Haberler

Demirtaş'tan Hakimlerin Tutuklanmasına Tepki

Güncelleme:

İki hakim hakkında tutuklama kararı verilmesine HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Vahim bir durum. Hakimler verdiği kararlardan dolayı suçlanamazlar." şeklinde tepki verdi.

Hidayet Karaca ve Silivri'de tutuklu bulunan polislerle ilgili kararlar veren eski 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile eski 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Konuyu CNN Türk'te katıldığı canlı yayında öğrenen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, hakimlerin tutuklanmasına tepki gösterdi. "hakimin tutuklanması yargıç güvencesini ortadan kaldırır" diyen Demirtaş, "Vahim bir durum. Hakimler verdiği kararlardan dolayı suçlanamazlar." dedi.

"YARGIÇ GÜVENCESİ HUKUKUN TEMEL İLKESİDİR"

İşte Demirtaş'ın konuyla ilgili CNN canlı yayınında yaptığı açıklama;

"Vahim bir durum. Verdiği karardan dolayı tutuklanmış oldu hakim. İşlemiş olduğu bir suçtan dolayı değil. Oysa hakim güvencesi yargıç güvencesi hukukun temel bir ilkesidir ve hakimler verdiği kararlardan dolayı suçlanamazlar. Kararları bozulabilir, değiştirilebilir, üst yargı mercileri tarafından ya da yasama organı tarafından yeni kanun çıkartabilir. Fakat hakimi verdiği karardan dolayı tutuklayamazsınız. Bunun dışında gerekçe yok bildiğim kadarıyla. Karar yanlış da olabilir yanlı da olabilir başka bir amaçla da yapmış olabilir ama sonuçta bir karar vermiş bundan dolayı hakimin tutuklanması yargıç güvencesini ortadan kaldırır. Yazık."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Selahattin Demirtaş Hidayet Karaca Silivri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (271)

ANLAYIN ARTIK İNSAN OLMAYI:

YÜZSÜZLER İFTİRA ATARLAR YOK ERMENİ YOK ALEVİ YOK BU ŞU ULAN ERMENİ OLSA NE OLUR ÖNEMLİ OLAN ORADAKİ İNSANLIĞI HALA ÖĞRENEMEDİNİZ!! SİZİN SORUNUNUZ İNSANLIKLA!!

123
84
yanıtYanıtla
DERSİM:

YÜZSÜZLER İFTİRA ATARLAR YOK ERMENİ YOK ALEVİ YOK BU ŞU ULAN ERMENİ OLSA NE OLUR ÖNEMLİ OLAN ORADAKİ İNSANLIĞI HALA ÖĞRENEMEDİNİZ!! SİZİN SORUNUNUZ İNSANLIKLA!!

46
82
yanıtYanıtla
ALEVİ:

YÜZSÜZLER İFTİRA ATARLAR YOK ERMENİ YOK ALEVİ YOK BU ŞU ULAN ERMENİ OLSA NE OLUR ÖNEMLİ OLAN ORADAKİ İNSANLIĞI HALA ÖĞRENEMEDİNİZ!! SİZİN SORUNUNUZ İNSANLIKLA!!

42
75
yanıtYanıtla
ugur Mobil-ANDROID:

selahhattn demirtasa 5 kisilik akp oyu kaymistir bu gece. helali hos olsun cok temiz namuslu adam.

106
10
yanıtYanıtla
üstüngelen Mobil-ANDROID:

oyum Selahattin başkana

94
10
yanıtYanıtla
jimerdinmobilWeb@haberler.com:

Türkiye siyaseti kaliteli bir lider kazandı samimi dür üst ilkeli... Oylar HDP ye

91
9
yanıtYanıtla
Keremm@m.m:

Bir amedli olarak oylar AKP ye

yanıt5
yanıt31
ağrılı04m@m.m:

Helal sana Rizeli kardeşim

yanıt23
yanıt0
wanli:

yalan sen gavursun. . . . . . . . . . . .

yanıt2
yanıt12
BaskanMobil-IOS:

Adamin kralisin demirtas

90
9
yanıtYanıtla
Tüm 271 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title