Haberler

Öcalan'ın İstediği Sekretarya ve İzleme Kurulu Hayata Geçiyor

Güncelleme:

HDP'li Pervin Buldan ve İdris Baluken'in Adalet Bakanı Bozdağ ile görüşmesinin ardından; İmralı'ya gidiş, Öcalan'a sekreterya, izleme kurulu ve hasta tutuklular konularında önemli açıklamalar geldi.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Meclis'teki görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Pervin Buldan, hükümetin hasta tutuklular ile ilgili bir kanun hazırlığında olduğunu belirtti ve bu tutuklularının tahliyesine ilişkin bir düzenleme yapılacağını söyledi.

ADALET BAKANI: HASTA HÜKÜMLÜLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA VAR

Bu konuyla ilgili bir açıklama da görüşmenin bitiminde Adalet Bakanı Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olanlarla ilgili bakanlık olarak bizim hazırlığımız var. Hazırlığımız bittiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

İMRALI'YA GİDİŞE ENGEL YOK

Pervin Buldan, bu haftasonu İmralı'ya gitme taleplerinin olduğunu söyledi, "Sayın Bozdağ, İmralı'ya gidiş konusunda herhangi bir engel olmadığını belirtti, ancak bir tarih vermedi" dedi. Buldan, Ada'ya gidiş için en kısa zamanda kendilerine tarih verileceğini belirtti.

"5 MAHMUM SEKRETERLİK YAPACAK"

Buldan, Öcalan'a sekreterya konusunda da, İmralı'da Öcalan'la birlikte kalan 5 mahkumun değiştirileceğini, yerlerine 5 yeni mahkum geleceğini ve bunların da sekreterya görevini yürüteceğini ifade etti. Pervin Buldan, oluşturulması planlanan izleme kurulu için de "15-16 kişiden oluşacak, kısa zamanda hayata geçmesini umuyoruz" dedi.

DAVUTOĞLU IRAK ZİYARETİ SONRASINI İŞARET ETTİ

Irak'ın başkenti bu sabah Bağdat'a yapacağı ziyaretten önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinin İmralı'ya gidiş tarihiyle soruları yanıtladı. Davutoğlu, PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan ile görüşen heyete yeni bir isim eklenip eklenmeyeceği ve İmralı'ya yeni mahkûmların gideceği tartışmalarıyla ilgili olarak Cuma günü tamamlanacak Bağdat ziyaretini işaret etti:

"Çözüm sürecinin nihai perspektifi olan silahsızlanma da dahil olmak üzere şiddetin terk edilmesi ve demokratik ortamda siyasi hayatın hayata geçirilmesi konusunda da net bir tavır sergilenecek. Ümit ederiz bu tür görüşmeler onun önünü açar. Bağdat dönüşü bu konuda gelişmeler olabilir."

HDP heyeti son olarak Pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşmüştü. Heyet, "diyalog kanallarını açma" amacıyla yapılan görüşmenin ardından müzakerelerin hızlandırılacağını açıklamıştı.

KOBANİ OLAYLARI SONRASI İLİŞKİLER DONDU

2013 yılı Mart ayında başlayan Çözüm Süreci'nde, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarının ardından HDP'nin çağrısıyla 6-7 Ekim'de yapılan eylemlerde 40'a yakın kişinin hayatını kaybetmesi ile HDP ile Hükümet arasında diyalog kanalları kapanmıştı.

Hükümet ile son olarak Kobani eylemleri ile diyalog kuran HDP, İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmeye ise en son 21 Ekim tarihinde gitti. Bu görüşmenin ardından hükümet, HDP heyetinin İmralı Adası'na gitmesine izin vermedi.

Heyet, 3 Kasım'da İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu, ancak bu talebe yanıt gelmedi. Çözüm sürecinde yükselen tansiyonun düşmesi ise 11 Kasım'da Çözüm Kurulu üyeleri ile HDP heyeti arasında kurulan temas sonrasında oldu.
HDP heyeti, bu görüşmelerin ardından Çözüm Sürecinde kalınan noktadan devam edilmesi konusunda hükümet üyeleri ile ortak karar alındığını açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan İdris Baluken Pervin Buldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (159)

ulubatli 1453mobilWeb@haberler.com:

Tipe bak...ALLAH ibretlik yaratmis bu hainleri Size verilen sözler ve varilan anlasmalar AMPÜL sönene kadardir,sonrasi mi ISIDI mumla arayacaksiniz evvelallah

43
30
yanıtYanıtla
gokhan:

ok kali bir cevap anliyana albenden 1000 puan

yanıt1
yanıt2
WANLI:

senmı yapacan allah bılır leptop başında bıle kalkmasın senın gıbısının içinı bılırız boşuna vızıldayıp durursunuz

yanıt5
yanıt3
WANLI:

senmı yapacan allah bılır leptop başında bıle kalkmasın senın gıbısının içinı bılırız boşuna vızıldayıp durursunuz

yanıt4
yanıt3
gok han yigit:

akp pkk coze coze bitiremedi ler ama turk halki sizi birgun cozecek

37
22
yanıtYanıtla
K;BAYRAKTAR:

BENIM ARTIK BU HÜKÜMETE DIYECEK LAFIM YOK ARTIK YETER BE ARTIK BÜTÜN OLANAKLARI SAGLIYORLAR BU HÜKÜMET PKK YANLASLARINA AMA SECIME AZ KALDI BU MILLET SALAK DEGIL GÜN OLUR BU TAVIZ VERENLER GÜNLERINI GÖRÜR TÜRK OLAN INSANLARI MHP DAVET EDIYORUM

40
14
yanıtYanıtla
tc:

yok kardeşim bu millet salak değil haklısın sürü zihniyetli koyun

yanıt0
yanıt0
RASİM ÖZ:

taviz taviz hep nereye kadar bölge halkını tamamen pkk nin insafına bıraktınız

38
12
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Terorist basi, 30bin insanin katili kendisine sekreterya kuruyor Akp sagolsun. Hayaldi buda gercek oldu.

37
12
yanıtYanıtla
ahmet:

neyi cozu yo sunuz cozum di yende cozen de hayindir

28
19
yanıtYanıtla
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title