Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimize Gider 'Ab ile Müzakerelere Devam Mı?, Tamam Mı?' Diye Sorarız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: *"Erdoğan bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz"*"Erdoğan'dan nasıl kurtuluruz diye bunun çalışmaları içerisindesiniz"*Biz kalkarız İngilizlerin yaptığı gibi biz de bir kamuoyu araştırmasına milletimiz ile gideriz. 'AB ile müzakerelere devam mı? tamam mı?' diye sorarız. Milletim devam derse biz de devam ederiz. Ben kendilerine hep dedim, bizi almayacaksanız söyleyin alacaksanız da bu işi bitirin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan :

*"Erdoğan bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz"

*"Erdoğan'dan nasıl kurtuluruz diye bunun çalışmaları içerisindesiniz"

*Biz kalkarız İngilizlerin yaptığı gibi biz de bir kamuoyu araştırmasına milletimiz ile gideriz. 'AB ile müzakerelere devam mı? tamam mı?' diye sorarız. Milletim devam derse biz de devam ederiz. Ben kendilerine hep dedim, bizi almayacaksanız söyleyin alacaksanız da bu işi bitirin. Ne evet ne hayır dediler hep bizi oyaladılar.

Haber: Hakime TORUN Kamera: İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in açıklamalarına ilişkin, "Ey Başkan sen Türk milletini tanımadın be. Tanımadın. Bu millet, oradan gelecek vizeymiş, geri kabulmüş bunların peşinde değil. Siz şu anda tam manasıyla Türkiye'nin peşindesiniz. Eğer Türkiye kapıları açar da bu mülteciler Avrupa'ya doğru yürürse bizim halimiz ne olacak diye düşünüyorsunuz. ve tutuştular. Erdoğan bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz. Erdoğan'dan nasıl kurtuluruz diye bunun çalışmaları içerisindesiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninde konuştu. Öğrencilerden beklentilerini dile getiren Erdoğan, "Kalpsiz bir beden nasıl cesetten ibaretse, değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, aynı şekilde soğuk, aynı şekilde ruhsuzdur. Ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil, hayırlısı ile kazanmanın çabası içinde olacağınıza inanıyorum. Türkiye'nin gelişmesine katkı sunmalısınız. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Ne diyor şair; "Sen yanmazsan biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa." Sizler bu gayreti göstermezse, Türkiye hedeflerine nasıl ulaşacak. Biz 2053'ü göremeyeceğiz. Temenni, ediyorum onu sizler görecek o günleri inşa edeceksiniz"diye konuştu.

"EY BAŞKAN SEN TÜRK MİLLETİNİ TANIMADIN BE"

Türkiye AB ilişkileri ve Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in açıklamalarına ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'ye yönelik bir başka güya uyarıyı da AB Komisyonu Başkanı yapmış. Komisyon başkanı demiş ki; Eğer Erdoğan ciddi şekilde geri kabul anlaşmasını uygulamama yoluna giderse o zaman Türklere niçin Avrupa'ya vizesiz seyahat imkanı verilmediğini Türk halkına kendisi anlatmak durumunda kalır." Ey! başkan sen Türk milletini tanımadın be. Tanımadın. Bu millet, oradan gelecek vizeymiş, geri kabulmüş bunların peşinde değil. Siz şu anda tam manasıyla Türkiye'nin peşindesiniz. Eğer Türkiye kapıları açar da bu mülteciler Avrupa'ya doğru yürürse bizim halimiz ne olacak diye düşünüyorsunuz. ve tutuştular. İşte Edirne'de 60 bin kişi toplandı. Tutuştular. Acaba bunlar Bulgaristan'a, Yunanistan'a doğru gidecekler mi diye. Biz 3 milyona ev sahipliği yapıyoruz. Geri kabul vs. bütün bunlar sizin ne kadar sözünüzde durmaz insanlar olduğunuzu gösteriyor. Anlaşmaları yaptık kayıtlarda var verdiğiniz sözde durmuyorsunuz. Erdoğan bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz. Onun için de Erdoğan'dan nasıl kurtuluruz diye bunun çalışmaları içerisindesiniz."

"MİLLETİMİZE GİDER 'AB İLE MÜZAKERELERE DEVAM MI?, TAMAM MI?' DİYE SORARIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in açıklamalarını eleştirmeye devam ederek, "Alıyorsunuz. Bölücü terör örgütünün arkasında olduğu örgüt elemanlarını parlamento binanızın içerisinde duvarlara astınız o terör örgütünü paçavraları önünde resim çektiriyorsunuz. Ama biz o değiliz teröre karşıyız dediysek sonuna kadar karşısıyız. Ama siz samimi değilsiniz. Biz İngiltere gibi de değiliz. Yarın reformundum yapıyorlar. AB'den çıkalım mı çıkmayalım mı? Bize de sinyal gönderiyorlar. 3 bin yılına kadar Türkiye'nin AB'ye girmesi mümkün değil. Bir araya geldiğimiz Cameron, sen böyle konuşmuyordun. "Her zaman yanınızdayız. Bir an önce Türkiye'nin AB'ye girmesi için her türlü gayreti gösteriyoruzö diyordun. Ne oldu şimdi? İşte bu. Bunların yapısı bu. Yarın bizi gerekçe göstererek kampanyayı öyle sürdürüyorlar görüyorsunuz. Oradan AB'den çekilmeme kararı çıkacak. Ben şimdiden size söylüyorum. Ondan sonra diyecekler ki; ne yapalım, İngilizler böyle istedi. AB'den çekilmedik, yola devam ediyoruz. Eee hayırlı olsun devam edin zaten oradasınız. Ama Türkiye bu değil. Türkiye'ye resmen sene 63 söz verdiniz. Sene 2016. 53 yıl geçti. Hala oyalıyorsunuz. Niye oyalıyorsunuz söyleyeyim; Ey Avrupa Birliği siz bizi halkının büyük bir çoğunluğu Müslüman olduğu için kabul etmiyorsunuz. Evet... Bunun aksini ispat edemezsiniz ve bunu Fransa'nın eski dışişleri bakanlarından bir tanesi bana zaten açık açık söyledi. Sayın Davutoğlu da yanımda, üçlü olarak görüşüyoruz ve açık açık söyledi. 'Sizi almazlar dedi Avrupa Birliğine, boşuna uğraşıyorsunuz'. 'Niye?' dedim, 'Müslümansınız' dedi. Biz de biliyoruz da samimiyet testi diye bir yola girdik. "NATO'da bir yanlış oldu" diyorlar. "Buralarda bu olmamalı." Ayrımcılık bunlarda var. Biz meseleyi milletimize rahat anlatırız. Sayın Komisyon Başkanı rahat olsun. Biz kalkarız İngilizlerin yaptığı gibi biz de bir kamuoyu araştırmasına milletimiz ile gideriz. 'AB ile müzakerelere devam mı? tamam mı?' diye sorarız. Milletim devam derse biz de devam ederiz. Ben kendilerine hep dedim, bizi almayacaksanız söyleyin alacaksanız da bu işi bitirin. Ne evet ne hayır dediler hep bizi oyaladılar. Düzenli göç imkanından mahkum kaldıkları için yeniden harekete geçecek milyonlarca mülteci AB kapılarına dayandığında sayın Komisyon Başkanı bu durumu kime nasıl anlatacak onu düşünsün. Biz vize serbestliği olmadan bugün olduğu gibi hayatımızı yine sürdürürüz. Ama AB ülkeleri geri kabul anlaşmasının getirdiği imkanlara umudunu bağlamış milyonlarca mültecinin yaşayacakları hayal kırıklığının ardından ortaya çıkacak tabloyu aynı rahatlık ve soğukkanlılıkla karşılayabilir mi onu bilmiyorum. Yaşayıp göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title