Haberler

CHP Milletvekilleri Avrupa'daki Türkler'e 'Siyasete Girin' Çağrısı Yaptı

Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen, 'Türkiye'de Demokrasi ve Sorumluluklarımız' adlı panele katılan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, 2015 yılının sürprizlerle geçeceğini öne sürdü.

Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen, ' Türkiye'de Demokrasi ve Sorumluluklarımız' adlı panele katılan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, 2015 yılının sürprizlerle geçeceğini öne sürdü. İstanbul Milletvekili Melda Okur ile Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Avrupa'daki Türkler'e, Siyasete girin ve oy kullanın" çağrısı yaptı.

CHP Kuzey Bavyera Birliği'nin davetlisi olarak Nürnberg'e gelen milletvekilleri Melda Onur, Aytuğ Atıcı ve Haluk Ahmet Gümüş, panele katıldı. Objektif Kültür Merkezi'ndeki toplantıda çok sayıda davetli hazır bulunurken, panelde saygı duruşunda bulunuldu,  İstiklal Marşı okundu. CHP Kuzey Bavyera Başkanı Yaşar Yuvanç, paneli açış konuşmasında konuklarını Hitler rejiminin ve savaş suçlularının yargılandığı Nürnberg'de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. İstanbul Milletvekili Melda Okur, CHP'den istifalara atıfta bulunarak, "Aramızdan kopup gitmeler bizi çok üzüyor" dedi. Okur, aynı zamanda bir gazeteci olarak iktidarı iyi analiz ettiğini, baskıcı ve otoriter bir yönetimin iş başında olduğunu söyledi.

"DEMOKRASİMİZ TEHLİKEDE"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, Türkiye'de demokrasinin tehlikede olduğunu öne sürerken, "Rahmetli Erbakan'ı bile mumla arıyoruz" dedi. Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş de, "Avrupa'daki nüfusumuz hayli yüksek, oy verin. Siyaset zordur ama ilgi gösterin" diye konuştu. Milletvekilleri anne ve babalardan çocuklarına Türk kültürü vermesine özen göstermesini istedi. CHP milletvekilleri panelin yanı sıra, DİTİB'e bağlı Eyüp Sultan Camii'ni, Alevi Kültür Merkezi'ni, Başkonsolos Asip Kaya'yı, Bavyera Milletvekili SPD'li Arif Taşdelen ile Türk esnafı ziyaret etti. - Rnberg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Ahmet Gümüş Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title