Haberler

Çubuk Belediye Başkanı Özden, Ahid Bürokrasi Komisyonu'nda Çalışmalarını Anlattı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankaralılar Derneği (AHİD) Bürokrasi Komisyonu üyelerine ilçede yürütülen çalışmaları anlattı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankaralılar Derneği (AHİD) Bürokrasi Komisyonu üyelerine ilçede yürütülen çalışmaları anlattı.

Toplantıya, AHİD Bürokrasi Komisyonu Başkanı Mustafa Akdoğan, AHİD Başkan Vekili Zekai Kılınç, Kadın Kolları Başkanı Emine Gümüş, yönetim kurulu üyeleri ile bürokrasi çalışanları katıldı.

Özden, sunum eşliğinde göreve geldiği günden bu güne kadar yaptığı çalışmaları anlatarak, alt yapısı ve ekonomisi iflas eden bir ilçede, kısa sürede büyük değişimler sağladıklarını ve Çubuklulara en iyi hizmeti sunmanın gururu yaşadıklarını ifade etti.

Yapılan hizmetlere mega projelerle devam edileceğini söyleyen Özden, yapılan hizmetlire şöyle sıraladı:

"İlçedeki iflas etmiş alt yapı tamamen değiştirildi. İlçe merkezindeki kargaşayı ortadan kaldırmak için, mekruh binaları yıktık, galericileri, yıkamacıları, nakliyecileri merkezden dışarı taşıdık. İlçe genelinde 24 park, 5 halı saha, 3 basketbol sahası yaptık. Kişi başına düşen yeşil alanı 7-10 metreden, 15-20 metreye yükselttik. TOKİ işbirliğiyle gelir seviyesi düşük insanlarımız için 486 konut yaptırdık. Ankara'dan çok sayıda müteahhit ilçemize inşaat yapmak için gelmeye başladı. Esenboğa, Dumlupınar, Kızılca'nın bulunduğu alanda 3 milyon metrekare alana üniversite kuruluyor. Esenboğa Havaalanına kadar yapılacak 'Hafif Raylı Metro Sistemi'nin üniversite alanına kadar gelmesini ve oradan da ilçe merkezine kadar gelmesini istiyoruz. Özlüce köyümüzde MTA tarafından çıkarılan termal suyun kullanma ve işletme hakkını belediye olarak aldık. Bundan sonra ilçemiz sağlık turizminin de merkezi olacak."

Geleceğin şehrini kurmak için çalıştıklarını belirten Özden, Ankaralı iş adamlarını ilçeye yatırım yapmaya davet ederek, "Yurt, otel, kültür merkezleri, iş yerleri, termal tesisiler gibi birçok konuda ilçemiz yatırıma müsait" diye konuştu.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akdoğan Lokman Özden Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title