Haberler

CHP'li Tezcan: Terör Gruplarıyla İş Tutanlar CHP'nin Vatan Sevgisini Ölçecek Kalibrede Değildir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ile ilgili sözlerine eleştiri getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ile ilgili sözlerine eleştiri getirdi. Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada "Belgelerin paylaşılmasını ve öğrenilmesini yayın yasakları ve operasyonlarla yasaklayanlar, şimdi 'elinizde belge varsa açıklayın, yoksa vatan hainisiniz' diyor. Zerre kadar vatan sevginiz, onurunuz ve haysiyetiniz varsa, tüm yayın yasaklarını kaldırın, soruşturma dosyalarındaki bilgi ve belgeleri halkın öğrenmesinin önünü açın" dedi.

CHP'li Bülent Tezcan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Karanlık mahfillerde terör gruplarıyla iş tutanlar, Cumhuriyet Halk Partisinin vatan sevgisini değerlendirecek ölçecek kalibrede değildir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ağız birliği içinde CHP'yi vatan hainliği ile suçlamaktadır. Siyasi geçmişleri vatana ihanet konusunda bir hayli zengin ve taze olan bu zatlar, yaşanan son olaylarda suçüstü yakalanmışlar ve suçluların telaşı içinde hareket etmeye başlamışlardır. Suriye'de El Kaide uzantılı El Nusra IŞİD vb. terör örgütleriyle kucak kucağa olan bu anlayış, terör örgütlerine giden tırlar dolusu mühimmatı, silahı yasa dışı şekilde yollarda durdurup, yargının soruşturmasını engellemiş, soruşturanları suçlu ilan ederek dosyaları kapatmıştır. İhanetin belgesi devlet arşivlerinde, soruşturma dosyalarında mevcuttur. Bunların bir kısmı kamuoyu ile paylaşılmış olup, devamı da paylaşılacaktır. Belgelerin paylaşılmasını ve öğrenilmesini yayın yasakları ve operasyonlarla yasaklayanlar, şimdi "elinizde belge varsa açıklayın, yoksa vatan hainisiniz" diyor. Zerre kadar vatan sevginiz, onurunuz ve haysiyetiniz varsa, tüm yayın yasaklarını kaldırın, soruşturma dosyalarındaki bilgi ve belgeleri halkın öğrenmesinin önünü açın. Ülkenin havaalanlarını ve sınır kapılarını IŞID benzeri terör örgütlerinin teçhizine açıp suç üstü yakalananlar, ihanetlerinin üstünü "vatan" kavramıyla örtmeye çalışıyorlar. Tüm siyasal yaşamları kirlilikle kaplı olanlar, en kutsal değer olan 'vatan' duygumuzu da kirli emellerinin bir parçası haline getirmekten çekinmiyor. Biz daha önce olduğu gibi, El Kaide, El Nusra, IŞID bağlantılarını gösteren belgeleri tüm yasaklara karşın açıklamaya devam edeceğiz. Allah bu ülkeyi 'her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım' diyenlerin vatanseverliğinden korusun." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Davutoğlu Bülent Tezcan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ahmet özdemirm@m.m:

Hadi ordan ülke ne hale geldi kılınızı kıprstmadnıx vatan hainleri

0
0
yanıtYanıtla
ahmet özdemirm@m.m:

Hadi ordan ülke ne hale geldi kılınızı kıprstmadnıx vatan hainleri

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title