Haberler

DÇSO, Şanlıurfa ve Gaziantepli Müzikseverlerle Buluşuyor

Güncelleme:

DÇSO, 2014'ÜN İLK KONSERİNDE ŞANLIURFA ve GAZİANTEPLİ MÜZİKSEVERLERLE BULUŞUYOR

Türkiye'nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 7-8 Şubat 2014 tarihlerinde Şanlıurfa ve Gaziantep'te konserler vermeye hazırlanıyor. Yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle adından söz ettirmeye devam eden DÇSO, bu yıl gerçekleşecek ilk konserlerinde ünlü solistler Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar'ın "ÜÇ TENOR" olarak bilinen grubuna eşlik edecek. Aryalar, senfonik türküler ve klasik eserlerden oluşan özel repertuvarıyla konser, Şanlıurfa ve Gaziantepli müzikseverlere unutulmaz bir dinleti sunacak.

2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 7-8 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği konserlerle Şanlıurfa ve Gaziantepli müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşatmaya hazırlanıyor.

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen'in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO, 7 Şubat Cuma akşamı saat 19.30'da Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleşecek konserin ardından, 8 Şubat Cumartesi günü saat 19.30'da Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahne alacak. Çoksesli evrensel müziği çocuklara kendi yaşıtları aracılığıyla sunan DÇSO, Şanlıurfa ve Gaziantep'te vereceği konserler ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Bugüne kadar dünyaca ünlü piyanistlerimiz Fazıl Say ve Gülsin Onay, ünlü keman virtüözü Alexander Markov, efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey gibi isimlerle sahne alan DÇSO, Şanlıurfa ve Gaziantep'te gerçekleşecek konserlerde bu defa ünlü solistler Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar'dan oluşan "ÜÇ TENOR" grubuna eşlik edecek. Konserlerde müzikseverlere; çağdaş Türk müziğinin ilk temsilcilerinden Ulvi Cemal Erkin'in "Köçekçe", İspanyol besteci De Falla'nın "Üç Köşeli Şapka", Fransız besteci Saint Seans'in "Bacchanale" ve ünlü besteci Marquez'in "Danzon" gibi eserlerinden oluşan, seçkin bir repertuvar sunmayı planlıyor. DÇSO'nun ÜÇ TENOR'e ise ünlü türkülerin senfonik uyarlamalarında eşlik edeceği konserlerde, Şanlıurfa ve Gaziantepli müzikseverler benzersiz bir müzik ziyafeti sunacak.

Şanlıurfa ve Gaziantep'te her yaş grubundan çocuk dinleyiciye ulaşması hedeflenen konserlere yetişkinlerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

KONSER BİLGİLERİ:

DÇSO Konser Programı:

07 Şubat 2014, Cuma – ŞANLIURFA / Şanlıurfa Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu / Saat: 19.30

08 Şubat 2014, Cumartesi – GAZİANTEP / Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi / Saat: 19.30

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Şanlıurfa Türkiye Doğuş Güncel Haberler

title