Haberler

CHP, Önce YSK Başkanı'yla Görüşecek; Sonra YSK'ya İptal Başvurusu Yapacak

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, bugün saat 12.30'da YSK'ye gidecek. Aksünger, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada "YSK Başkanı Sadi Güven ile yüzleşmeye gidiyoruz." dedi. CHP saat 14:30'da ise referandumun iptali için YSK'ya başvuruda bulunacak.

"İŞ ARTIK BAŞKA BİR BOYUTA GEÇTİ"

Aksünger, yaptığı açıklamada, CHP'nin kendi örgütünden gelen ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemlerine girdiklerini belirtti. Örgütlerinin girdiği verileri YSK sonuçlarıyla karşılaştırma işlemlerinin sürdüğünü aktaran Aksünger, bugün içinde itirazların yapılacağını bildirdi. Bugün 12.30'da YSK Başkanı Güven'i ziyaret edeceğini vurgulayan Erdal Aksünger, şunları söyledi:

"Sandık bazlı demiyorum, şu anda bize 10 binden fazla okuldan gelen ihlal söz konusu. 57 bin okulun 10 bin 900 tanesinde ihlal yaşanmış. İş artık başka bir boyuta geçti. Bu konular bireysel itirazların ötesinde artık. Halk da bireysel itirazlarını mutlaka yapacaktır, halkın böyle bir hakkı var. Anayasa ve yasalardan kaynaklanan direnme hakkını herkes kullanacaktır."

İPTAL BAŞVURUSU 14:30'DA

CHP saat 14:30'da ise referandumun iptali için YSK'ya başvuruda bulunacak.

'KARAR YOK' İDDİASI

CHP milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter'dan yaptığı açıklamada şu mesajı paylaştı: "Bugün YSK ya başvurup mühürsüz oyların kabulüyle ilgili kararı ve genelgeyi istedim; karar da, genelge de,yanıt da yok!"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sadi Güven Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title