Haberler

Demirtaş, Bülent Arınç'ı Eleştirdi: Ergen Çocuk Gibi!

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ağır sözlerle yüklendi: "'Başbakan olamadınız diye bunun öfkesini bizden çıkarmak zorunda mısınız?"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Bursa İl Kongresinde yaptığı konuşmada Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ı ağır sözlerle eleştirdi. Demirtaş, " 'siz Başbakan olamadınız' diye bunun öfkesini bizden çıkarmak zorunda mısınız? Yaşınızı başınızı almış bir siyasetçisiniz, ergen çocuklar gençler gibi öfkeli konuşmanın anlamı var mı? Üstelik hükümet sözcüsüsünüz." şeklinde konuştu

"HÜKÜMET CEPHESİNDEN BAZILARI GÖRÜŞME TRAFİĞİNDEN RAHATSIZ"

Çözüm sürecini en fazla kendilerinin inşa ettiğini savunan Demirtaş, şöyle devam etti: "Saldırılar, hakaretler, tehditler, haksızlıklar oldu ama yılmadık, bıkmadık. Çünkü barış hepimize lazım, çünkü barış bugünün yarının işi de değil. Yüzlerce, binlerce yıl da geçse barıştan vazgeçemeyiz. İnanın ki, bakınız herhalde hükümet cephesinden bazıları herhalde bu görüşme trafiğinin yeniden başlamasından rahatsız olacak ki; tahrik etmeye çalışıyorlar.
Sayın Arınç'a buradan hatırlatmak istiyorum; 'siz Başbakan olamadınız' diye bunun öfkesini bizden çıkarmak zorunda mısınız? Yaşınızı başınızı almış bir siyasetçisiniz, ergen çocuklar gençler gibi öfkeli konuşmanın anlamı var mı? Üstelik hükümet sözcüsüsünüz. Başbakan yapmadılar sizi ne yapalım; bu da bizim sorunumuz değil. Şimdi bir de çözüm sürecinden sorumluluğu elinden aldılar, iyice öfkelenmiş durumdasın. Neredeyse çıkacak, bakın çıkacak 'çözüm sürecine gerek yok' diyecek noktaya gelmiş. Hükümet kendi içinde bu çelişkileri çözmelidir. Özellikle Sayın Başbakan, hükümet sözcüsünün söylediklerinin arkasında mı değil mi bilmek istiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bir sekreterya oluşturulması, bir gözlemci güç oluşturulması ve heyetlerin genişleyerek İmralı'ya Sayın Öcalan'la görüşmeye gitmesi bir mutabakattır."

"MÜZAKERE, ŞEFFAF KONUŞMAKTAN İBARET"

"Bu konuda İmralı'da mutabakat vardır ama hükümet sözcüsü kalkmış diyor ki; ortada bir uzlaşma anlaşma yok" diyen Demirtaş, "Şimdi merak ediyoruz İmralı'ya giden heyet sizin heyetiniz değil mi? Orada konuşulanların arkasında hükümet olarak durmuyor musunuz? Çünkü müzakere dediğimiz şey açık, aleni, şeffaf bir şekilde konuşmaktan ibarettir. Korkarak, çekinerek, müzakereden bile konuşmaktan bile feragat ederek sorunlar nasıl çözülebilir" diye konuştu. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda da diyorlar ki; HDP kafasından uyduruyormuş. Görüşme tutanaklarını açıklayalım o zaman, İmralı'da ne konuşulmuş açıklayalım. Bunların hepsi oradaki mutabakattır. Eğer siz hükümet olarak 'orada konuşulanlar bizi ilgilendirmiyor' diyorsanız, ortada bir aldatmaca var demek ki. Siz bir aldatmaca içinde değilseniz, kendi aranızdaki bu çelişmeleri bırakın artık.

"KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN"

Sayın Bülent Arınç'ın söyledikleri doğruysa, ortada bir mutabakat yoksa, sekretarya olmayacaksa, müzakere başlamayacaksa, çözüm sürecinde heyetler genişletilerek adaya gitmeyecekse ve Sayın Arınç'ın kullandığı üslup ve dil, hükümetinizin diliyse; o halde toplantılarda bize anlattıklarınız nedir. Biz bu çelişkileri kusura bakmayın konuşacağız. Biz bu çelişkileri konuştukça HDP süreci bozuyor diyorlar, kusura bakmayın süreç aleni olacak, açık olacak. Ne konuştuysak halk bilecek. Kürt de bilecek, Türk de bilecek. Herkes bilecek ki kimse kimseyi kandıramasın, aldatma olmasın ama gizli kapaklı, kapalı kapılar ardında süreç yürütmenin imkanı yoktur. Bu şekilde hiç kimse ne zaman kazanabilir ne de bu köklü sorunu çözebilir. Bu saatten sonra barış için ama hakiki bir barış için, samimi bir barış için kimse kimseye şart koşmasın. Özellikle de HDP'ye diz çöktürmeye çalışanlar, böyle barış olmaz."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Bülent Arınç İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (117)

HOZAT62:

helal olsun başkanım seni kimseye yedirmeyiz

47
15
yanıtYanıtla
MALATYALI:

SEN DE CUMHURBAŞKANI OLAMADIN DİYE Mİ MİLLETİ SOKAKLARA DÖKÜP ORTALIĞI YAKIP YIKTIRDIN SALO EFENDİ???

19
43
yanıtYanıtla
kurmancimobilWeb@haberler.com:

Adam gibi adam Demirtaş kürt halkı tarafından çok sevilen biri olarak size hayranım

47
14
yanıtYanıtla
haso:

Allahı na kurban olurum selo, bu yaşta bu akıl ve duruş herkese örnek adam.

42
15
yanıtYanıtla
Bolulu:

sizi adam yerine koyup muhatap alanlarda suç bilmiyorlarki yüzünü verdikçe astarınıda istiyeceksiniz

17
39
yanıtYanıtla
URFALI:

Allah ermeni kırmalarına pkk sempatizanı hainlere fırsat vermesin Akpsi Chpsi Mhpsi birlik olmalı. Her zaman bizim Önceliğimiz Müslümanlık ve Vatan sevdası gerisi boş Hz. Muhammed nedemiş? Vatan Sevgisi İmandandır

21
29
yanıtYanıtla
MALATYALI:

SEN KİMSİN Kİ SAYIN ARINÇI ELEŞTİRİYORSUN KIRRO? SENİN YAŞIN KADAR ONUN SİYASETTE GEÇMİŞİ VAR! SENİN HADDİNE Mİ ONA LAF SÖYLEMEK KIRRO?

9
38
yanıtYanıtla
Diyarbakirli:

Demirtas ve onun gibileri pkk , in ve yurtdisi odaklarin tetikcileridir kürthalkini kullanmaktan BASKA tetikcilik YAPARLAR TABIKI DOLLARI KIM COK VERIRSE

12
35
yanıtYanıtla
helal olsunmobilWeb@haberler.com:

Başkanım yine yedirmişsin makarnacilara

35
12
yanıtYanıtla
varto49:

indirin bu zevatı nankörü kürt gençlerini kışkırtıp okulsuz kitapsız bırakan kürtü kürte vurduran bu nankör fitnecidir.

12
35
yanıtYanıtla
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title