Haberler

Danimarka'da Türkler'i İr Araya Getiren Bayramlaşma

Danimarka'da Türkler'e ait Opion gazetesi tarafından İnci Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşmada, her inanç ve görüşten Türkler bir araya geldi.

Danimarka'da Türkler'e ait Opion gazetesi tarafından İnci Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşmada, her inanç ve görüşten Türkler bir araya geldi.

Bayramlaşmada en çok sevinenler ise çocuklar olurken, dikkatleri en çok üzerine çeken ise, Sosyal Demokrat Kopenhag Belediye Meclisi Üyesi, eski milletvekili Yıldız Akdoğan oldu. Radikal Parti Milletvekili Nedeem Farooq, Sosyal Demokrat Kopenhag Eyaleti Meclis Üyesi Özkan Koçak ve Liberal Parti Milletvekili adayı Ömer Çiftçi'nin de hazır bulundukları geceye, Ferhat Uğur ve Grup Anadolu müzikleriyle renk kattı. Gecede konuşma yapan Yıldız Akdoğan, bayramların önemine değinerek, "Bayramda birlikte mutlu zaman geçirirken, Irak ve Suriye'deki insanları da unutmayalım. Ne kadar bu toplumda aktif olursak, o kadar toplumda yer almış olur ve saygı görürüz. Çocuklarımızı unutmayalım onların eğitimlerine önem verip destekleyelim" dedi.

"BAYRAMLARI PAYLAŞALIM"

Milletvekili Nadeem Farooq, bayramların sadece kutlanmakla kalmayıp aynı zamanda paylaşılması gerektiğini belirterek, "Bayramları sadece birer dini tören olarak görmemek gerekir. Aynı zamanda birer kültürel ve sosyal kutlama günleri olduğunu kabul edelim. Nasıl Müslümanlar Noeli kutluyorsa Danimarkalıların da bizim bayramlarımızı bizlerle kutlamalarını sağlamalıyız" dedi.

Opion Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kamil Subaşı, davetlilere geceye katıldıkları için teşekkür ederek, "Amacımız hangi görüş inanç, grup ve milliyetten olursa olsun insanlarımızı bir araya getirmek, birlikte bayramlarımızı kutlamalarına olanak sağlamak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek" diye konuştu. Salon sahibi Yağmur Şahin de Türkler'i bir araya getiren her türlü faaliyete açık olduklarını ve destekleyeceklerini söyledi. Gece, yenilen yemekler ve çocuklara bayramlık hediyelerin dağıtılması ile son buldu. - Kopenhag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title