Haberler

Demirtaş, Arınç'a Yanıt Verdi: 1,5 Ay Nerede Olduğumu Partim Bilir

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın "Demirtaş'a sorun bakalım, 1.5 ay boyunca nerede idi?" sorusuna yanıt veren Demirtaş, "Bir buçuk aydır nerede olduğumu partim bilir. Bir grup toplantımız 29 Ekim nedeniyle zaten olmadı, benim sıram geldiğinde de rahatsızdım. Bunun dışında tüm parti çalışmalarındaydım" dedi. Demirtaş, "ABD ziyaretim 6 ay önceden planlanmış bir konferanstı. Ne Pensilvanya ne de Pentagon'da görüşmem oldu." şeklinde konuştu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar...

4 ESKİ BAKAN HAKKINDA SORUŞTURMA KOMİSYONU

Dört bakan hakkındaki komisyon son derece önemli. Dört ay önce kuruldu ama usul nedeniyle iki ay çalıştırılmadı. Biz dört bakan hakkındaki komisyona üye verirken kamuoyundan bir şey gizlensin diye değil, kamuoyuna açık olsun diye üye verdik.

Biz dört bakan hakkındaki komisyonda kalarak, doğru düzgün çalışıyormuş gibi davranarak o işe payanda olamazdık. Aklama faaliyetlerini meşrulaştırmaktan öteye gidemeyeceğini gördük. Bu, komisyonda olacakların bizi ilgilendirmediği anlamında değildir.

Komisyon yayın yasağı için karar alırken, savcılık gibi davranırken neden dinlenmesi gerekenleri çağırmıyor?Anlatılan ne olabilir ki halkımızdan gizlenen? Ben olsam canlı yayında anlatmak isterm. Bir şey çalmamışsam rüşvet yememişsem komisyona vereceğim ifade canlı yayınlansın isterim.

Komisyon üyelerine dosya örnekleri verilmedi, bu büyük bir sorun. Dosya ancak tek nüsha Bakın sanıklar o dosyayı alabiliyor, savcılıkta var ama milletvekillerinde yok! Komisyon başkanı bazı milletvekillerinin bilgi sızdırdığını söylüyor da, milletvekilinin işi budur!

DEVLET SIRRI MI?

Vekil bilecek de millet bilmeyecek mi? O belgelerdekiler devlet sırrı mı?!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ortaya çıktı ki yolsuzluklar, hırsızlıklar konusunda ciddi bir sıkıntı var. Ancak AKP seçmeni AKP'nin yolsuzluk nedeniyle düşmesini de içine sindiremiyor.

Oy vermesi seçmen yolsuzluğu içine sindirdi demek olmuyor. Halkı suçlamak yerine durumu anlamaya çalışan bir açıyla bakıyoruz. Dört bakanı, bürokratları ciddi şekilde rüşvet yolsuzluk suçlamaları karşısında olan ve bunun hesabını vermemiş bir hükümet var.

Bu Hükümet seçmen karşısında zor durumda olacaktır. Önümüzdeki seçimin temel konularından biri elbette bu olacaktır. Davutoğlu Hükümetinin yolsuzluk hırsızlık meselesine daha ciddi yaklaşacağına dair bir belirti yok elimizde. Bizzat yapmamış olsa da tüm AKP'liler ve medyadaki destekçileri sessiz kaldıkları için yolsuzluktan, hırsızlıktan sorumludur.

ARINÇ'A SORUN BAKALIM 1,5 AY BOYUNCA NEREDEYDİ SORUSUNU

Sayın Bülent Arınç tüm gazetecilerin olduğu bir yerde benim nerede olduğumu bildiğini söyledi, keşke bir gazeteci de sorsaydı. Bir buçuk aydır nerede olduğumu partim bilir. Bir grup toplantımız 29 Ekim nedeniyle zaten olmadı, benim sıram geldiğinde de rahatsızdım. Bunun dışında tüm parti çalışmalarındaydım. Sayın Arınç'ın bildiği bir şey varsa açıklasın, şaibe yaratmaya gerek yok.

"NE PENSİLVANYA NE DE PENTAGON'DA GÖRÜŞMEM OLDU"

ABD ziyaretim 6 ay önceden planlanmış bir konferanstı. Ne Pensilvanya ne de Pentagon'da görüşmem oldu. Sayın Davutoğlu'nun endirekt görüşme mesajı da gelince ziyaretimizi kısa kesip Türkiye'ye döndüm ve kendisiyle görüştüm.

"HATİP DİCLE HEYETTE YER ALACAK"

Hatip Dicle, İmralı Heyetinde olacak. Ancak başvurumuz DÖKH Sözcüsü Ceylan Bağrıyanık'ın da heyette olması şeklindeydi. Hükümet bize Ceylan Bağrıyanık için somut bir yanıt vermedi. Çözümü bulamadığımız her gün, her ay, her yıl iş daha da zorlaşıyor. Hükümet bizim olmamış şeyleri söylediğimiz iddiasında ama biz İmralı'da konuşulanlardan farklı bir şey söylemiyoruz. Sayın Öcalan örgütünden ve halktan yetkiyi almış, müzakereyi yürüten kişidir. Hükümet de buna itiraz etmemiştir başından bu yana.

"YENİ TUTUKLULARIN ADAYA SEVK EDİLMESİ GEREKİYOR"

Kendisi, "Diyalog aşamasını geçtik, müzakere noktasına geldik" diyor. Ama aylardır bu moddayız. Heyetimizin genişletilmesi ve siyasi olarak güçlendirilmesi gerek. Sayın Öcalan'ın yanındaki tutukluların değişerek kendisine sekreteya desteği verecek yeni tutukluların adaya sevk edilmesi gerekyor. Üçüncüsü de, tüm görüşmeleri izleyecek bir gözlemci güç. Bütün bunlar İmralı'da konuşuldu, yetkililer bunlara "Olmaz, olamaz" demedi.

"HER ŞEYİ PARALELE BAĞLAMAK KOLAYCILIKTIR"

Bingöl olayı ve sokak çatışmalarında bazı polis memurlarının yanlış ve eksik istihbarat vererek şiddeti tırmandırdığı iddiası üzerine Demirtaş şunları söyledi:

"Van'da bir görüntü ortaya çıktı. Polis panzeri, yanan bir aracı sürükleyerek olayların büyümesini sağlıyorlar. Oradaki polisler, bizim atadağımız, paralel yapının ya da Cemaat'in atadığı polisler değil, devletin, valinin, İçişleri Bakanlığı'nın atadığı insanlar.. Bunlar kimdir bilemeyiz. Bütün bunları belgesiyle ispatlamak gerekir. Yoksa herşeyi Paralel'e bağlamak kolaycılıktır."

CHP'NİN SÜRECE KATKISI

CHP'nin iki şekilde sürece dahil olabilme şekli var: 1-İmralı'ya milletvekili, 2-İzleme Kurulu'na katılım. CHP'nin katılımı müzakerenin çok taraflı yürümesini ve şeffaflaşmasını sağlar. Sürece eleştirilerini sağlıklı bir şekilde yapar. Bu önemli, süreçten her ne çıkarsa parlamentoya gelecek. CHP'ye bir kere daha çağrı yapmak istiyorum, önerimizi elinin tersiyle itmesinler. Erdemli bir şey yapıyoruz. Eğer süreçte yanlış giden bir şeyler varsa dışında kalarak değil, içinde olup müdahale ederek düzeltebilir CHP.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Bülent Arınç 29 Ekim İmralı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

ibilgiliAdınız Yazın:

fitne kumpas hazırlamakla meşguldün. Demirtaş haini

14
13
yanıtYanıtla
erdalMobil-ANDROID:

varmi senin gibi adam bu ulkede adamsin kiralsin sayin demirtas

14
11
yanıtYanıtla
kerim:

sılho seni parti değil halk seçti halkın bilmediğini partin bilse nolur bilmese nolur

9
15
yanıtYanıtla
ruzgarmobilWeb@haberler.com:

NERDE OLACAK ERMENİSTANDA.

11
12
yanıtYanıtla
HümanistmobilWeb@haberler.com:

1,5 ay meselesinin detaylarına inmedin ama olsun.kürt halkı aleyhine olan herhangi bir eylemin içerisinde bulunmayacağına eminiz.bülent Arınç ise imalı konuşmalarının tek gayesi sadece suyu bulandırmaktır.

10
12
yanıtYanıtla
MİNAREYE KILIF GEREK TÜRKİYEM:

SENDE ONLAR GİBİ PKK NIN KUKLASI OLMASAN SENDEN İYİ BİR ADAM OLURDU. . . . . . . . .

10
11
yanıtYanıtla
Zaza 23mobilWeb@haberler.com:

Olan sulho seni vekil yaptig Adam yaptig

5
16
yanıtYanıtla
ömermobilWeb@haberler.com:

Terörist siniz şerefsiz siniz

8
12
yanıtYanıtla
ali arslan:

Cumhur Baskanligi Secimin de Gercekten Insan gibi bir Durus sergilemistin. Sonra senin fitilini birileri yakti. Ondan sonra ne olduysa sende Türkiye nin kardesi Kardese yaktirdin bundan sonra agzin la Kus tutsan sana inanmaz bu Millet.

10
9
yanıtYanıtla
bawer:

bülent arınç son zamanlarda rotayı şaşırttı duygusal ve ağlayan bülent gitti şahin ve saldırgan bir bülent geldi tuhaf bir durum

11
5
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title