Haberler

İzmir Bayraklı'da 1923 Kişi Zeybek Oynayacak

Güncelleme:

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde Cumhuriyet Bayramı'nın 91'inci yıldönümünde 1923 kişi, saat 19.23'te aynı figürlerle zeybek oynayacak.

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde Cumhuriyet Bayramı'nın 91'inci yıldönümünde 1923 kişi, saat 19.23'te aynı figürlerle zeybek oynayacak. Etkinlik için 3 bin kişi başvurdu.

"DUYURU 1.5 AY ÖNCE YAPILDI"

İzmir'de Bayraklı Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91 yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutlayacak. 29 Ekim Çarşamba günü Smyrna Meydanı'nda toplanacak 1923 kişi saat 19.23'te aynı figürlerle zeybek oynayacak. Duyurusu 1.5 ay önce yapılan etkinlik için belediyenin mahallelerde açtığı semt evlerine gidenlerin yanı sıra öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 3 bin kişi etkinliğe katılmak için başvurdu. Ancak, 1923 kişi seçildi. Türk Halk Oyunları Federasyonu antrenörleri, yaşları 8-30 arasında değişenlere zeybek oynamayı öğretti. Halkın provalardaki başarısı dikkat çekti. 5 dakikalık zeybek gösterisinin ardından 1000 kişi de meydanda yan yana durarak, '1923' yazacak.

"ATAMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, şöyle dedi:

"Atatürk'ün heykellerine yönelik saldırıların arttığı bu dönemde biz Ata'mıza sahip çıkıyoruz. Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü unutturmamak için elimizden geleni yapacağız. Bayraklı'da açacağımız her tesise 'Atatürk' adını vererek, onu her alanda yaşatacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayraklı 29 Ekim İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

batıpr:

zorunamı gitti cicim

1
0
yanıtYanıtla
Ahmet Ssv:

Yabancı Ülkeler Mimari Yapıtlar Yapsın. Bizim Türklerde Acaba Atam Gibi Zeybeği Nasıl Oynarız ? Şuraya Nasıl Bir Atatürk Heykeli Dikeriz ?? :D:D

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title