım. Ben yüzde 50 artı 1 alayım. Yeter diyorum" diye açıkladı. Yine bir soru üzerine rejim değişmesin diye değil rejimi biz değiştirelim diye aday olduğunu söyleyen Demirtaş Cumhurbaşkanı olması halinde vicdani reddi savunacağını da sözlerine ekledi.

BAYRAK MESAJI

Salonda Türk bayrağı bulunmadığını ve Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisinin Türk Bayrağıyla poz verip vermeyeceği sorusuna Demirtaş şu yanıtı verdi: Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı hepimizi temsil eder. Elbetteki Cumhurbaşkanı olsam da olmasam da T. C Bayrağını layık olduğu şekilde bütün toplumu temsil eden onurunu korumak isterim. Bayrağa dair eksik, yanlış algıları düzeltmek için uğraşırım. Sizler eminim ki biliyorsunuz, bu bayrak birçok suçu, günahı örtmek için de kullanıldı. Bayrağı en büyük hakaret budur. Biz hiçbir zaman hakaret etmedik.

BAĞLAMADAN BAŞKA BİR ŞEY ÇALMIYOR

Selahattin Demirtaş'ın bugün açıklanan seçim sloganı " Bir Cumhurbaşkanı Düşünün " başlığını taşıyor. Bu başlık altında Demirtaş'ın özellikleri sıralanıyor. En dikkat çeken slogan, " Bir Cumhurbaşkanı düşünün bağlamadan başka bir şey çalmıyor.

BİR CUMHURBAŞKANI DÜŞÜNÜN

Demirtaş'ın diğer seçim sloganları da şöyle: Bir Cumhurbaşkanı düşünün Demokratik Değişim, Barışçı Türkiye.Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Ayrımcılık yapmıyor. Birleştiriyor, barıştırıyor. Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Herkese Demokrat.

KARDEŞ TÜRKÜLERDEN TÜRKÇE SEÇİM ŞARKISI

Bugünkü toplantıda ayrıca Demirtaş'ın seçim şarkısı da ilk kez çalındı. "Gel Demirtaş" ismini taşıyan ve Kardeş Türküler tarafından seslendirilen Türkçe şarkı, " Artık yeni şeyler söylemek lazım. Gel Demirtaş Demirtaş... Amman aman bıktık valla, zamanı geldi, artık yetti. Gel Demirtaş, Demirtaş" sözlerini taşıyor. Demirtaş'ın BDP Genel Başkanı olduğu dönemde seçim şarkıları daha çok Kürtçe'ydi.

GEZİ PARKINDA POZ

Demirtaş'ın seçim çalışmalarında kullanacağı fotoğraflar da basınla paylaşıldı. En dikkat çeken fotoğraf Demirtaş'ın Gezi Parkı'nda bir bankta otururken çekilen fotoğrafı oldu.

AMATÖR OLARAK BAĞLAMA ÇALIYOR

BDP-HDP çizgisinin Cumhurbaşkanı Adaşı Selahattin Demirtaş amatör olarak bağlama çalıp türkü söylüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Başak Demirtaş Bağlama Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title