Haberler

Demirtaş, PKK'nın Silah Bırakma Şartını Açıkladı

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Müzakereler sorunsuz ilerlerse PKK ilkbaharda silah bırakabilir." dedi.

Çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalar yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın silah bırakmasının da masada olduğunu bunun şartınında müzakerelerin sorunsuz ilerlemesine bağlı olduğunu açıkladı.

İşte Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

"SIRA SİLAH BIRAKMAYA GELİR"

"Hükümet'le yaptığımız görüşmelerde en önemli başlıklar arasında 'kesin eylemsizlik' ve 'silah bırakma' yer alıyor. Müzakerelerde ilerleme sağlanırsa sıra silah bırakmaya da gelir. Bu konuda son sözü söyleyecek kişi Öcalan'dır. Süreç sorunsuz ilerlerse bu çağrı ilkbaharda gelebilir.

"İMRALI İÇİN YANIT BEKLİYORUZ"

Yeni İmralı ziyareti için gerekli başvurularımızı yaptık. Gidiş tarihi konusunda henüz bize iletilen bir bilgi yok. Adalet Bakanlığı'ndan yanıt gelir gelmez adaya gideceğiz.

Gecikmenin, HDP ile Hükümet arasındaki müzakerelerden kaynaklandığını sanmıyorum. Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmeler sürüyor olabilir. İmralı'ya gidişimizin bu sebeple geciktiği kanaatindeyim.

"ÖNERDİĞİMİZ İSİMLERDE SIKINTI YOK"

İzleme Kurulu için önerdiğimiz isimler konusunda bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda Hükümet'ten herhangi bir geri dönüş olmadı. Önerdiğimiz isimlerin Hükümet tarafından reddedildiği iddiaları, spekülasyondan ibaret ve gerçeği yansıtmıyor." (Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş İmralı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500

Yorumlar (128)

ibilgili:

Demirtaş sen kendini fasülye gibi nimettenmisanıyorsun bu iş seni aşar. karışma

97
21
yanıtYanıtla
rauf:

bu bebeyi ciddiye alan varmi?

65
34
yanıtYanıtla
URFALI63:

BU KADAR İNSANLARI KANDIRAN BAŞKA PARTİ VE OLUŞUM YOK. PKK HİÇBİR ZAMAN TAM ANLAMINLA SİLAH BIRAKMAZ YAHU KARDEŞİM AKIL VAR MANTIK VAR PKKNIN ARKASINDA AMERİKA İSRAİL VS VAR ADAMLARIN GÜNLÜK GELİRİ MİLYON DOLARLAR HİÇ SİLAH BIRAKIRLARMI İNSANLARI KANDIRMAYIN ARTIK ÖBÜR DÜNYASIDA VAR BU İŞİN.

44
26
yanıtYanıtla
VELİ:

PKK MİLYON DOLARLAR KAZANAN BİR ÖRGÜT İSRAİL AMERİKANIN MAŞASI SİLAHI BIRAKMAZ HİÇBİR ZAMAN

42
27
yanıtYanıtla
zazalar vatanseverdirlermobilWeb@haberler.com:

Selahattin demirtaş denilen zat kobani bahanesiyle gencleri sokaga davet etmisti...tam 39 tane genc ölmüştü.o ölenlerin içinde onun kardeşi yok...oğlu yok...buna üzüldüm. İşte...bu adamin intihar etmesi gerekmiyor muydu Lanet olsun halen bunun haberi yapiliyor ya ..olmazya olmazzzzz

44
23
yanıtYanıtla
AhmetmobilWeb@haberler.com:

Bugun akp ye yuklenen ırkçılar bilinizki gözleriniz kör olmuş herkes kurtuluş savaşının dogudan başladını ingilizleri fıransızları hakarıden adanaya kadarki sivil halkın durdurdunu unutmuş olmalı küfrata birlikte karşı koydumuz bu ulkedekı 20 25 mılyon kurde teşekur olarak yılarca onları asımıle etmeye çalıştık dillerını yasakladık bu gun tavız denılen onların ozluk hakları biz bugun onlara bunu vermesek arap baharından sonra bu ulkenın halı nıce olurdu bugun tavız verıldını soyleyıp savaş isteyen o hal isteyen kesime seslenıyoruz yılaraca o hal uygulandı doğuda jitemle bınlerce kurt faili meçhul cınayet işlendi kırsalı boşaltmak için köyler yakıldı deenenmeyen tek şey barış vicdanla empatıyle yaklaşalım lütfen ya bugun bunlar bıze yapılsaydı ne olurdu

34
31
yanıtYanıtla
DOLENZ:

Olacak hersey karsilikli olmali, devlet olarak sizde PKK''ye sart kosun. Silahli eyleme karismis bütün teröristler vatandasliktan cikarilsin. Türkiyeye sokmayin, malta yarim adasina sürün gitsin.

49
15
yanıtYanıtla
karadeniz:

kimse kimseyi suclamasin kurdu turke dusman etmeyin muslumani muslumana kirdirmayin canakkalede savasmis dedelerimizin kemiklerini sizlatmayin dogrunun yaninda kallesin karsisinda olalim NE MUTLU TURKIYE VATANDASIYIM DIYENE

21
43
yanıtYanıtla
kürtlerle alcak pkk lilari karistirmayi:

bütün pkk lilarin allah belasini versin

35
27
yanıtYanıtla
rauf:

sala selo sala

43
18
yanıtYanıtla
Tüm 128 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title