Haberler

İzmir'de Boykot Yürüyüşüne TOMA'lı Müdahale: 25 Gözaltı

Güncelleme:

İzmir'de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi. Polisin, dağılmaları yönünde sık sık uyarıda bulunduğu grup yürüyüşe geçince, TOMA'lardan su sıkıldı. Grubun dağılmamakta ısrar etmesi üzerine de çevik kuvvet polisleri, cop ve biber gazı kullanarak müdahale bulundu. Polisin müdahalesi sonucunda CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve oğlu da gözaltına alınmak istendi.

Polis, KESK'e bağlı sendikalar, sol partiler ve bazı Alevi dernekleri üyelerinden oluşan eylemcilerin yürümesine izin vermeyerek TOMA'larla müdahale etti.

Bu sırada polisin sıktığı gazdan etkilenen bazı protestocular, meydandaki Konak Belediyesi binasına sığındı. Polisler de peşlerinden gitti. Belediye çalışanları, polisleri binaya almadı. Bu sırada kapıya inen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kollarını iki yana açarak polislerin girmesine izin vermedi.

GÖSTERİCİLERİ BELEDİYE BAŞKANI KORUDU

Başkan Pekdaş, polislerden bina önünden uzaklaşmalarını istedi. Bir süre devam eden gerginlik, polislerin oradan ayrılmasıyla sona erdi. Pekdaş daha sonra belediye personelinin de binaya girmesini istedi. Polisten kaçarak belediyeye sığınan eylemciler, alkışlarla Başkan Sema Pekdaş'a teşekkür etti.

TOPLANAN GRUBA BASMANE MEYDANINDA POLİS ENGEL OLD U

İzmir'de, Birleşik Haziran Hareketi, bazı Alevi dernekleri ve Eğitim-Sen'in 'laik ve bilimsel eğitim' için düzenlediği protestolar da olaylar çıktı. Toplanan onlarca kalabalık gruba, Basmane meydanında polis engel oldu.

POLİS 25 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

Kültürpark'a doğru kaçan göstericileri takip eden polis, burada da yakaladıklarına müdahale etti. Müdahale sırasında yaklaşık 25 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bazı göstericiler baygınlık geçirdi. Öğretmen olduğu öğrenilen bir kişi ise fenalaştı. Göstericilerin bir bölümü Kültürpark'ın çeşitli noktalarına kaçarken, tarım ve hayvancılık fuarının bulunduğu hole girdi. Ancak polis burada içeriye girmedi.

MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINMAK İSTENDİ

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Erdal Çam da gözaltına alındı. Ancak, babasının milletvekili olduğunu söyleyince serbest bırakıldı. Bir başka noktada ise bir polis CHP'li Musa Çam'ı gözaltına almak istedi. Çam'ı bırakmak istemeyen polisi, bir başka polis uyardı. Bunun üzerine CHP'li Çam gözaltına alınmadı.

GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Eylemi görüntüleyerek görevini yerine getiren "egemeclisi.com" muhabiri Eda Ebru Naneci, sivil ve resmi polisler tarafından gözaltına alındı. Bu sırada meslektaşları, polislere gözaltına aldıkları kişinin görevini yapan bir gazeteci olduğunu hatırlattı ancak polisler, basın kartı olmadığı gerekçesiyle genç gazeteciyi gözaltına aldı. Gazeteci Eda Ebru Naneci'nin, gözaltına alınırken kolunun arkadan büküldüğü ve tartaklandığı dikkat çekti. Genç gazeteci, zorla polis otobüsüne bindirildi.

POLİSİN MÜDAHALESİNDEN SONRA GRUPLAR DAĞILDI

25 kişinin gözaltına alındığı, polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği olaylarda, gruplar dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sema Pekdaş Musa Çam Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500

Yorumlar (230)

ccc DOĞAN GURUBU TERÖRÜN TAA KENDİSİDİR:

ÜLKEDE ADALET OLSA BU MANZARA OLMAZ. ADALET VE İSYAN CEHALET OLUNCA MANZARA BUU. 12 YILDIR ERDOĞAN BU ÜLKEYİ YÖNETTİ??ADALET VARMI???ERDOĞANIN AKP NİN GRAMINA HESAP SORULDUMU???NE OLDU ÖBÜRLERİ MONŞÖRDÜ??SEN İYİ Bİ HALTMISIN. SENDE İSLAMI KULLANAN SARAYLARDA YAŞAYAN MONŞÖRSÜN. KENDİ MEDYAN KENDİ PATRONUN NE İLE OLDU???BU MİLLETİN PARASI İLE??ŞİMDİ SEN MÜSLÜMANMISIN ERDOĞAN???SANA KÜFRETMEKTEN DEĞİL, SENİN GİBİ BİRİ YÜZÜNDEN ALLAH NAZARINDA GÜNAHKAR OLMAKTAN KORKUYORUM. YOKSA SENİ KAALE ALAN YOK. SEN BU ÜLKEDE ADALETİ SİSTEMİ MAHVETTİN. ORTADOĞUDA PİYON KUKLA OLDUN İSLAM COĞRAFYASINIDA KAN GÖLÜ YAPTIRDIN. BU HADİSELER BİLE ERDOĞANIN İŞİNE YARIYOR. ERDOĞAN GİDERSE MEYDAN BUNLARA KALIR KORKUSU VERİYORLAR MİLLETE

72
16
yanıtYanıtla
vatan:

Allahsız, dinsiz, imansız, kitapsızlar. Din dersi nerenize batıyor ki rahatsız oluyorsunuz. Geberince hepiniz müslüman gibi camiden imamla duayla cehenneme gidiyorsunuz. O zaman vasiyet edin cesedinizi birleş gibi köpeklere atsınlar. İstemiyorsanız girmessiniz çocuklarınızı yollamassınız. Ülkeyi karıştırmaya ne hakkınız var. Birde sizin zihniyetinizde olan partilere oy istersiniz. Sizin eylemlerinize en önde destek veren vekilleri ve partilerini millet tanıyor. Nah oy alırsınız.

15
69
yanıtYanıtla
vatandaş:

yürüyüş değil savaş için çıkmışlar sokağa, polis gül mü dağıtacak yani!!!!

13
68
yanıtYanıtla
haydar:

aleviler sapıtıyor yine

9
66
yanıtYanıtla
sancarhan:

Izinsiz gösteri yaparsan olacagi budur. Ne bekliyordunuz cicek mi dagitmalarini?Tiplere bak, tasidiklari bayraklara bak. Bunlardan devlete millete zarardan baska verecekleri bir sey yoktur.

13
50
yanıtYanıtla
ayhan:

Derdiniz nedir izniniz yok ülkeyi karıştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz önümüzde seçim var gidersin oyunu atarsın ama sizin derdiniz başka

10
49
yanıtYanıtla
ermobilWeb@haberler.com:

Eğitim şart laiklikte şart,

48
9
yanıtYanıtla
ciwann:

bu ne yaa bu mu ileri demokrasi anlayışınız ?insanlar demokratik hak olan protesto haklarını artık kullanamaz oldu.

37
7
yanıtYanıtla
DİRİLİŞMobil-IOS:

Yeni yasa çıkmasın diye birtaraflarını yırtanlar işte bunlar, eeee yıkın yakın vurun kırın polis size karanfil dağıtsın yokya çayda verimmi. Yeni iç güvenlik yasası ya çıkacak ya çıkacak.

29
14
yanıtYanıtla
kilit noktasi:

onu bunu bilmem tek bildigim turkiyeden ermeniler ve aleviler giderse iste ozaman ulkemiz MIS gibi olur

25
18
yanıtYanıtla
Tüm 230 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title