Haberler

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Bölge Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili örgütlenme, hazırlık ve bilgilendirme çalışmalarının Ankara'da başlayan ve Şırnak'ta sona erecek 20 bölge toplantısıyla tamamlanacağını bildirdi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Seçimi Bölge Toplantıları'ndan ikincisini Antalya, Isparta ve Burdur'un il ve ilçe başkanları, hukuk ve seçim işleri, bilişimden sorumlu başkan yardımcıları, eğitim sekreterleri, milletvekilleri, PM üyeleri, il denetmen milletvekilleri, denetmen PM üyeleri, il gönüllü milletvekilleri, belediye başkanları ve il genel meclis üyelerinin katılımıyla Antalya Rama'da Otel'de gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye ve Antalya olarak arzu ettikleri sonucu alamadıklarını kaydetti. 646 kilometrelik bir coğrafyada seçim çalışması yaptıklarının altını çizen Kök, oylarını yükseltmelerine rağmen büyükşehiri kazanamadıklarını hatırlattı. Kök, bütün Türkiye'yi kucaklayan, Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetin kazanımlarından ödün vermeyen bir Cumhurbaşkanını el birliğiyle seçme imkanı olacağını belirtti.

Siyasette hataların olabileceğine değinen Kök, "Şimdiye kadar başaramadığımız kombinel çalışmayı, birlikte hareket etmeyi bundan sonra başarabiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir kırılmayı başarabilmenin en önemli kriteri, herkesin birliğe beraberliğe koşması gerekir. Seçime 2 ay kala hep beraber bütün eleştirilere, saldırılara rağmen yolumuza devam edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Türkiye'de 20 bölgede bölge toplantılar yaptıklarına değinerek, birinci toplantıyı bu sabah Ankara'da 4 ili kapsayacak şekilde yaptıklarını hatırlattı. Önemli bir gün içinde olduklarına dikkati çeken Tezcan, "Türkiye'de 14 ayrı noktada seçim oluyor. Parti devleti uygulamasının yerleştiği, iktidarın sandıklara ve seçime her türlü hukuk dışı yöntemle ve zorbalıkla müdahale ettiği, sandıkta kazanılan seçimleri masada iptal ederek muhalefetin elinden almaya çalıştığı bir süreçte Yalova, Ağrı ve diğer bölgelerde yeniden halkın sandığa giderek demokrasiye sahip çıkma mücadelesinin verildiği bir günde yapıyoruz" diye konuştu.

Ağrı İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 26 Mayıs tarihinde yayınladığı genelgeden bahseden Tezcan, "Bütün Ağrı'daki jandarma komutanlıklarına ve emniyet müdürlüklerine göndermiş, jandarma ve polis denetiminde Ağrı'da nasıl seçim yapılacağını yazmış, talimat vermiş. Müşahitlerin oy kullanılan sınıflara sokulmayacağını, salonlarda polis ve jandarmanın üst araması yapacağını, salonları boşaltacağını, sandık kurulları başkanları polisi, jandarmayı göreve çağırmasa bile bu emniyet güçlerinin üstlerine vazife edinip İlçe Seçim Kurulu'na haber vererek seçime müdahale etmelerinin talimatını veren bir genelge göndermiş. Bu ne ilginç ne dehşet verici bir tablodur. İl seçim kurullarının böyle bir yetkisi yoktur. Sandık kurullarının müracaat halinde ancak alabileceği bir kararı yetkisi olmadığı halde bir genelge haline dönüştürüp göndermiş, arkasından sopalı seçimin provasını yapmıştır. Allahtan YSK bir saat önce karar verdi, bu kararı kaldırdı" dedi.

GEZİ OLAYLARININ YIL DÖNÜMÜ

Gezi olaylarının yıl dönümüne de değinen Tezcan şöyle konuştu:

"Bugün 1 Haziran, haziran direnişinin birinci yıldönümü. Demokrasi mücadelesi için meydanlara dökülen gencecik evlatlarımız, kaybettiğimiz şehitlerimizin ve demokrasi mücadelesinde yaralanan kardeşlerimizin onurlu mücadelesinin birinci yıldönümü. Yine meydanlar kapalı."

"Bugün Türkiye siyasetteki çatışma kültüründen kurtulmak istiyor" diyen Tezcan, "Türkiye toplumsal yaşamdaki çatışma kültüründen kurtulmak istiyor. Devletin en tepesindeki siyasetçilerin toplumu bölen, nefret dilini yerleştiren ve toplumu kamplara ayıran dilinden ve söyleminden rahatsız olmuş durumda. Bugün Türkiye'de fay hatlarının çok keskin olduğu bir süreç yaşıyoruz. Böyle bir tablo içinde cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz" diye konuştu.

İSTENİLEN CUMHURBAŞKANI PROFİLİ

STK ve demokratik kitle örgütlerine yapılan ziyaretlerde istenilen cumhurbaşkanı profili hakkında ise Tezcan şu bilgileri aktardı:

"Bütün aklı başında ve sağduyulu kesim şunu söylüyor; 'Kucaklayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz' diyor. Çatışma istemiyoruz, kavga eden bir cumhurbaşkanı istemiyoruz, hukuka saygılı bir cumhurbaşkanı istiyoruz, devlet güçlerini dengeli çalıştıracak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Kendi yetkilerine razı olacak, başka devlet kurumlarının yetkilerine tecavüz etmeyecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz diyor. Toplum çatışma istemiyor. Siyasal kimliği çok fazla öne çıkmayan ama toplumu kucaklayan, her kesimi kucaklayacak ve bu ülkenin değerlerini temsil edecek, demokrasinin değerlerini, cumhuriyetin değerlerini temsil edecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz diyor. Milleti uluslararası alanda utandırmayacak, başımızı yere eğdirmeyecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz diyor."

Tezcan, bölge toplantılarında cumhurbaşkanlığı kadar örgüt olarak yapılması gerekenleri de konuşacaklarını belirtti.

"GÖREVİMİZİ, İŞİMİZİ KONUŞACAĞIZ"

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi toplantılarında Türkiye'yi 20 bölgeye ayırdığını ifade eden Tezcan, "20 bölgede, 81 ilde, 949 ilçede bölge toplantıları yapıyoruz. Burada seçim örgütlenmesini konuşacağız, cumhurbaşkanlığı seçiminde neler yapacağımızı konuşacağız, sandıklara sahip çıkmaktan tutun da alanlarda, meydanlarda Türkiye'nin geleceğine, demokrasinin geleceğine örgüt olarak nasıl sahip çıkacağımızı, görevimizi, işimizi konuşacağız ve hep beraber buradan ilçelerimize, illerimize döndüğümüzde derhal çalışmaya başlayacağız. Bir seçimi geçirdik, o seçimdeki eksikliklerimizi biliyor görüyoruz, bunları da telafi ederek, toparlayarak derhal iki ay sonra 10 Ağustos'ta önümüze gelecek sandığa hazır şekilde çalışmaya başlayacağız. Bu toplantılarda bölge il başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe ve il hukuk, bilişim ve eğitimden sorumlu sekreterler, yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, milletvekilleri, bölgeden sorumlu denetmen milletvekilleri, PM üyeleri, bölgenin PM üyelerinden oluşan bir çalışma toplantısıdır bu. Birlikte neler yapacağımızı konuşacağız ve birlikte seçime örgütümüzü hazırlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Tezcan Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title