Haberler

Davutoğlu: Kıbrıs'ta İstediğimiz Zaman Arama Yaparız

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, "Barboros gemimiz Kıbrıs'ta çalışma yapıyor. Türkiye'nin oralarda sismik araştırma hakkı vardır ve bu hakkımızı istediğimiz zaman kullanırız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlıklar'dan aldığı brifing turuna Enerji Bakanlığı'nda devam etti. Davutoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan aldığı bilgilerden sonra açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs Rum Kesimi ile yaşanan gerimlimle ilgili olarak "Orada bulunan kaynaklara herkes ortaktır. Rumlar bunu tek taraflı olarak kullanmak çabasına girdi. Bu kabul edilemez. Barboros gemimiz Kıbrıs'ta çalışma yapıyor. Türkiye'nin oralarda sismik araştırma hakkı vardır ve bu hakkımızı istediğimiz zaman kullanırız." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'DAN SERT ÇIKIŞ

Kıbrıs Rum Kesimi'nin geçtiğimiz günlerde Türk gemilerinin kendisini izlemesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle Kıbrıs tarafı ile müzakereleri dondurmasından sonra çıkan gerimli ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

"KIBRIS SAHASINDA BULUNAN BÜTÜN KAYNAKLAR ORTAKTIR"

"Kıbrıs sahasında bulunan bütün kaynaklar sadece belli bir kesimin değil orada var olan tüm kesimindir. Kıbrıs Rum tarafı bu kaynakları tek taraflı olarak bunları kullanmak için çaba sarfetti. Biz bunun mümkün olmayacağını söyledik. Biz buna rağmen Türkiye'den gidecek olan suyun Rum kesimi tarafından da kullanılabileceğini belirttik.

Barbaros gemimiz orada sismik çalışmasını yapacaktır. Bunun güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Orada yapılacak tüm çalışmalar Kıbrıs'ın tüm sahipleri tarafından kullanılmalıdır. Türkiye'nin oralarda sismik araştırma hakkı vardır ve bu hakkımızı istediğimiz zaman kullanırız. Kıbrıs'ın bir kesimini dışarıda bırakacak hiçbir adımı kimse kabul etmez."

"2016'DA DOĞALGAZ GİTMEYEN ŞEHİR KALMAYACAK"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin enerji üreticisi değil coğrafi açıdan önemli bir konumda olduğunu bunun en büyük örneğinin de Tanap projesi olduğunu söyledi. Davutoğlu, Türkiye'de 2016 yılında her ilin doğalgazla buluşacağını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ENERJİDE KURTULUŞU NÜKLEERDE"

Davutoğlu, Türkiye'nin enerjide ancak nükleer santrallerle avantajlı konuma geçebileceğini ancak 2000'li yıllara kadar bu konuda adım atılamadığını söyledi. Davutoğlu Türkiye'nin 2 nükleer santral için anlaşma imzaladığını 3. nükleer santralin ise Türkiye'nin kendi santrali olacağını söyledi.

Davutoğlu, hükümet olarak enerji konusunda bir başka alternatifin de yenilenebilir enerji olduğunu bu konuda da azami potansiyele ulaşılması talimatı verdiğini söyledi.

Madencilik konusunda da kapsamlı çalışma yapıldığını anlatan Davutoğlu, madencilerin eğitilmesi ve yer altı ve yer üstünde doğabilecek risklerden korunabilmeleri için eğitime çok daha fazla önem verileceğini söyledi.

"KOBANİ SURUÇ'TAN AYRILAMAZ"

Peşmergelerin Kobani'ye geçişiyle ilgili Davutoğlu, "Türkiye'nin ulusal çıkarına ve güvenliğine gelebilecek endişelere karşı tezkereleri Meclis'ten geçirdik. Telabyat ve diğer yerler Türkiye'deki şehirlerimizden ayrılamayacağı gibi, Kobani de Suruç'tan ayrılamaz. Kobani'ye lojistik geçiş için görüşmeler sürüyor. Ancak henüz geçiş başlamış değil. Ancak bununla ilgili ayrıntılı konuşmamız mümkün değil. PKK'nın Türkiye'ye girişi veya Türkiye'den çıkışı mümkün değildir. Ancak Peşmerge Irak anayasasınca kabul edilen bir kurumdur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Enerji Bakanlığı Ahmet Davutoğlu Türkiye Kobani Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

hızır:

hacı amacınız savaş çıkarmaksa hiç durmayın ön cephede bilali görmeden elime meyve bıçağı almam.

12
9
yanıtYanıtla
hızır:

hacı amacınız savaş çıkarmaksa hiç durmayın ön cephede bilali görmeden elime meyve bıçağı almam.

15
5
yanıtYanıtla
dünyanın taşları dökülüyor:

hadelan işitci konyalı seni. .

11
8
yanıtYanıtla
ATATURK:

KOBANININ TURKIYEYLE NE ALAKASI VAR DIYORDUNUZ DAHA BIR HAFTA ÖNCE. KOBANIYI BAHANE EDIP SOKAKLARI CIKMAYI ANLAMIYORUZ DIYORDUNUZ. NE OLDU HA NE OLDU. OBAMA SOPA GIBISINI MI GÖSTERDI YOKSA HAHA. ACZ ICINDE BIR HUKUMET

11
2
yanıtYanıtla
gariban:

tabi ya biz guclu ve buyuk devletiz hehehhehehe atiyor agam

6
6
yanıtYanıtla
vatandaş:

hiç inandırıcılığımız kalmadı, ülkeler biliyor artık ne kadar bağırsakta bi adım öteye geçemiyoruz. İtibar falan kalmadı

6
5
yanıtYanıtla
AVŞAR OĞLU:

O kadar ilerleme, kalkınma palavralarına rağmen bir gemi indirip araştırma yapamıyorsanız, bu tarafda da işi ağzınıza burnunuza bulaştırıuyorsunuz demektir. Acemi palavracı, hırsızlar. . .

6
3
yanıtYanıtla
BİRİ SERT Mİ? DEDİ..:

BÖYLE SERTLİĞİ PEŞMERGE VE PYD İÇİNDE BEKLİYORUZ BAŞBAKANIM. . . TABİ PKK YA SİLAH YARDIMI YAPAN ABD'' YE DE BÖYLE SERT AÇIKLAMALAR YAPIN. . .

5
4
yanıtYanıtla
murat:

çok sert acıklamış. .

6
2
yanıtYanıtla
lütfü şensoy:

BŞBAKANIM KIBRISA OLAN BİNLERCE ŞEHİTLERİ DÜŞÜN YOKSA HAYIR ETMESİNİZ

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title