Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Nurtepe, Gazi ve Sarıgazi'de yaşanan olayları değerlendirirken "Gerçekten sorunların çatışmayla kavgayla değil, diyalogla çözülmesi gerekiyor. Bu yaşananları sonlandırmak hepimizin sorumluluğu" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin partisince düzenlenen basın toplantısında konuşan Tuncel, seçime 1 hafta kaldığına dikkati çekerek, kendilerini yoğun bir sürecin beklediğini dile getirdi.

Seçimi "koltuk mücadelesi" olarak görmediklerini kaydeden Tuncel, seçimin, Türkiye'de demokrasiyi geliştirme, özgürlükleri inşa etme, HDP'nin savunduğu ilkeleri Türkiye halklarına tanıtma süreci olduğunu aktardı.

Tunce, "Selahattin Demirtaş arkadaşımızın savunduğu ilkeler aslında nasıl bir Türkiye istediğimiz, nasıl bir dünya istediğimiz, Türkiye'nin sorunlarına nasıl çözüm bulacağımızın yaklaşımıdır" diye konuştu.

Filistin sorununa da değinen Tuncel, uluslararası güçlerin adeta çaresiz şekilde olayları izlediğini savundu. BM sözcüsü Chris Gunness'in ağlama görüntülerinin ekranlara yansıdığını hatırlatan Tuncel, "BM'nin yapması gereken bu mudur? BM, bu olaya müdahale etmelidir. HDP olarak Filistin halkına yapılan zulmü kabul etmiyoruz. Uluslararası güçler aslında Gazze saldırısında İsrail'in yanında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

"Demirtaş'ın kampanyasına yönelik girişimler masumane değil"

Sebahat Tuncel, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyasına yönelik son dönemde saldırılar olduğunu kaydeden Tuncel, "Aslında son 1 hafta 10 güne kadar iyi yürütüldü kampanya. Ne kadar eşitliksiz olsa da şiddet karışmadı işin içine. Herkes, bütün adaylar kendi sözünü rahat söyledi. Son 1 haftada yaşanan olaylar doğrusu bizi üzüyor ve kaygılandırıyor. Sadece üzmek değil, çünkü bunun bir provokasyon olduğunu, aslında Selahattin Demirtaş arkadaşımızın kampanyasına yönelik bazı yerlerdeki girişimin çok da masumane olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Tuncel, soru üzerine Nurtepe'de iki grup arasında yaşanan olayları ise şu sözlerle değerlendirdi:

" Nurtepe'de yaşanan olaylar aslında hiç istenmeyen bir noktaya geldi. Hala gerginlik devam ediyor. Nurtepe halkına, Gazi halkına, Sarıgazi'de yaşayan halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Gerçekten sorunların çatışmayla kavgayla değil, diyalogla çözülmesi gerekiyor. Bu yaşananları sonlandırmak hepimizin sorumluluğu. Politik güçlerin karşı karşıya gelmesi, çatışmasının kimseye bir faydası yok. Aksine zararı var. Kaldı ki 16 yaşındaki bir çocuk öldü. Bunun sorumluluğunu kim üstleniyor şimdi? Bunun hesabı nasıl verilecek? 16 yaşında, hayatının baharında bir tekstil işçisi çocuk yaşamını yitirdi. Daha vahim durumların da yaşanmaması için herkesin sorumlu olması gerekiyor." - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Sarıgazi İstanbul Nurtepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title