Haberler

Cumhuriyet Çocukları Ankara'yı Özgürlük Şarkılarıyla Çınlattılar

Binlerce çocuğun bir arada şarkı söylediği Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda muhteşem bir 23 Nisan Konseri verdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, İl ve İlçe Yöneticileri, Çankaya Belediyesi meclis üyeleri ve bürokratları ile binlerce vatandaşın katıldığı 23 Nisan Şöleni'nde Ankara semalarına dostluk, kardeşlik ve barış şarkıları yükseldi. İzleyiciler arasında köylerden gelen çocuklar ve Kıbrıs Gazileri de vardı.

ALPER TAŞDELEN: "ATATÜRK'Ü SİMGELEYEN BİR İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Konser öncesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesaj okundu. Salondan büyük alkış alan mesajın ardından Alper Taşdelen kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.

Taşdelen; "Bugün bütün protokolleri, bütün kalıpları yıkacağımız gün. Çünkü, 23 Nisan 1920'de Ulu Önder Atatürk Türkiye işgal altındayken bile kalıpları yıkmış ve 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' iradesini ortaya koyarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açmıştır. Onun için bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ü yüreğimden gelen, aklımdan gelen bütün sevgimle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Alper Taşdelen Atatürk'ün kurduğu bir ülkenin yurttaşı olmaktan gurur duyduğunu da ifade ederek "Atatürk gibi bir önderim olduğu için gurur duyuyorum. O'nu simgeleyen bir ilçenin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü, Çankaya demokrasi demek, özgürlük demek ve Mustafa Kemal demek. Çankaya hiçbir zaman teslim olmadı ve olmayacak. Bu kimliğini sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.

Taşdelen'in konuşmasının ardından, Çankaya Belediyesi'nin Dünya Şampiyonu Halk Dansları Topluluğu Hoy-Tur'un çocuk grubu gösterisiyle başlayan gece, Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) orkestrası eşliğinde "Bin Çocuk Korosu"nun verdiği muhteşem konserle devam etti.

Bin 500 çocuktan oluşan koronun söylediği 'Gençlik Marşı', '23 Nisan', 'Güzel Anadolu', 'Mavi Gezegen', 'Telli Telli', 'Arpalar Orak Oldu', 'Ben Giderim Batuma', 'Ben Annemi İsterim', 'Güneş Topla Benim İçin' gibi eserlerin de aralarında olduğu şarkılar salonda büyük coşku yarattı.

Konserin ardından katkıda bulunan dernek ve gruplara Çankaya Belediye Başkanı tarafından birer teşekkür plaketi verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi 23 Nisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title