Haberler

Kayahan'a Son Veda! Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cenazeye Katıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, usta sanatçı Kayahan'ın Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazına katıldı. Usta sanatçının cenazesi Kanlıca Mezarlağı'nda toprağa verildi.

3. kez mücadele ettiği yumuşak doku kanserine yenilerek dün yaşamını kaybeden Kayahan, son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçının cenazesi Cemal Reşit Rey'de düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a törene katıldı. Kayahan'ın cenazesi Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi.


ERDOĞAN DA CENAZEDE

Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca'da toprağa verilen olan usta sanatçıyı yakın dostları ve sevenleri son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Orhan Gencebay, Mine Koşan, Febyo Taşel, Funda Arar, Atilla Özdemiroğlu cami avlusuna gelen isimler arasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne geldi. Erdoğan'ın resmi programında yer almayan ziyaret sürpriz olarak nitelendirildi.

EN ÖNDE SAF TUTTU

Erdoğan, Ömer Çelik ile birlikte en önde saf tuttu. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da cenaze namazında hazır bulundu. Erdoğan, kurulan taziye çadırında Kayahan'ın eşi İpek Açar'a ve ailesine taziye dileklerini iletterek camiden ayrıldı. Ünlü sanatçının cenazesi, namazın ardından Kanlıca Mezarlığı'na defnedildi.

"İYİ Kİ YAPTIK O KONSERİ"

Tören öncesi basın mensuplarının soruları üzerine sanatçının eşi İpek Açar, konuşamayacak kazar üzgün olduğunu söylerken, sanatçı Nilüfer de çok üzgün olduğunu belirtti. Nilüfer, Kayahan ile 14 Şubat'ta birlikte sahneye çıktıklarının hatırlatılması üzerine, "İyi ki yaptık o konseri" dedi.

"BU HASTALIĞA 20 YIL DAYANDI"

Sanatçı Arif Sağ, "Adına lanet diyebileceğimiz bu hastalığa 20 yıl dayandı. Acılarımızı tazelemekten, üzüntülerimizi anlatmaktan başka bir şey diyemiyoruz. Kayahan pop müziği sanatçısı falan değildi. Anadolu topraklarındaki genel anlamda hem edebiyat hem de müzik açısından Türkiye'nin tümünü keşfetmiş bir sanatçıydı" diye konuştu.

"BABAMIN VEFATINDAN SONRA İKİNCİ BABAYDI"

Saygı duruşunun ardından törenin sunuculuğunu yapan Suat Suna, Kayahan'ı 19 yaşından beri tanıdığını belirterek, şunları söyledi: "Benin için sanatçılığının ve yazdığı eserlerin ötesinde bir çok konuda fikir veren, yol gösteren biri olmuştu. Hep de öyle olacak. Hayranlık beslediğim çok tarafı vardı. En önemli özellikleri arasında doğruluğunu ve dürüstlüğünü söyleyebiliriz. Artık eskisi gibi bir bütün olamayan, temel değerlerimizi sarsmaya çalıştıkları bugünlerde çok birleştirici bir insanı kaybettiğimiz için üzgünüm. 'Yolu sevgiden geçen herkesle bir yerde buluşuruz' sözünde sadece sevgiyi görmemek lazım. Buluşmak da çok önemli. Bizim böyle buluşturmayı hedefleyen sanatçılara daha çok ihtiyacımız var. Şarkılarında sadece aşkı değil, başka şeyleri de görmek lazım. Bugün onun için yazdığım yazıda, 'Popüler müziğin son delikanlısı' diye başlık koydum. Gerçekten de öyleydi. Benim için babamın vefatından sonra ikinci bir babaydı. Benim için milletimiz için çok büyük bir kayıp. Çok daha uzun yaşamalıydı. Muhteşem şarkıları hayatlarımızın içinde hep yer alacak. Biz o şarkılarla yine sevmeye devam edeceğiz."

"BABAM BANA HAKKINI HELAL ETSİN"

Cemal Reşit Rey'deki törende canlı yayına katılan kızı Beste Açar kendisi için yazılan "E bebeğim" şarkısının hikayesini anlattı: "Bir gün işten gelmiş. Her gün beni öperdi gelir gelmez. Bana 'E bebeğim' şarkısını yazmış. Onu çok sevdiğimi, her şey için teşekkür ettiğimi söylemek istiyorum. Babam bana hakkını helal etsin. Çok iyi kalpli, herkesin muhteşem bir ders aldığı insandı. Büyük oğlu 17 yaşında. Keşke küçük oğlum da onunla uzun vakit geçirebilseydi. Yarım kaldı bazı şeyler. Ama Allah'ın takdiri. İnşallah şimdi mutludur ve huzurludur. Onu çok seveceğiz. Eşi İpek (Açar) Hanım'a, sevenlerine, hastaneye, doktorlarına onu seven herkese çok teşekkür ediyorum."

"BÜYÜK BİR SANATÇIYI YİTİRDİK"

Müzisyen İskender Paydaş, Kayahan'ın vefatını kabullenmekte zorlandığını ifade ederek, sanatçıyla ilgili anısını anlattı. Paydaş, duygularını şöyle dile getirdi: "Sanatla ilgili yolculuğumda önemli kilometre taşı oldu. Hep ona bağımlı kalarak ne yaptıysan yaptım. Bana 'Notalarını dinleyenler, bu iskeleyi, vapuru, notalarını görmeden, müziğinde bunu hissedecek' dedi. Ben bunun nasıl bir şey olduğunu yıllarca anlayamadım. Yavaş yavaş bunu anladım ki gerçekten sanatın farklı çağrışımlar, birbirinden farklı yorumlarla aynı şey olduğunu anlattı. Bu evrensel sanatçıların yoludur. Onun üzerinden gitmeye çalışıyorum. İlk günden beri nasıl ahlaklı dürüst bir insan olduğunu gördüm ve iyi sanatın yüksek ahlak ve insanlık değerleriyle yapılabildiğini gördüm. Aramızdan erken ayrıldı ama çok büyük bir sanat bıraktı. Onu taşımak İpek Açar'ın, biz öğrencilerinin yükümlüğünde. Büyük bir sanatçıyı yitirdik."

"ÇOK ÖNEMLİ BİR DOSTUMDU"

Müzik yapımcısı İzzet Öz, "Ah Kayahan. Kayahan gerçekten çok önemli bir dostumdu. Gençlik yıllarımda tanışma olanağı buldum" diyerek sanatçıyla ilgili anılarını anlattı.

Kayahan'ın, her şeyiyle iyi bir yorumcu, müzisyen ve iyi bir dost olduğunu vurgulayan Öz, "Onunla pek çok çalışmaya imza attım. Bestelerin efendisini ne yazık ki bugün yitirdik. O daima bizlerle birlikte olacak. Onun eserleri ömür boyu sürecek. Biz ve daha sonraki nesillerce dinlenecek. Onun yaptıklarını uzun yıllar takip edeceğiz, izleyeceğiz. Gönül adamımız bizim gönlümüzde" dedi.


Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 14 Şubat'ta Nilüfer ile Kayahan'ın bir araya gelişine tanıklık edildiğini belirterek, sanatçının kısa süre önce operasyon geçirmesine rağmen "Dinleyicilerimle helalleşeceğim" diyerek sahneye çıktığını anlattı.

Hazinedar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, insanların son kez Kayahan'ı dinlediğini belirtti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Konuşmaların ardından dua edildi. Bu sırada sanatçının eşi İpek Açar ve Nilüfer'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Törenin ardında Kayahan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'ne gönderildi.

"LÜTFEN CENAZEYE ÇİÇEK GÖNDERMEYİN..."

Sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi. Kayahan bütün konserlerinde satılan hediyelik eşyalarının gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyordu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Teşvikiye Kanlıca Güncel Haberler

500

Yorumlar (123)

elifmobilWeb@haberler.com:

Mhp chp bunlar bir pisliktir

22
34
yanıtYanıtla
adam:

Aman Kayahan ne sevinirdi, ne sevinirdi;-) Simdi yine Kuran okur, 400MV alir! Bu yapmacik hareketlerden biktim artik ya, Kayahan Atatürkcüydü Tayyip!

21
33
yanıtYanıtla
Gariban gMobil-IOS:

Cumhurbanimizin oya ihtiyacimi var Turkiye baskanlik lazimsa olacak insallah(yollar tl sular elektirik bankalar kendine geldi dunyada tanitti Allah basimizdan eksik etmesin80 yillarda su elektirik vs bir seyyoktu cok sukur hersey varsa onlarin sayesinde dua edeyor kabahat obaskanimiz isini bilir

38
13
yanıtYanıtla
ahmet tatlı:

ben ölürsem cenazeme gelme nolur? kefenimle gitmek istiyorum. o saray ve vekile yapılan p zam ile örtülü ödenek kanıma inancıma dokunuyor. glme cenazeme. egemen bağışın ve çağlayanın cenazesine git. heryeri parsellediğin erdoğan bayraktarın cenazesine git.

22
28
yanıtYanıtla
GardasMobil-IOS:

Recep yıne şov pesınde.. Allah Islah etsin

25
22
yanıtYanıtla
illet:

Yine oy avindasin Recep ama bari bu acili günde sov yapma . Büyük bir sanatcimizi yitirdik bunu kullanma, insan ol.

18
27
yanıtYanıtla
Talip:

Lan Adam Olun Rabbim cumhur başkanımızı başımızdan eksik etmesin ananız hastalansa cumhur başkanından bileceksiniz büyüyün lan bira çok biliyorsanız çın siyaset yapın mecliste boş boş konusmayı ne kadar çok seviyorsunuz. . AMELEDEN FARKINIZ YOK. . !!!Başımız saolsun Kayahanın Ailesinede Sabırlıklar dilerim. .

21
22
yanıtYanıtla
sedat:

yilin en iyi sovmeni, genellikle cenaze sovmenligi yapar kendileri. . . ulen dirisini sevmeyenler biranda ölü sevici oluyorlarya o tersime gidiyor. Hani sen calgiciyi sevmezdin. . .

14
27
yanıtYanıtla
hakim:

Receb kayahan seni gorse kovar lan ordan, riyakar herif tvlerde kuran okuyordun mevluthan yada imam mubarek.

13
27
yanıtYanıtla
AYŞE:

RTE DOSTUM ORADA DA MİTING YAP. MİKRAFONU ELİNE AL BİR AYET SALLA. SAHTE DİN TÜCCARLARI. KURBAN OLUN BU MÜBAREK DİNİMİZE

23
15
yanıtYanıtla
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title