Haberler

Dağcılar Bu Defa Keçiören İçin Tırmandı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın öncülüğünde başlatılan projeyle Selçuklu Caddesi üzerindeki “kaya düşme riski” bulunan alan güvenli bir yerleşim merkezine dönüştürülüyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın öncülüğünde başlatılan projeyle Selçuklu Caddesi üzerindeki "kaya düşme riski" bulunan alan güvenli bir yerleşim merkezine dönüştürülüyor. Kopma tehlikesi olan kayaların temizlenmesi çalışmalarını şehrin merkezinde uzman dağcı ekipler gerçekleştiriyor.

Eskiden taş ocağı, gecekondu bölgesi, çöp ve atık malzeme deposu olarak kullanılan alan, Keçiören'in en güzel çevre ve manzarasına sahip prestijli bölgelerinden birisi haline getirilecek. 1995 yılında Bakanlar Kurulu tarafından afete maruz bölge olarak ilan edilen alan, kaya düşme tehlikesi minimuma indirilerek güvenli yapılaşmaya açılacak.

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yapılan jeolojik, jeofizik ve jeoteknik incelemeler sonunda hazırlanan proje kapsamında öncelikle düşme riski bulunan kayalar Selçuklu Caddesi'nde temizleniyor. Yaklaşık 660 metre uzunluğundaki kayalık alanda temizleme çalışmaları uzman dağcı ekipler tarafından titizlikle yapılıyor. Projeye göre ayrıca heyelan tehlikesini önlemek amacıyla galvanizli çelik ağlar serilerek, çelik halatların yardımıyla sabitleniyor. AFAD Başkanlığı ve AFAD Ankara İl Başkanlığı'nın gözetiminde yürütülen çalışmalarda alanın tabanına 4 metre yüksekliğinde toprakarme duvar da inşa ediliyor. Yapımı tamamlandıktan sonra toprakarme duvar çimlendirilerek çevreye uyumlu yeşil bir görüntüye kavuşturulacak.

Proje sonunda afete maruz alan kapsamından çıkarılacak olan bölge, yeni ve modern yapıları, park ve spor alanları ile Keçiören'in marka değerleri arasına girecek. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından sözkonusu alan Bakanlar Kurulu tarafından afete maruz alan kapsamı dışına da çıkarılacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Selçuklu Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title