Haberler

Çocuklar, Kamera Arkasına Geçecek

Güncelleme:

Mersin Sinema Derneğinin "Kardeşimin Filmi Projesi" kapsamında ilçelerdeki yaşamı anlatan belgesel hazırlanacak.

Çocuklar, Mersin Sinema Derneği'nin (MERSİNEMA) hazırladığı "Kardeşimin Filmi Projesi" kapsamında ilçelerindeki yaşamı belgesel filmle beyaz perdeye aktaracak.

Dernekten yapılan açıklaya göre, yazdıkları senaryoyla projede yer almaya hak kazanan Mersin'in farklı ilçelerindeki 10 çocuğun kısa filminden 100 dakikalık belgesel hazırlanacak.

Çocuklardan Şerife Tülü Çamlıyayla'da, Zeynep Nur Efşan ve Çisem Sude Selamoğlu Anamur'da, Ayşe Narin Erdemli'de, Furkan Gilik Mut'ta , Eylül Başak Kaya, Ömer Turan ve Bünyamin Karakaya Akdeniz'de, Emine Turgut Toroslar'da, Gaye Es de Tarsus'ta çekim yapacak.

Proje tamamlandığında hazırlanan belgesel film, festivallere katılacak ve okullarda özel gösterimle 300 bin çocuğa ulaşacak. Belgesel, ulusal televizyon kanalında da yayınlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Sinema Derneği Başkanı Gürhan Ötün, çocukların sinemayla kendilerini anlatacağını belirterek, "Çalışma kapsamında çocuklara temel eğitim veriyoruz. Bu projeden, geleceğin uzun metraj film yapan yönetmenleri çıkabilir. Projenin en büyük amacı, çocukların benzerliklerini keşfederek ön yargılarından kurtulmaları ve kardeş olduklarının farkına varmaları."

Bu arada, proje ekibi ve film çekecek çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret ederek çalışma hakkında sunum yaptı. - Mersin

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title