Haberler

CHP'nin "Mega Projesi"Ne Değerlendirmeler

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Merkez Türkiye" projesinde Anadolu'da kurulacağı söylenen 'Mega Kent'le ilgili detaylı bilgi verilmedi.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Merkez Türkiye" projesinde Anadolu'da kurulacağı söylenen 'Mega Kent'le ilgili detaylı bilgi verilmedi. Sadece Anadolu'da olacağı, Kuzey'de Samsun ve Trabzon limanlarıyla Güney'de de Mersin ve İskenderun limanlarıyla entegre olacağı bilgisi verildi. Toplantıyı takip eden gazeteciler de hem projeyi değerlendirdi, hem de mega kentin kurulacağı bölgeyle ilgili tahminlerde bulundu. Projenin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer," Böyle projelere Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Bunun uygulaması çok önemli. Dilerim bu Türkiye'yi uçurabilir" dedi.

Gazeteci Yalçın Doğan da, " Biraz daha ayrıntılarına bakmak lazım. Özel sektör 160 milyar yatırımı yapacak mı ? Anadolu'nun neresinde kurulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Doğan, 'mega kent'in yeriyle ilgili tahminini, "Orta Anadolu gibi geliyor bana. Akdeniz ile Orta Anadolu arasında bir yer gibi geliyor bana ama üzerinde çalışmak gerekiyor"şeklinde dile getirdi.

Gazeteci Uğur Dündar da," Eğer gerçekleşirse Türkiye'ye çağ atlatabilecek, Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulabilmesini sağlayacak, ekonomik güçlerden biri olmasını sağlayacak çok güzel bir proje" diye konuştu.

Dündar, 'mega kent'in yeriyle ilgili tahminin " Herhalde Kayseri -Konya arasında bir yer "şeklinde yaptı.

Projenin çok iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Gazeteci Hakan Aygün ise, "Basit hedefler kolay anlatılır ama bunun biraz iyi anlatılması lazım. Emekliye iki maaş ikramiye kolay birşeydir. Ama bir mega kent projesi, ilk baştan büroşürden okudum. Tam anlayamadım. Kemal bey bir film oynattı ona bakınca biraz daha anladım. Kemal bey konuşunca biraz daha anladım. Biraz daha üzerinde bakacağım" diye konuştu. Aygün yer tahminini de, "Liman ulaşımları kolay olan, ortada bir yer gibi. Oradan bakınca Konya ovası gibi. Ulaşım açısından rahat bir yer olacak. Dağlık bir yer olmayacak" diye yaptı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500

Yorumlar (2)

Anlayanlara:

Onlar yapsalar yapsalar, 1940''tan sonra yaptıkları gibi Türkiyeyi Amerikaya, Avrupaya, İsraile sömürü merkezi yaparlar

2
3
yanıtYanıtla
mert:

Çin''in yeni yapacağı ve 20 milyar dolar yatıracağı Yeni İpek Yoluna bağlanacağından yapılabilir mantıklı bir proje olarak görünüyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title