Haberler

DBP'li belediyelerin eş başkanlarından IŞİD açıklaması -

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyeleri eş başkanları ortak basın açıklamasıyla IŞİD'in Suriye'deki saldırılarını eleştirdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyeleri eş başkanları ortak basın açıklamasıyla IŞİD'in Suriye'deki saldırılarını eleştirdi.

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasını DBP'li eş belediye başkanları adına okuyan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, terör örgütü IŞİD'i destekleyenlerin küresel emperyal güçler olduğunu savundu.

IŞİD'in Musul'dan başlayıp bütün Ortadoğu coğrafyasını kana, savaşa boğduğunu ifade eden Çelik, İslamiyet'in barış ve kardeşlik dini olduğuna dikkat çekti.

İslam dinini ve kardeşliği savunanların savaşta ve öldürmede işinin olmaması gerektiğine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bu sahte İslam havarileri, Kürt'ün, Arap'ın, Türkmen'in, Çerkez'in, Alevi'nin kanına doymazcasına bir savaş kuşatmasıyla halkları karşı karşıya bırakmışlardır. Onların, kimlerin maşası, kimlerin taşeron örgütü olduğunun biliniyor olmasına rağmen gözler kör, diller lal, kulaklar sağır olmaya devam ediyor. Çünkü IŞİD'i destekleyenler küresel emperyal güçlerdir. Suudi Arabistan'dır, Katar'dır. Onlar, halkların özgür, eşit olmasını istemedikleri için umudu karartmak, ortadan kaldırmak için El Nusra'ya, El Kaide'ye, IŞİD'e ihtiyaç duyuyorlar. Onları palazlandırıyor. Silah, askeri malzeme, ekonomik, diplomatik destekle yoktan bir örgütü var ederek kendi geleceklerini ve çıkarlarını var etmeye çalışıyorlar.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk de açıklamayı Kürtçe yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Demir Çelik Diyarbakır Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title