Haberler

Diyarbakır'da Kürt Kadın Askerlere Kendini Siper Etti

Güncelleme:

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Cizre'ye getirilen Yasin Özer ve Barış Dalmış'ın cenazeleri ilçe girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE SALDIRI

Cizre İlçe girişindeki İdil Yolu üzerinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan cenazeler, sloganlarla Asri Mezarlığa götürülürken kabalıktaki bazı gruplar önlem alan güvenlik güçlerine saldırdı. Güvenlik güçleri bu gruplara karşı tazyikli su ve gaz bombası kullandı.

CENAZELER SLOGANLARLA UĞURLANDI

Asri Mezarlıkta yapılan törenin ardından omuzlara alınan tabutlar yine sloganlarla defnedilecekleri mezarların başına getirildi. Cenazeler defnedilirken, güvenlik güçleri kalabalığa uzak noktada durdu.

TABURA SALDIRANLARIN KARŞISINA ÇIKTI

Cizre'de cenazeler beklenirken gerginliğin tırmandığı sırada, yüzleri maskeli bir grup, olayların olduğu Nur Mahallesi ile Cudi Mahallesi arasında bulunan Cizre Tank Taburu'na taşlarla saldırdı.

KÜRT KADIN ASKERLERE SİPER OLDU

Saldırganların önüne geçen, adını söylemek isteyen yaşlı bir kadının Kürtçe yaptığı konuşmada, "Askerleri taşlamanız barış görüşmelerine zarar verir. Yaptığınız doğru değil" diyerek saldırıyı önlemeye çalışması dikkati çekti.

ABDULLAH DENİZ DOĞDUĞU KÖYE DEFNEDİLDİ

Cizre ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nde YDG-H üyelerinin saldırısı sonucu öldürülen 65 yaşındaki Abdullah Deniz'in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından memleketi Şırnak'a bağlı Kızılsu köyüne getirildi. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Deniz'in cenazesi, tekbirler ve salavatlar eşliğinde defnedildi. Deniz'in cenazesine HÜDA-PAR üyelerinin yanı sıra köy halkının da yoğun katılım gösterdiği görüldü. Cenazeye katılan halk, sık sık tekbirler getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Abdullah Deniz Diyarbakır Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (83)

BİRİSİ:

içlerinde bir tane Türkiye ye yakışan varmı? bunların yeri afganistandır. bir gün olacak allah türkün yanında bir mustafa kemal daha çıkacak inşallah.

10
87
yanıtYanıtla
WELAT LÎCÊmobilWeb@haberler.com:

BU HABER AJANSINI TEBRİK EDİYORUM BU OLAYI HİÇ ANLAMADI. KADIN KENDİNİ ASLINDA O TC ASKERİNE DEĞİL DE O ÇOCUKLARA SİPER EDİYOR. ÇÜNKÜ O BU DEVLETİN ÇİRKİN YÜZÜNÜ GÖRDÜ GÖRÜYOR. DOĞUDA TC ORDUSU TARAFINDAN KATLEDİLEN VE VURULAN KÜRT ÇOCUK SAYISI AZ DEĞİL. SAYGILAR..

27
63
yanıtYanıtla
ZAZA21:

TAZYİKLİ SU SIKMA DEVRİ BİTMELİ ARTIK GERÇEK MERMİ SIKMA ZAMANI GELDİDE GEÇİYORDA . BU İT SÜRÜSÜ DERHAH VURULMALI.

52
33
yanıtYanıtla
aytek:

askere ne saldırıyosunuz vatan hainleri hem birbirinizi vuruyosunuz hemde askere saldırıyosunuz hainlik her yerinize işlemiş.

65
18
yanıtYanıtla
............:

O ANNENİN ELLERİNİ ÖPERİM TÜRKİYEYİ YIKAMAYACAKLAR BİZ BİR BÜTÜNÜZ

81
1
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

değermi yiğit kürt annesi. . . roboskiyi dahada unutamıyor insan. . eminimki sen bir annelik hisiyle davranmışsın. . . YÜCE ALLAH KÜRT HALKINI KORUSN

31
50
yanıtYanıtla
talat:

HDPYI GECICI OLARAK KAPATIN, kitlesini sokaga doktu ve simdi kendi kitlesin kontrol edemez hale geldi boyle siyasi partimi olur? kendi secmenini kontrol edemiyorsan mecliste olma hakin olmamali. . .

63
11
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu ülkede yaşıyorsanız devletin askerine polisine memuruna öğretmenine saygılı olacaksınız, yoksa defolun kuzey ırak size yeterde artar bile, teyzeme de helal olsun.

58
13
yanıtYanıtla
hayatmobilWeb@haberler.com:

Keşke biz türkler de sizin güçlü teyzeniz gibi olsaydık da Roboski acısını size yaşatmasaydık...

29
36
yanıtYanıtla
mustafa 51:

bakın kardeşim eğer orda pkk diye bir örgütün hala sözü geçiyorsa pkk ya verilen halk desteğindendir

39
25
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title