Haberler

Çöpte Çürüyen 456 Milyon Euro'ya, Bakanlıktan Savunma

Güncelleme:

3 yıldır çürümeye terk edilen 456 milyon euro değerindeki vagonlar için Ulaştırma Bakanlığı araçların test sürüşlerinin yapılmadığı için hizmete alınmadığını açıkladı.

BUGÜN'ün ortaya çıkardığı Marmaray skandalı gündeme bomba gibi düştü. Çürümeye terk edilen 460 milyon euro değerindeki vagonlar için Birleşik Taşımacılar Sendikası Başkanı, "Bu çok büyük bir israf ve günahtır" dedi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise araçların test sürüşlerinin yapılmadığı için hizmete alınmadığını açıkladı.

İstanbul'un iki kıtasını birbirine bağlayan Marmaray projesindeki skandala büyük tepki yağdı. Güney Kore'den ithal edilen ve 460 milyon euroya mal olan vagonların manevra kabiliyeti olmadığı için çürümeye terk edilmesine Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Nazım Karakurt, "Bakanlığı defalarca uyardık ama bizi dinlemediler. Halkın paralarıyla alınan bu trenleri 3 yıldır rayların üzerinde çürütüyorlar. Bu çok büyük bir israftır günahtır. Bu skandal ile ilgili yasal hakkımızı kullanıp sürecin takipçisi olacağız" sözleriyle tepki gösterdi.

YOK BÖYLE ULAŞIM

Marmaray projesinin hayata geçirilmeden önce halkın ilgisini çekmek için 'Asrın projesi' olarak lanse edildiğini belirten Karakurt, "Marmaray projesi sürekli dünyanın sayılı projelerinden biri olarak ifade edildi. 76 kilometrelik hattın 13 kilometrelik bölümünü kullanıma açtılar" diye konuştu.

FİRMALAR ÇEKİLDİ

Marmaray projesini yapan firmaların projeden vazgeçtiği bilgisinin kendilerine ulaştığını söyleyen Karakurt şu vahim iddiaları dillendirdi: "Marmaray'ı 29 Ekim'de şatafatlı bir törenle açmak onlar açısından belki önemli olabilir ama baktığınızda Marmaray projesini yapan çok büyük uluslararası firmalar şu anda projeden vazgeçmiş durumdalar.

ŞİRKETLER ZARAR EDİYOR

Özellikle Halkalı tarafında bu işi yapan müteahhitlerin bu işten vazgeçtiklerine dair ciddi duyumlar aldık. Bunlar vahim iddialar. Siz ihale şartnamesini hazırlayıp ihaleye çıkıyorsunuz. Sonradan baktığınızda birtakım zorluklar ortaya çıkıyor. Doğal olarak buradaki büyük şirketler bu var olan ihale bedelinden dolayı biz zarar ediyoruz yapamıyoruz diyerek çekiliyorlar."

BUGÜN, SKANDALI MANŞETTEN DUYURMUŞTU



İDRİS BAL: 21. yüzyılda kervan yolda düzülmez

Marmaray'daki skandal ile ilgili tepkisini dile getiren Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal, iktidarın şova dayalı icraat politikası güttüğünü ifade etti. Bal, "Siz şark usulü kervan yolda düzülür mantığıyla gidemezsiniz. 21. yüzyılda yaşıyorsunuz" dedi.

OKTAY VURAL: Tam bir komedi

Marmaray'ın çürümeye ter kedilen vagonlarla ilgili "Bu skandal tam bir komedi" diyen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Komedinin asıl bölümü hat bitmeden hattaki gecikmelere rağmen bu trenlerin alınmış olması. Burada devrede kimler var neden aldırmıştır? Bu soruların cevaplanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

UMUT ORAN: Seçim malzemesi yaptılar

Skandala bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'dan geldi. Marmaray'ın seçim öncesinde büyük bir proje olarak sunulduğu ve seçimlere yetiştirmek için aceleye getirildiğini ifade eden Oran, "Marmaray'la ilgili geçen yıl verdiğimiz soru önergesine hâlâ cevap vermiyorlar" diye konuştu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: Araçlar test sürecini bekliyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı BUGÜN'ün ortaya çıkardığı Marmaray skandalını doğrulayan yazılı bir açıklama yaptı. 3 yıldır atıl bir şekilde kullanılmayan 10'lu vagonların test süreçlerini tamamlamadığı için hizmete alınmadığı belirtildi. Araçların test süreçlerini tamamladıktan sonra hizmete alınacağı bilgisini veren açıklamada bu durumun sorumluluğunun yüklenici ve üretici arasında olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca "Habere konu araçların üretim süreçleri tamamlan-mamış, araç üstü ekipmanları takılmamıştır. Yüklenici/üretici sorumluluğunda olan araçlardır. Test süreçleri tamamlanıp TCDD'ye teslim edildiğinde bu araçlar hizmete alınacaktır" ifadelerine yer verildi. (Kaynak: Bugün)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ulaştırma Bakanlığı Karakurt Marmaray Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

ismail:

Türkiye emin ellerde hic merak etmeyin

17
36
yanıtYanıtla
özgür yazıcıMobil-IOS:

Peşin ön yargılı herifler haberi sonuna kadar bi okusanız daha devlet teslim almamiş diyo nasıl devletin malı çürüyo dersiniz !!

16
25
yanıtYanıtla
DOGRUYOLDAYIM:

Sayın dangalak 76 kilometrelik hattın 13 kilometrelik bölümünü kullanıma açtılar'' diye konuşmuş, peki geri kalan kısmını önlemek için ellerinden geleni yapmadıklarını eklememiş, sizler yeterki yapılan ve yapılacak olanları frenlemeye çalışın başka türlü eleştiri maddesi bulamazsınız zaten.

9
30
yanıtYanıtla
bencede:

bu millete hicbir sey yapmayacaksin pis hastanelerde bozuk yollardan her ay ekmege zam una zam benzine zam yapacaksin bunlar bundan hoslanir

25
10
yanıtYanıtla
MehmetmobilWeb@haberler.com:

Dün 10milyon dollar alabilmek icin avrupa da derdimizi anlatacak scrter bulamazken bu gun 460 milyon euro luk vagon lari konusuyoruz, nerede o eski günler

8
26
yanıtYanıtla
YURTTAŞ:

BAKANIN VERDİĞİ İZAHATIN İNANDIRICILIĞI YOKTUR!!!!

25
8
yanıtYanıtla
fark:

Seçim geliyor ya yine hükümete nereden saldırsak. 76 kilometrenin 13 kilometresi açıldı ise demek ki yarısından daha fazlaı hala açılmadı, e bu vagonlar açılan diğer yollarda kullanılacak, çünkü bu kadar uzun bir yol için daha fazla vagon gerekir bunun mantığını ve mantematiğini çözemeyen muhalefet kendine oy devşirerek yalan söylemeyi tercih etmiş.

9
23
yanıtYanıtla
MEMO:

BUNLAR BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ ÜLKENİN ÇALIŞANINI MEMURUNU ASGARİ ÜCRETLİSİNİ İŞÇİ VE SGK EMEKLİSİNİ NEDEN ÜÇ KURUŞA MUHTAÇ ETTİKLERİNİ GÖRÜYORUZ GÖRÜNMEYENDE NELER VAR NELER YOK ALLAH SONUÖMUZU HAYIR EYLESİN. . .

16
14
yanıtYanıtla
s. eryürek:

ulaştırma bakanı 3 yıldırmı bu vagonlar test sürecini bekliyor, kaç yıl daha beklicek, şova gelince havanızdan geçilmiyor ama.

25
4
yanıtYanıtla
SELAMİ:

akp için milletin malının çöpte çürümesinin bir önlemi yok onlar bu işten vaktinde ne kadar nemalandı onun hesabını yapmışlardır

26
3
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title