Haberler

Cizre'de Gergin Gece

Güncelleme:

Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde BDP ilçe Başkanlığı önünde toplanan BDP'liler, bazı il ve ilçelerde seçimlerle ilgili yaşananları protesto etmek için İdil Caddesi'ne çıkarak yürüyüşe geçti. Cizre Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu BDP'lilerin çarşı merkezine kadar yürümelerine izin verildi. Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in de katıldığı yürüyüş sırasında zaman zaman PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı. Dörtyol kavşağından Mardin Caddesi'ne gelen BDP'liler, Hükümet Konağı önünde cadde ortasında yolu trafiğe kapatıp basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Cizre BDP ilçe Başkanı Ahmet Çeter, geçmişi inkar ve asimilasyon politikasına dayandığını ileri sürdüğü Türkiye Cumhuriyeti devletinin son iktidarı olan AKP hükümetinin, Cumhuriyet tarihinde, OHAL döneminde bile görülmemiş Kürt halkının bin bir emekle vermiş olduğu kazanımlara açıkça saldırdığını iddia etti.

ADELET, KÜRTLER İÇİN SAĞIR DİLSİZDİR

BDP ilçe Başkanı Çeter, sabıkalı ve kirli sistemin yine iş başında ve suçüstü yakalandığını da ileri sürerek, BDP olarak, 30 Mart'ta halkımızın iradesiyle kazanılan belediyeler, adalet saraylarında her türlü hilelerle elimizden tek tek alınmak istenmektedir. AKP Ağrı'da 15 kez itiraz etmiş ve her itirazı kabul görülürken, söz konusu BDP olunca çifte standartla itirazları kabul edilmemiştir. Adalet, Kürtler için sağır ve dilsiz pozisyonda yatmaktadır. AKP hükümeti, sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı şu hassas süreci sabote edip bozmak istiyor. Nitekim zamana yayarak süreç çürütülmek isteniyor. Kürtlerin sabrını zorlayıp, suiistimal edilerek bundan faydalanmak istiyor. Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde de hile ile halkın iradesine el uzatırken, aynı zamanda Birecik, Viranşehir, Kazmak, Ahlat, Norşin (Güroymak) ve Akdeniz gibi kazandığımız belediyelerde de Kürtlerin demokratik kazanımlarını ele geçirmek ve Kürt halkının iradesi kırmak istenmektedir diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra 5 dakika oturma eylemi yapılırken, oturma eylemi sırasında, Hırsız AKP ve Oy çalan AKP sloganları atıldı. Basın açıklaması ve oturma eylemi sona ererken yüzleri maskeli bir grup Nusaybin yolunu trafiği kapattı. Polisler yolu kapatmaya çalışan göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederken, göstericiler ise polise molotof kokteylleri ve sok bombaları ile taşlarla saldırdı. Göstericiler ve polis arasındaki olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Leyla İmret Dörtyol Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title