Haberler

Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Tunceli'deki Sözlerine Yanıt

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, Tunceli'de kendisini istifaya davet eden MHP Lideri Bahçeli'ye "Bu onun haddi de değil, yetkisi de değil. Bize yetkiyi millet verdi" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli'de kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi.

"BENİ İSTİFAYA ÇAĞIRMAK ONUN HADDİ DEĞİL"

Ziyareti olmlu bulduğunu belirten Davutoğlu "Bahçeli'nin Tunceli ziyareti bence olumludur. Bütün siyasi partilerimizin oraya gitmesi gerekmektedir. Bütün tahriklerden kaçınılması gerekmektedir. Bütün tedbirler alındı. Bütün Tuncelili kardeşlerime tahriklere kapılmamaları tavsiyesinde bulunuyorum. Bahçeli'nin beni istifaya çağırmak haddi de değil, yetkisi de değil. Biz yetkiyi halktan aldık. 2015 seçimlerinde de halk yetkiyi kime verecek hep beraber göreceğiz" dedi.

BAHÇELİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

MHP Lideri Bahçeli, Tunceli'de yaptığı konuşmada "Ben Tunceli'de olduğuma göre devlet devletinin her yerinde sapasağlam durduğuna göre Başbakan ne yapacaktır. Bu şahsiyet bundan sonra nasıl Başbakanlık yapacaktır. Davutoğlu erdemli davranıp istifa ederek kalan haysiyetini kurtarabilecek midir? Devlet diz çökmez. Devletin el etek öpeceğini ileri süren Başbakan'a diyorum ki devlet el de etek de öpmez" ifadelerini kullanmıştı.

ATALAY: BİZİM ÇABAMIZ TÜRKİYE'Yİ NORMALLEŞTİRMEK

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay da, Ak Parti Genel Merkezi'nde gündeme dair basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli'yi ziyaretine ilişkin, "Parti olarak bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bizim en önemli çabamız Türkiye'yi normalleştirmek. Türkiye'nin her köşesinde rahat siyaset yapılsın, her partimiz Türkiye'nin her köşesinde rahatça siyaset yapsın. Hiçbir endişe söz konusu olmasın. Hiçbir partimiz belli kesimlerin partisi olmasın.

"ESKİ TÜRKİYE'Yİ SAHİPLENEN İKİ PARTİ"

Oradaki esas tartışma Başbakanımızın 'Burada söylediklerini orada da söylesin' tartışmasıyla çıktı. CHP ve MHP'nin Dersim konusunda tarihte meydana gelen olaylar ile ilgili tutumu ile ilgilidir tartışmalar. Bizim orda tutumumuz bellidir. Biz yeni Türkiye olarak geçmişi ile hesaplaşan, devletin geçmişinde yanlışlıklarla hesaplaşan bir partiyiz. Eski Türkiye'yi sahiplenen iki parti, devleti kutsayan, devletin her yaptığını geçmişte meşru gören iki partinin tutumu tartışılıyor.

Esas tartışma konusu budur. Dolayısıyla oralarda yapılacak açıklamaları biz de bu manada merakla bekliyoruz. Kendisinin ziyareti ile ilgili hükümetimiz oradaki yerel yönetimle her türlü tedbiri aldı. Dileğimiz güvenli şekilde ziyaretini tamamlamasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Türkiye Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (132)

SİVASLI:

Bahçeli her yere gider konuşur bunu hepsi biliyor ama Davutoğlu gidip Hakkari''de Şırnak''ta Diyarbakır''da Apo terörist başı Pkk terör örgütü diyemez bunlar Ankara''da başka Doğuda başka konuşur. .

44
5
yanıtYanıtla
osmaniyeli:

en büyük provaktör bahçeli

6
39
yanıtYanıtla
birisi:

biz sizin başbakanlığı becereceğinizi düşünsek size zaten oy verirdik sayın bahçeli

7
36
yanıtYanıtla
akp tiksindim sendenn:

bücür ben sana oy vermedim. . . bahçeli haklı gidemez dedin gitti. .

38
3
yanıtYanıtla
1071:

BAKI ADAM GİTTİ / YAN ÇİZME TAKTİR ET ADAM GİBİ / TİHO

37
4
yanıtYanıtla
osmaniyeli:

çevre illerin parti başkanından başka bahçelinin yanında insan yok çok komik duruma düştü

7
32
yanıtYanıtla
BU DA KAPAK OLSUN:

Sayın Başbakan bir daha ülkücülerin cesaretini test etmeye kalkışmazsın

26
13
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI ŞEHMUZ:

Beyler Bahçeli persilvanyadan aldığı talimat üzerine tunceliye gitti. Sıkıysa gitmesin. persilvanya bir kaset yayınlasa bahçeli kaçacak delik bulamaz. Adamada fazla yüklenmeyin eli mahkum. anlayışlı olun biraz

5
34
yanıtYanıtla
adalet kılıcı:

Bahçelinin şeklini bozdular kaçarak çıktı Tunceli''den öyle üst perdeden konuşmak kolay Davutoğlu milletiyle kucaklaşmaya gitti saygı gördü sen milletle hesaplaşmaya gittin kaçarak çıktın o şehirden. demek ki uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş sözü doğru. İstenmediğin ve sevilmediğin bir eve misafirliğe gidemezsin . bizim misafirlik kültürünü bile anlamamış Bahçeli. Millete gönlünü açanı millet sever millete efendilik taslayanı da Tunceli''de olduğu gibi kovarlar

7
30
yanıtYanıtla
MHP'liMobil-IOS:

Ne oldu yani.herkes akıllı olsun.orada bir kişinin burnu kanarsa sorumlusu Başbakan'dır.

31
6
yanıtYanıtla
Tüm 132 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title