Haberler

DBMD'nin İstişare Toplantısı Hurry Inn Hotelde Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Karşılıklı tanışma ve bilgi alış verişi yapma şeklinde gerçekleşen toplantıda katılımcılar hem birbirleriyle tanıştılar hem de fikir paylaşımında bulundular. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen istişare toplantısında bundan sonraki süreçte Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD)'nin neler yapılabileceğine dair de görüşler paylaşıldı. Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD)'nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki süreçte gerçekleştireceği hedefler konusunda bilgiler veren Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Genel Başkanı Gazeteci Muzaffer Tunç, Dünya Basın Mensupları Derneği'nin her kesim ile kucaklaşma zorunluluğu olduğunu ifade etti.

Basın Mensupları denildiği zaman sadece bir gazetecinin ya da bir meslek grubunun akla gelmediğini kaydeden Tunç, "Basın mensubu dediğimiz zaman toplumun her alanı, toplumun her kesimi, toplumun her üyesi akla gelir. Çünkü basın mensubu demek, dertli insan demektir. Herkesin derdiyle ilgilenen, herkesin kederiyle kederlenen, herkesin mutluluğunu paylaşan insan demektir. Onun içindir ki, Dünya Basın Mensupları Derneği'nin her kesime hitap etme zorunluluğu vardır. Her kesimle kucaklaşmak zorunluluğu vardır. Dünyanın belli ülkelerine değil, dünyanın bütün ülkelerine ulaşma hedefimiz vardır. Dünya Basın Mensupları Derneği olarak önce tanışalım. Görüşelim. Projelendirelim. Sonra yapıya dönüştürelim. Örneğin bugün burada birçok yeni arkadaşlarımızla tanıştık. Projelerimizi anlattık. Fikirlerimizi paylaştık" dedi.

Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) hakkında da bilgiler veren Tunç, "Dünya Basın Mensupları Derneği, 2 Ocak 2012'de 34 arkadaşımızla kuruldu. Aramızda doktor, avukat, mali müşavir, eğitimci, iş adamı, sanatçı, turizmci, spor adamları ve diğer meslek gruplarından da arkadaşlarımız var. Bir proje hazırladığımız zaman sıhhatli projeler olsun. Tabi hedefimiz büyük. Büyük hedef koyduk. Hedefimiz dünyadır. Tabi önce Türkiye'de çalışmalar yapıyoruz. Konferanslar, paneller, seminerler, istişare toplantıları ve çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar ortalama 2.5 (iki buçuk) senede 270 civarı toplantı, konferans, seminer, panel, ziyaret ve istişare toplantıları yaptık.

Örneğin Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) olarak ülkemizin 81 ilinde Basın Sarayları'nın kurulmasını istiyoruz. Nasıl bir öğretmenlerin her gittiği yerde öğretmenevleri, bir polisin gittiği yerde polisevleri varsa, bizlerde basın mensuplarının gittiği her yerde kalacakları bu tür Basın Sarayları istiyoruz. Bu projemizin hayata geçirilmesi için mücadele ediyoruz. Bitmedi. Sadece Basın Sarayları değil, bin dönümlük bir arazi üzerine Ceviz ormanı projemiz var. Neden Ceviz ormanı? Çünkü hem cevizinden faydalanmak istiyoruz hem de o ceviz ağaçlarının gölgesinde oturup piknik yapabileceğimiz bir ortam sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Dernek faaliyetlerinin gönül işi olduğunu kaydeden Tunç, "Tabi bunun yanı sıra, dedik ki, evet, basın mensubu hep kendi kederiyle hep kendi derdiyle uğraşmamalı, toplumun her kesimiyle uğraşmalı. Yani bürokrasiyle yakın diyalog içerisinde olmak zorunda. Dünya Basın Mensupları Derneği olarak onları ziyaret ediyor, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatıyoruz, onlardan da fikir ve bilgi alıyoruz. Yani bal arıları gibi dolaşıyoruz. Her çiçeğin özünü alıyoruz. Tekrar sizin gibi toplumun değerli kimselerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugün bu salondayız. Bu sesimiz, basın mensubu arkadaşlarımız vasıtasıyla, sizlerin vasıtasıyla dünyanın bütün kitlelerine ulaşacak. Dernekçilik demek, dernek demek, hem gönlünü hem zamanını hem maddiyatını harcayan insan demektir" diye konuştu.

Topluma hizmet eden, basın mensuplarına destek olan kişileri de her konferans sonunda birer plaketle ödüllendirdiklerinin de altını çizen Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Genel Başkanı Gazeteci Muzaffer Tunç, "Basın mensupları olarak olumsuzlukların yanında güzellikleri de mümkün mertebede ortaya çıkarmamız gerekiyor. Yani başarılı insanların başarılarını da öne, vitrine çıkarmamız gerekir. Onun içinde her toplantımızda 3 kişiye, 5 kişiye, 10 kişiye, 15 kişiye kendi alanında başarılı olmuş ve Dünya Basın Mensupları Derneği'ne destek vermiş, fikirleriyle, bilgileriyle, maddiyatıyla, diğer taraftan topluma hizmet etmiş, basın mensuplarına destek olmuş büyüklerimizi, küçükte olsa, yani siz bunu yaptınız diyoruz, birer plaketle ödüllendirmeye çalışıyoruz ki, bunu toplum görsün. Bir altını, herhangi bir elması, diyelim diğer herhangi bir kıymetli madeni yeraltında olsa kim görecek? Kimse görür mü? Görmez. Ama çıkarıp da vitrine koyduğun an, "Aaa, bu da varmış." deyip her giden bir bakar. Fiyatını sorar, gücü yetiyorsa alır. Vitrine çıkmışsa işler değişiyor. Onun için diyoruz ki, bu dostlarımızı plaketle ödüllendirip mümkün mertebe vitrine çıkarmış olalım" ifadelerini kullandı.

Tunç'un konuşmasının ardından istişare toplantısına katılanlar da çeşitli değerlendirmelerde bulundular. Dünya Basın Mensupları Derneği'nin düzenlediği konferansların devam etmesinden yana olduğunu söyleyen Zeytinburnu Çevre Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Ali Gündüz, hem dernek hem de şahsi olarak her zaman yanınızdayız mesajı verdi.
Büşra Çiçekçilik Sahibi Nihayet Gölbaşı ise "Ben aranıza ilk defa katılıyorum. Görüyorum ki çok güzel işler başarıyla gerçekleştirilmiş. Bundan sonra aranızda ben de varım" dedi.
Çok güzel bir toplantı olduğunu dile getiren Zeytinburnu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Modelist Emine Tokaç da, "Her zaman destekçiniziz. Her dalda, her alanda bir şeyler öğrenebilmek adına bir gözlemci olarak katıldım. Sizin gibi değerli insanlarla tanışmak çok güzel" diye konuştu.

"Çok kısıtlı imkânlara rağmen bu kadar çok iş ve aktif bir şekilde çalışılmasından dolayı sizleri kutluyorum" diyen Şair Gülser Bal, "Toplantılarda herkese söz hakkının verilmesi, bizlerin de fikirlerinin alınması bizler için onur vericidir. Bu bizlerin gelişimi açısından da çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar güzel çalışmaların yapıldığını kaydeden Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Faruk Serhat Tunç, "Bu konferansları yeterli bulmuyorum. Daha çok üzerine bir şeyler katabiliriz" diyerek başarı dileklerinde bulundu.

Ayda 4 tane konferansın yeterli olduğunu söyleyen Araştırmacı-Yazar Orhan Şen de, "Çünkü daha fazla etkinliğe yetişemiyoruz" diyerek farklı görüşte insanların görüşlerinin paylaşmasının çok önemli olduğunu belirtti.

İster ulusal basında isterse yerel basındaki basın mensuplarını bir araya getirmenin çok zor olduğunu vurgulayan Gazeteci Mehmet Şahincileroğlu, "Hal böyle olunca da özellikle Anadolu'da konferans, seminer, panel, ziyaret gibi faaliyetleri sürdüren basın yayın ile alakalı bir cemiyet ya da dernek yok. Kısa bir zamanda bu kadar çok etkinliği gerçekleştiren bir başka dernek ben tanımıyorum. Dünya Basın Mensupları Derneği, bu yönüyle gerçekten diğer dernek vb. kuruluşlara örnek olabilecek çalışmalar yapıyor. El ele vererek, gönül gönüle vererek daha çok ve daha güzel etkinliklere imza atacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD)'nin çalışmalarıyla gurur duyduğunu belirten NTK Organizasyon Genel Müdürü Okan Tanrıkulu, "Kısa süre içersinde bu kadar çok çalışmaları yapmak, birlik beraberlik içerisinde bu çalışmaları yürütmek takdir edilmesi gerekir. Konferanslar serinizin devam etmesini istiyorum" diyerek üzerlerine düşen neyse yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Türk Halk Müziği Sanatçısı-TV Program Yapımcısı ve Sunucusu Edip Demir ise, "Bu gönül meselesidir. Kısa yoldan daha çok insanlara ulaşarak dikkatleri üzerimize çekmeliyiz. Örneğin Dünya Basın Mensupları Derneği olarak bir Türk Halk Müziği korosu kurarak televizyonlar vasıtasıyla daha çok kitlelere ulaşabiliriz" dedi.

Marka olmak için ismin çok önemli olduğunu ifade eden NTK Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Organizatör-Medya Planlamacısı Nihat Tanrıkulu, "Zamanı iyi değerlendirmeliyiz. Derneğimizin ismi bir markadır. Doğru projelerle derneğin ismine isim katacağına inanıyorum. Doğru projeler olmazsa da, isme gelenler, ismin altındaki basit projeleri görünce kaçarlar. Dünya Basın Mensupları Derneği çok büyük bir dernektir" diyerek güzel günlerin yakın olduğunu sözlerine ekledi.

Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD)'nin istişare toplantısına Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkanı Gazeteci Muzaffer Tunç, NTK Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Organizatör-Medya Planlamacısı Nihat Tanrıkulu, Türk Halk Müziği Sanatçısı-TV Program Yapımcısı ve Sunucusu Edip Demir, Araştırmacı-Yazar Orhan Şen, NTK Organizasyon Genel Müdürü Okan Tanrıkulu, Hurry Inn Hotel Müdürü Mehmet Parlak, Dünya'nın Sesi Gazetesi Muhabiri Ahmet Yunus Tunç, Türkiye Yemek Dünyası ve Türkiye Tekstil Dünyası Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Şehriban Arslan, Şair Gülser Bal, Zeytinburnu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Modelist Emine Tokaç, Büşra Çiçekçilik Sahibi Nihayet Gölbaşı, Zeytinburnu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Tülay Çimen, Zeytinburnu Çevre Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Ali Gündüz, Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Faruk Serhat Tunç, DNK Prodüksiyon Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Söz Yazarı Aysun Akça, Özhaberin Sesi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Attila Sucu ve Gazeteci Mehmet Şahincileroğlu katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeytinburnu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title