Haberler

Çiftçiye Kredi Müjdesi

Güncelleme:

TBMM'de kabul edilerek yasayaşan Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'na göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarımsal amaçlı kooperatifler aracılığıyla çiftçilere kullandırdığı krediler yeniden yapılandırılacak. Yeniden yapılandırmada ilk taksit tutarı 2015 yılının ekim ayında başlayacak ve 5 eşit taksitte ödenecek.

Borçlunun, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önce dava konusu edilen veya icra takibi başlatılan alacaklar için başvurması halinde davalar sonlandırılacak ve icra takipleri durdurulacak.

Alacakların tamamının ödenmemesi halinde, alacak ilgili mevzuatın öngördüğü şekilde hesaplanacak ve ödenen tutardan mahsup edilecek.

Borçlu, ödeyemediği taksitini bir sonraki taksit ile birlikte öderse yapılandırmadan yararlanmaya devam edecek. Ancak, gene ödenmemesi veya ikiden fazla taksitin ödenmemesi halinde yapılandırma hakkını kaybedecek.

Muaccel durumda olan borçların yeniden yapılandırılmasıyla, temerrüt faizi kaldırılacak, faiz oranı sözleşmedeki yüzde 3'e çekilecek, her bir taksit sayısı için (1,05) katsayı uygulanacak.

Yeniden yapılandırma ile ödenemez durumda olan kredilerin geri dönüşü sağlanabilecek, kooperatif ortağı çiftçiler iktisadi ve sosyal açıdan rahatlatılmış olacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title