Haberler

Cumhurbaşkan Erdoğan, "Bizim Avrupa Birliği Üyeliğine İhtiyacımız Kalmamıştır"

Cumhurbaşkan Erdoğan, "Bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız kalmamıştır" "Bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız kalmamıştır.

Cumhurbaşkan Erdoğan, "Bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız kalmamıştır"

"Bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız kalmamıştır. Şayet bugün Avrupa Birliği bir atılım yapacaksa, bunun tek bir yolu vardır, o da Türkiye'yi üye yaparak, gerçek anlamda bir ekonomik ve kültürel genişleme hamlesini başlatmasıdır. Eğer Avrupa Birliği bunu yaparsa, biz buradayız, Avrupa'nın geleceğine katkı vermekten memnuniyet duyarız"

"Buradan tüm partilerimize, tüm milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum: Gelin ülkemizin bu kritik dönemden mümkün olan en güçlü şekilde çıkmasını birlikte sağlayalım. Gelin Türkiye'nin geleceğini beraber inşa edelim. Gelin 2053 ve 2071 vizyonlarını birlikte somutlaştıralım"

ANKARA (İHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 26. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında Genel kurulda açıklamada bulundu.

"Terör örgütleriyle mücadelemizde bizi en çok hayal kırıklığına uğratanların başında Avrupa Birliği ülkeleri geliyor" diyerek sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine, öyle gizli saklı da değil, göstere göstere engel olanların, terör örgütlerine karşı sergiledikleri müsamahakar tutumdan fevkalade rahatsızız. Biz diyoruz ki, PKK bölücü bir örgüttür, devletimizi yıkmaya çalışmaktadır, bunun için sürekli terör eylemleri düzenlemektedir. Biz diyoruz ki, FETÖ bir ihanet çetesidir, devleti ele geçirmeye teşebbüs etmiştir, başlattığı darbe girişiminde 250 vatandaşımızı şehit etmiştir. Aynı şekilde cinayetten soyguna, adam kaçırmadan emniyet güçlerine saldırıya kadar her çeşit suça bulaşmış çeşitli terör örgütü mensuplarının bilgilerini kendilerine veriyoruz. Peki, Avrupa ülkeleri bunun karşılığında ne yapıyor dersiniz? Hiçbir şey. Bugün Avrupa, teröristlerin ellerini kollarını sallayarak dolaştıkları, Türkiye'nin meşru yönetimine karşı her türlü organizasyonu yapabildikleri bir yer haline gelmiştir. Bir Avrupa ülkesinin parlamento binasının önünde, şakağıma silah dayanmış posterler açılıyor ve o ülkenin polisleri bunu sadece seyrediyor. G20 zirvesindeyiz. Şahsımın resmi, Sayın Putin'in resmi ve Suudi Arabistan Kralı'nın resmi, yan tarafta bir otomobil, polisler etrafı çevirmiş ve öldürene o otomobilin verileceğini söylüyorlar. O ülkenin şansölyesine bunu söylediğimde haberi yokmuş gibi orada yanındaki arkadaşlarına bakıyor. Nasıl haberiniz olmasın, mümkün mü? Türkiye üzerinden bir politika. Seçim hazırlığı yapılıyor. Kıtanın her köşesinde terör örgütlerini, teröristleri, onların işledikleri cinayetleri yücelten broşürler, afişler dağıtılıyor, bunun için stantlar kuruluyor. Kendi vatandaşları ülkemizde, terör dahil çeşitli suçlardan yakalandığında hemen kapımıza dayananlar, bizim onlara ilettiğimiz dosyaları işleme dahi koymuyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız kalmamıştır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği kurumlarının, fasıllardan serbest dolaşıma ve yardımlara kadar her konuda Türkiye'ye karşı sergilediği ikiyüzlü tutumun alenileştiğini, artık bu durumu örtecek mazeretin dahi bulunamadığını belirterek, "Türkiye'nin, 1959 yılında ilk başvuruyu yaptığı, 1963 yılında Ankara Anlaşmasını imzaladığı tarihten beri gösterdiği sabrı, Avrupa Birliği'nin yanlış anladığını görüyoruz. Buna rağmen, şunu açıkça ifade ediyorum. Bu süreci bitiren, havlu atan, vazgeçen taraf biz olmayacağız. Aslına bakarsanız, bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız da kalmamıştır. Şayet bugün Avrupa Birliği bir atılım yapacaksa, bunun tek bir yolu vardır, o da Türkiye'yi üye yaparak, gerçek anlamda bir ekonomik ve kültürel genişleme hamlesini başlatmasıdır. Eğer Avrupa Birliği bunu yaparsa, biz buradayız, Avrupa'nın geleceğine katkı vermekten memnuniyet duyarız. Yapmazsa da bizim için hiç fark etmez; kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürürüz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm partilerimizin de iştirak ettiğini düşündüğüm bu politikamızı, Avrupa Birliği'nden kesin bir cevap alana kadar muhafaza edeceğiz" diye konuştu.

"Yardım alan değil yardım eden bir ülke olmak bizim için bir şereftir"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Günümüz dünyasında hiçbir yer uzak değildir. Bu durum, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, olumlu veya olumsuz her gelişmenin tüm ülkeleri, tüm toplumları etkilemesine yol açmaktadır. Hele bizim gibi, 2 bin 200 yıllık devlet tecrübesine, bin 400 yıllık medeniyet müktesebatına, bin yıllık coğrafya hakimiyetine sahip bir ülke için, bu tür gelişmeler çok daha önemli hale gelmektedir. Tarihi, kültürel ve sosyal olarak çok yakın ilişkiler ağıyla bağlı olduğumuz bölgelerde, ülkemize yönelik büyük bir sevgi, ama aynı zamanda büyük bir umut vardır. Sevgiye sadece teşekkürle karşılık vermek mümkündür, ama umudun bize yüklediği sorumluluklar çok ağırdır. Bu sebeple, nasıl Irak'a, Suriye'ye, Kafkasya'ya, Orta Asya'ya, Balkanlara, Doğu Avrupa'ya sırtımızı dönemiyorsak, aynı şekilde Kuzey Afrika'yı, Orta Afrika'yı, Güney Asya'yı da görmezden gelme hakkımız yoktur. Yüreklerine Türkiye sevgisi kazılı kardeşlerimizin yaşadığı Libya'daki gelişmelerin bizi ilgilendirmediğini nasıl söyleyebiliriz? Adına türküler yaktığımız Yemen'deki hadiseleri nasıl yok sayabiliriz? Ecdadımızın her köşesine damgalarını vurduğu Afganistan'ı, Pakistan'ı, Hindistan'ı nasıl öteki görebiliriz? Arakan'daki, Türkistan'daki, Kırım'daki mazlumları nasıl yüz üstü bırakabiliriz? Körfez'deki kardeşlerimizi yaşadıkları krizlerle nasıl baş başa bırakabiliriz? Orta Doğu dediğimiz coğrafyaya gittiğinizde, mesela Kudüs'e baktığınızda gördüğünüz siluetlerin pek çoğu ecdadımızın yadigarıdır. Türkiye, elbette Avrupa-Atlantik kurumlarıyla yakın işbirliği içindedir. Ama bu, tarihimizi ve medeniyetimizi yok saymamız anlamına kesinlikle gelmiyor. Tam tersine, tarihimiz ve medeniyetimizden aldığımız güç, bizim en büyük avantajımızdır. Bugün hiç kimse Türkiye'ye baktığında, sadece Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar olan bir ülkeyi ve içinde yaşayan 80 milyon insanı görmüyor. Türkiye denilince akla, işte bu büyük tarihi ve kültürel arka plan geliyor. Bunun için; Arakan'daki mazlumlara da el uzatacağız, Avrupa'daki vatandaşlarımızın haklarını da müdafaa edeceğiz, Orta Asya'daki, Kafkasya'daki, Balkanlardaki kardeşlerimizle de kucaklaşacağız.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title