Haberler

Ağrı'daki Olaylar Cizre'de Protesto Edildi

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Ağrı'da HDP Diyadin eski İlçe Başkanı Cezmi Budak ile PKK'lı Serhat Kızılay'ın öldürülmesi yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde HDP Diyadin eski İlçe Başkanı Cezmi Budak ile 'Canfeda Serhat' kod adlı PKK'lı Serhat Kızılay'ın öldürülmesi yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Cizre'de, HDP ve DBP öncülüğünde düzenlenen ve aralarında, HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ile sivil toplum örgütü üyelerinin bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, "Asker değil insanlığı taşıyoruz" pankartı açarak yürüyüşe geçti. Orhan Doğan Caddesi ve Belediyesi Caddesi güzergahından, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın öldürüldüğü Yafes Mahallesi'ne sloganlar eşliğinde yürüyen grup için güvenlik güçleri de Suriye sınırına yakın olması nedeniyle sıkı önlem aldığı görüldü.

"KÜRTLER'İN İRADESİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, AK Parti'nin Ağrı'da provokasyon yaptığını iddia ederek, "Ağrı Diyadin'de yeni bir provokasyon yapılarak, bunu gündeme taşımaya çalıştılar. Bu provokasyonla Kürtlerin iradesini itibarsızlaştırmaya, çözüm sürecini sabote etmeye ve bu süreçten rahatsız olanlar yine savaş çıkarmak istiyorlar. Ölümlerin yaşanmasını istiyorlar izlenimini vermeye çalıştılar. Ancak duyarlı halkımız bunu boşa çıkarttı. Arkadaşlarımız oradaki yaralılara sahip çıktı. Onlara insanlığı, büyüklüğü öğreteceğiz. Bundan 20 gün önce Erdoğan'ın sürece dair, izleme komitelerine ve komisyona dair, Dolmabahçe'deki açıklamaya dair yaptığı olumsuz açıklamanın hemen akabinde, ordu kendine Kürdistan'da vazife çıkardı ve bir çok yerde eş zamanlı operasyonlara başladı. Mazıdağı, Roboski (Uludere), Oramar (Hakkari) mıntıkasında ve en sonda Ağrı'da bu operasyon yapıldı" dedi.

"ERDOĞAN'IN SAĞLIĞI İYİ DEĞİL BİR DOKTORA GİTMESİNİ ÖNERİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Sarıyıldız, "Bakanlar orduyu yalanlıyor, ordu onları boşa çıkarıyor. Erdoğan akli melekelerini yitirmiş ve bu halkla 'lanlı lunlu' konuşuyor. Bu da çok ciddi bir sıkıntıdır. Erdoğan'ın sağlığı iyi değil, önerimiz bir doktora gitmesidir. Onun sağlığı sadece kendisini değil, 70-80 milyonluk bir halkı etkiliyor. Sadece Türkiye değil, bölgeyi de etkiliyor. O nedenle Erdoğan'ın sağlığını korumak hepimizin görevidir. Ağrı'da ordu suçüstü yakalandı. AKP Hükümeti, talimat vermeseydi ve onun talimatı olmasaydı, valilik orada operasyon yapma talimatı vermezdi. Ülkedeki tüm valiler, AKP Hükümeti'nin hizmetinde çalışıyor. O nedenle halkımız sağduyusuyla, dik duruşu ile bu provokasyonu boşa çıkardı. AKP şu an suçüstü yakalanmış bir ruh halini yaşıyor. Muhtemelen orduya, 'böyle yapacaksanız iyi yapın. Böyle suçüstü yakalanmayın' azarını vermiştir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyadin Şırnak Cizre Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title