Haberler

CHP'li Pektaş'tan Konak'ta İddialı Proğram

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, 30 Mart yerel seçimlerini kazandıktan sonra Konak’ta hayata geçireceği çalışma programını açıkladı.

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, 30 Mart yerel seçimlerini kazandıktan sonra Konak'ta hayata geçireceği çalışma programını açıkladı. "Bu daha başlangıç" başlığı altında sunduğu 13 maddelik programda insan odaklı, sosyal belediyecilik hizmetlerini sıralayan Pekdaş, göz boyayıcı, uçuk kaçık, çılgın projeler yerine; adil, dürüst ve katılımcı bir yerel yönetim sözü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, 2014-2019 Çalışma Programı'nı açıkladı. Tarihi Asansör'de gerçekleşen basın toplantısına yerel ve ulusal medyadan çok sayıda gazeteci katıldı. Kahvaltıyla başlayan toplantıda söze, 'Bu daha başlangıç' diyerek başlayan Pekdaş, "Bu oturmuş, bitmiş bir program değildir, bu bir başlangıç programıdır. Süreç içinde büyüyecek bir programdır. Bu yüzden bu daha başlangıç diyoruz" dedi.

SON SÖZÜ HALK SÖYLEYECEK

Konak halkına göz boyayıcı, uçuk kaçık, çılgın projeler yerine; adil, dürüst ve katılımcı bir yerel yönetim sözü veren Pekdaş, 30 Mart'tan sonraki dönemi, yeni bir ufuk başlangıcı olarak adlandırdı. Pekdaş, 13 başlık altında topladığı çalışma programında sık sık katılımcı demokrasiye vurgu yaptı. Konak'ı halkla birlikte yöneteceklerinin altını çizen Pekdaş, "Konak'ta son sözü yine Konaklılar söyleyecek. Ben yaptım oldu, olur, olacak, sözleri Gezi ruhuyla şenlenen Konak üzerinde artık uçamayacak" diye konuştu.

KATILIMCI BÜTÇE

Konuşmasında dünyanın farklı kentlerindeki sosyal belediyecilik hizmetlerinden örnekler de veren Pekdaş, Konak'ta 'katılımcı bütçe' olgusunu hayata geçireceklerini söyledi. Katılımcı bütçede yatırımların nasıl olacağına Konak halkıyla birlikte karar vereceklerini belirten Pekdaş, Konak'ı Konaklılarla birlikte yönetmek için, isteyen herkesin katılabileceği semt meclisleri oluşturacaklarını dile getirdi. Pekdaş, kamusal alanların kıymetlendirilerek, yeni işlevler kazandıracaklarını da belirterek şöyle konuştu:

"Konaklılar kendi alanlarında ve kendi belediyelerinde yönetime ortak olacaklar. Muhtarların, sivil toplum örgütlerinin doğal üye olduğu semt meclisleri, kentlilerin doğrudan demokrasiyle hem sorunlarını dile getirecekleri hem de çözümün parçası olacakları organlar haline gelecek."

"ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ"

Seçimi kazandıktan sonraki beş yıllık Belediye Başkanlığı sürecinde hayata geçireceği çalışma planında özellikle kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı kesimlerin korunacağının altını çizen Pekdaş, "Kadınların 24 saat güven içinde yaşadığı Konak'ı oluşturmak ve bu konuda projeler geliştirmek bizim işimiz olacak. Konak'ta engelleri kaldıracağız. Göreve gelir gelmez ilk işimiz Belediyemizi engelli dostu yapmak olacak. Çocuklarımızın güvenli, huzurlu ve sağlıklı büyüdüğü, eksik beslenme sorunuyla mücadele edildiği, eğitim sorunlarının çözümüne katkı sağlandığı bir Konak düş olmaktan çıkacak" diye konuştu.

TARİH KORUNACAK

Çevreyi korumak için tüm belediye hizmetlerinde yeşil enerjiyi öne çıkaracaklarını belirten Pekdaş, kazanacakları bir avuç boş alanı dahi ağaçlandırıp, yeşillendireceklerini vurguladı. Programda işsizlikle mücadele konusuna da değinen Pekdaş, genç istihdamına destek vereceklerini ifade etti. Pekdaş, istihdamı artıracak destekleyici fonların bulunması sürecinde etkin rol oynayacaklarının altını çizdi. 30 Mart'tan sonraki yeni dönemde Konak Belediyesi'nin en temel görevlerinden birinin de tarihi varlıkların korunup, işlevsel hale getirilmesi olacağına değinen Pekdaş, "Konaklılar tarihin onlara bıraktığı zenginliği hem tanıyacak hem de bizzat o tarih içinde yaşayacak" dedi.

KÜLTÜR VE SANATIN YILDIZI KONAK

Konuşmasında Konak'ın eskisi gibi yine Ege'nin kültür ve sanat yıldızlarından biri olacağını vurgulayan Pekdaş, müzik, tiyatro, sinema, festivaller, öykü ve şiir günleri düzenleneceğini söyledi. Kültür ve sanatın Konak'ı ışıltılı bir ağ gibi kaplayacağını sözlerine ekleyen Pekdaş, "Eski İzmir'in, Tilkilik'in, Alsancak'ın, Kemeraltı'nın büyülü mekanlarında Sanatçı Evleri kurulacak. Yazar ve şairlerimizi İzmirli misafirperverliğiyle ağırlayacağız. Onların eserlerini, İzmir'in güzel ilhamıyla yazmalarını izleyeceğiz. İzmir'i anlatan, İzmir'de geçen film senaryolarının yazım, yaratım ve çekim süreçlerine destek sunacağız" diye konuştu.

GÜVENLİ KONAK

Konak Belediyesi'nin vatandaş dostu belediye olacağını da belirten Pekdaş, "Belediyeye her türlü hizmete erişim ve iş görme, minimum zamanda ve maksimum memnuniyetle yürüyecek. Bu süreç için internet, sosyal medya ve mobil iletişim araçları en büyük yardımcımız olacak" dedi. Konuşmasının sonunda Konak'ta suç oranlarının düşürülmesi için kamu kurumları ve STK'larla ortak çalışmalar yapacaklarını dile getiren Pekdaş şöyle konuştu:

"Sokaklar, parklar, meydanlar sürekli ve etkili aydınlatılacak. Okullarda spor faaliyetleri her açıdan desteklenecek. Koruyucu sağlık ve ana-çocuk sağlığı ihtiyaçlarına destek olunacak. Okul öncesi eğitim ve yaygın eğitimin desteklenmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Kreşler ve kadın sorunları merkezleri açılacak. Tehlike arz eden, eski, metruk ve yıkılmak üzere olan binalara yönelik çalışmalar yapılacak. Dezavantajlı grupların işgücüne katılımına yönelik projeler yürütülecek. Göçle gelenlerin kent yaşamına katılımına yönelik çalışmalar yapılacak. İhtiyaç olan yerlerde sosyal donatılar geliştirilecek. Parkların bakımları yapılacak, oyun ve spor aletleri donanımları elden geçecek." Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Pekdaş, seçimi kazanacağına olan inancının da tam olduğunu söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Sema Pekdaş Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title