Haberler

Defalarca Bıçaklanan Anne, Çocuklarını Okutmak İstiyor

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, imam nikahıyla yaşadığı Şahin Sarı tarafından defalarca bıçaklandıktan sonra tedavi görüp iyileşen Sema Öztürk, çocuklarını okula gönderememenin sıkıntısını yaşıyor. 4 çocuğundan 3'ünün kendi üzerine değil, eşinin resmi nikahlı karısının üzerine kayıtlı olduğunu belirten Sema Öztürk, "Çocuklarım ancak babasının yanında okula gidebilirmiş. Ama ben babasına ve ailesine vermek istemiyorum. Çünkü çocuklarımı çocuk gelin yapmak istiyorlar. Çocuklarımın okuması için devletten yardım istiyorum" dedi.

Olay geçen nisan ayında, Küçük Çiğli Mahallesi 8786/12 Sokak 22 numaradaki evde meydana geldi. İnşaat işçisi Şahin Sarı, imam nikahıyla birlikte yaşadığı 4 çocuğunun annesi Sema Öztürk'ü, defalarca bıçaklayarak yaraladı. Ölümden dönen Öztürk, kaldırıldığı hastanede uzun süre yoğun bakımda tedavi edildi. Olaydan sonra kaçan Şahin Sarı ise yakalanıp, tutuklandı.

3 KARDEŞ OKULA KAYDOLAMADI

Sema Öztürk, iyileştikten sonra 4 çocuğu ile birlikte yeni bir hayat kurmak istedi. Buca'da ev tutan anne Sema Öztürk çocukları İlayda Sarı (13), Aleyna Sarı (12), Boran Sarı (7) ve hastalığı nedeniyle kendi babasının üzerine kayıtlı olan Furkan Öztürk (10) ile birlike yaşamaya başladı. Okullar açıldığında Aleyna Sarı, bir yıl önce kaydolduğu 7'inci sınıftaki öğrenimine Çiğli'de devam ederken, diğer 3 kardeş okula kaydolamadı. Çocuklardan İlayda 8'inci sınıf, Baran birinci sınıf ve zihinsel engelli Furkan da hastalığı nedeniyle özel eğitim merkezine gitmesi gerekirken evde oturmak zorunda kaldı.

Sema Öztürk, çocuklarının okuması için her yere başvurduğunu ama bir sonuç alamadığını belirtti. Devletten maddi bir yardım istemediğini dile getiren Öztürk şunları anlattı:

"Bıçaklandıktan sonra uzun bir hastane süreci geçirdim. Şimdi, çocuklarımla yeni bir hayat kurmak istedim. Ama çocuklarım, Şahin Sarı ve onun resmi nikahlı eşinin üzerine kayıtlı olduğu için okulla ilgili hiçbir işlem yaptıramadım. Şahin Sarı şu an cezaevinde ve resmi nikahlı eşine de izin vermiyor. Bu yüzden çocuklarımın üçü okula gidemiyor."

'ÇOCUK GELİN OLMALARINI İSTEMİYORUM'

Sadece manevi destek istediğini söyleyen Sema Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımı okutmak istiyorum. Valiliğe gittim oradan beni İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiler. İl Milli Eğitim'den bana çocuklarımın ancak nüfusta kayıtlı olan anne ve babalarının yanında okuyabileceği söylendi. Ben çocuklarımı babalarının ailesinin yanına göndermek istemiyorum. Çünkü kızlarımı küçük yaşta gelin göndereceklerini biliyorum. Oğullarım da çoban veya hamal olacak. Ben çocuklarımın benim gibi cahil kalmamasını, benim durumuma düşmemesini ve daha güzel şartlarda yaşamasını istiyorum. Çocuklarımın öğretmen, avukat, hakim olarak devlete yararlı birey olsunlar."

YUVAYA VERMEK İSTEMİYORUZ

Bıçaklanma olayından itibaren Sema Öztürk'ün yanında olan ablası Gülten Aydın (38) da, görüştükleri bir vali yardımcısının kızkardeşine 'Zaten yaralanmışsın, bir işte de çalışamazsın, çocuklarına nasıl bakacaksın? İyisi mi sen çocuklarını yuvaya ver' dediğini öne sürdü. Çocukların annesinin yanında okumalarını istediklerini kaydeden Gülten Aydın, "Devletten tek istediğimiz bu 4 çocuğun geleceğiyle oynamasınlar" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Çiğli İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title