Haberler

Danıştay Yırca'daki Termik Santral Projesini İptal Etti

Güncelleme:

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca'da Kolin Şirketler Grubu'nun kurmak istediği termik santralle ilgili flaş bir karar geldi. Danıştay 6'ncı Dairesi daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği Yırca' daki termik santral yapılacak alanın acil kamulaştırılması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararını esastan iptal etti.

MUHTAR EVİNDE OYNADI

Kararı öğrenen Yırca köyü muhtarı Mustafa Akın ise sevinçten evinde oynadı.

(Fotoğraf Twitter'da Yırca Köyü adlı kullanıcıdan alınmıştır)

Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, 6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için bakanlar kurulunun aldığı acele kamulaştırma kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay, bakanlar kurulunun kararını esastan iptal etti. Karar Yırca Köylüleri sevince boğdu. Köylülerin avukatı Deniz Bayram, "Artık bu kararla ortak oraya termik santral yapılamaz" dedi.

6 BİN 666 ZEYTİN AĞACI KESİLMİŞTİ

Kolin Grubu, termik santralin yapılacağı Yırca Mahallesi'ndeki zeytinliklerin bulunduğu bölgeye, geçen 7 Kasım'da ağaç kesimi yapmak üzere 2 otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ve iş makinelerini gönderip, ağaç katliamı yaptı. Bölgede zeytinlerin kesilmemesi için nöbet tutan köylülerin direnişine rağmen, arazideki binlerce zeytin ağacı iş makineleriyle üzerlerindeki ürünüyle birlikte sökülüp, atıldı. Binlerce zeytin ağacının kesilmesinin ardından Danıştay 6'ncı Dairesi'nden, 'acele kamulaştırma' için yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bunun üzerine de araziyi çevreleyen tel örgütler köylüler tarafından söküldü, yeni zeytin fidanları dikildi. Danıştay'ın, kararının ardından 50'si özel güvenlik görevlisi, geri kalanı inşaat işçisi olmak üzere yaklaşık 100 kişinin işine şirket tarafından son verildi. Kökünden sökülüp kırılan toplam 6 bin 666 zeytin ağacı, Mal Müdürlüğü tarafından, yediemin olarak Yırca Muhtarı Mustafa Akın ve köylülere teslim edildi.

SEVİNDİRİCİ HABER DANIŞTAY'DAN GELDİ

Danıştay 6'ncı dairesi termik santral yapılacak alan için daha önce geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verdiği köylülerin müracaatını görüşüp kararını verdi. Danıştay 6'ncı Dairesi bakanlar kurulunun acele kamulaştırma kararını esastan iptal etti. Akşam saatlerinde kararı öğrenen Yırcalı köylüler büyük mutluluk yaşadı. Köy muhtarı Mustafa Akın, "Hep söylediğimiz karar çıktı" dedi.

Köylülerin avukatı Deniz Bayram İse, "Bu karar bakanlar kurulunun acele kamulaştırma kararını tamamen yok saymaktadır. Bu kararla orada termik santral yapılamaz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Akın Danıştay Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

ErlichteMobil-IOS:

Koyluye dokunmayin!!!!! Bu katliama sessiz kalmayin!!!

6
3
yanıtYanıtla
Mustafa Kendirci Mobil-IOS:

Muhtar yatırım yapılmayan yere seni yatırırlar biliyorsun değilmi

1
5
yanıtYanıtla
şiraz-iMobil-ANDROID:

way ulkemin haline way.. bu agaca aşık arkadaslara ve danistaya soyluyorum madem agaci ulkenin kalkinmasindan cok seviyosunuz sakin ola ki bi tek agac dali bile koparmayin hatta agactan yapilmis esyalari da kullanmayin cahiller. sonra sorarsiniz neden disariya bi kadar cok para weriyoruz diye

1
4
yanıtYanıtla
Ibo:

Abi yazik ya baska bos alan yokmu o kadar Agaci maaf etniniz? Allah hepsinin Hesabini sorar elbet. . .

4
0
yanıtYanıtla
mırıttin:

danıştayın ayağınıda tayyip kaydırır yargıyı bitirdi adalet falan bırakmadı adam bu adalette son dakkaları oynuyor

2
1
yanıtYanıtla
seyfi erenmobilWeb@haberler.com:

Parasini alirken iyi ağaçlar giderken kotu. Biraz şak şakci buldunuz ya belki biraz daha para gelir diye şov yapıyorsunuz. Aldiği buzlar acil park geri verin o zaman. Yeni bir olay degilki bu iki sene önce zaten araziler satilmisti. Beş para etmeyen tarlalara dünya minber elini aldılar simdi daha yokmu diyorlar.

1
2
yanıtYanıtla
adalet olsun:

İşte gerçek adalet! Allah yüzünüzü hep güldürsün inşallah. Bu zafer herkesin zaferidir. . .

3
0
yanıtYanıtla
KarşıyakalıMobil-IOS:

Ölümün zeytinden olsun kolin şirketi o kadar köylünün ahını aldın binlerce zeytini köklettin gözünüzü toprak doyursun ...sevinciniz daim olsun yırca halkı Allaha emanet olun

2
0
yanıtYanıtla
bu güzel istemobilWeb@haberler.com:

Simdi o kesilen ağaçların yerine once yenisi dikilmeli sonra diiilen ağaçların yaşı göz önüne alınarak yıllar içerisinde normal seyrinde ciftcinin kazanacagi ortalama bedel tazminat olarak verilmelidir .yaşasın üreten köylü ve çiftçi kardeşlerim

2
0
yanıtYanıtla
Yazık oluyor Yeşile:

Git. . . termiğini nerde yapıyorsan yap birader. . . Zeytinliğin içine yapılır mı bu. . . . Rant uğruna değer mi bizim yeşilimizi bitirmeye. . . Hele şehirlerde nefes alacak yer bırakmadılar. . .

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title