Haberler

CHP'de 11 İlin Daha Adayı Netleşti

Güncelleme:

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde toplanan CHP Parti Meclisi'nde 11 ilin daha Belediye Başkan adayları belirlendi.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Basına kapalı olarak yaklaşık 6 saat süren PM'de 11 ilin daha belediye başkan adayı netleşti. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, mevcut Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan oldu. Arıkan'ın yerine Çukurova Belediye Başkanlığı için ise Soner Çetin'in adaylığı netleşti.

UŞAK BÜLENT YAZGAN'A EMANET

Uşak'ta MHP'den istifa etmesi üzerine CHP'den aday gösterileceği iddiaları üzerine tartışma konusu olan Ali Erdoğan'ın ismi PM'ye gelmedi. CHP Uşak'ta Doktor Bülent Yazgan'ı aday gösterdi. Şanlıurfa'da da kadın aday Hale Soran'ın isminde uzlaşıldı.

3 Kasım ve 22 Aralık tarihli PM toplantısında toplamda 746 adaya ulaşan CHP'de, bugünkü PM toplantısında da 170 civarında daha adayın ismi kesinleşmiş oldu.

9 İL KALDI

PM toplantısında Trakya bölgesi illeri Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile Bingöl, Konya, Van, Şırnak, Kütahya, Mardin adayları belirlenmedi. Böylece CHP'de bu 9 il hariç diğer tüm illerin belediye başkan adayları netleşmiş oldu.

Bugünkü PM'de adaylıkları netleşen isimler ve illeri şöyle:

Adana: Yıldıray Arıkan

Çorum: Kenan Nuhut

Denizli: Kazım Aslan

Hakkari: Nazım Ertuş

Kastamonu: Mehmet Yıldırım

Kırşehir: Deniz Akpınar

Sakarya: Raşit Dünya

Tunceli: Hızır Bahtiyar Aytaç

Şanlıurfa: Hale Soran

Uşak: Bülent Yazgan

Zonguldak: Muharrem Akdemir

İSTANBUL'DA 21 İLÇE TAMAM

PM toplantısında 11 ilin yanı sıra pek çok ilçe belediye başkan adayları da belli oldu. Ancak PM'de İstanbul'da belediye başkanlıkları CHP'de olan ilçelerle, yine Ankara'da CHP'li belediyeler Çankaya, Yenimahalle ve Ayaş ise gündeme alınmadı. Ankara Çubuk'ta Cemil Ala, Elmadağ'da Mücahit Dede, Kazan'da Necati Yılmaz, Pursaklar'da Hüsniye Erdoğan, Şereflikoçhisar'da İsmail Yalman belediye başkan adayı oldu.

İstanbul'da Beyoğlu, Üsküdar, Küçükçekmece, Çekmeköy ve Esenler'in de adayları netleşmedi. 21 ilçe belediye başkan adayı netleşen İstanbul'da 18 aday ise bir sonraki toplantıya bırakılmış oldu.

FATİH'TE ERBAKAN, ESENYURT'TA ÇAPAN ADAY OLDU

İstanbul Fatih Belediye Başkan Adaylığı için, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan'ın ismi netleşti. Esenyurt'ta ise eski belediye başkanlarından Gürbüz Çapan aday oldu.

PM'de İstanbul'un ilçe belediyelerinden adaylıkları netleşen isimler şöyle:

Fatih: Sabri Erbakan

Esenyurt: Gürbüz Çapan

Ümraniye: Sacit Eyüboğlu

Bağcılar: Muhammet Çakmak

Kağıthane: Serdar Kurşun

Bahçelievler: Saffet Bulut

Tuzla: Cemil Ekşi

Zeytinburnu: Mustafa Fazlıoğlu

Başakşehir: Özgür Karabat

Beykoz: Hızır Yılmaz

Beylikdüzü: Ekrem İmamoğlu

Eyüp: Selami Çelebioğlu

Gaziosmanpaşa: Selahattin Meriç

Güngören: Ahmet Güzel

Bayrampaşa: Bahri Sipahi

Sancaktepe: Özgen Nama

Pendik: Tuncer Özyavuz

Sultangazi: Ali Acar

Şile: Aras Aslan

Sultanbeyli: Mustafa Çolak

Arnavutköy: Ruhi Tuncel

İZMİR MERKEZ ADAYLARI GÜNDEME GELMEDİ

Bugünkü PM'de İzmir'in merkez ilçeleri de görüşülmedi. İzmir'de belli olan ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Bergama: Mehmet Gönenç

Beydağ: Süleyman Vasfi Şentürk

Foça: Gökhan Demirağ

Güzelbahçe: Özdem Mustafa İnce

Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı

Kınık: Süleyman Kaya

Menemen: Tahir Şahin

Ödemiş: Bekir Keskin

Seferihisar: Mustafa Tunç Soyer

Selçuk: Hüseyin Vefa Ülgür

Torbalı: Ufuk Yörük

Bir sonraki PM toplantısının ise Şubat ayının başında yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Necmettin Erbakan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (6)

Mehmet Ali Tek-elitekeli@otmail.com:

Bülent Yazgan gayet isabetli olmuş, başarılar...

11
2
yanıtYanıtla
Cemcahavartoni@hotmail.com:

YUH DAHA YENİMİ BELİRLENMİŞ, EH SEÇİMDEN SONRA BELİRLESEYDİNİZ, YAKIŞIRDI KeMAL'E

3
9
yanıtYanıtla
usaklıcemland@hotmail.com:

erdoğan iyiydi sanki

2
5
yanıtYanıtla
malatyalı gerçek gazisefaku2@hotmail.com:

kılıçtaroğlu sende neb genel başkan nede vekil sıfatı var allahım sen gaffet ama bu kulun nasıl bişe böle :)

2
4
yanıtYanıtla
alperenalican56@hotmail.com:

terbiyesizlik yapma

yanıt0
yanıt0
Hasan ERLeon@hotmail.com:

TRABZONDA NASIL OLUYORDA 75 TANE BELEDİYE VARDIR.TRABZONUN NÜFUSU ANKARADAN,İZMİRDEN,BURSADAN,DİYARBAKIRDAN,GAZİANTEPTEN,ADANA DAN BÜYÜKMÜDÜR KİM NASIL BU ŞEKİLDE TRABZON A 75 BELEDİYE VERMİŞTİR,MİLLETİN PARALARI NEDEN BU ŞEKİLDE BU İLE GÖNDERİLİYOR BÖYLE YAĞMA VE GASP NASIL OLUYOR SÖYLERMİSİNİZ TRABZON A NEDEN 75 TANE BELEDİYE VERİLMİŞTİR BİLGİSİ OLAN YAZSIN LÜTFEN.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title