Haberler

CHP'li Özgümüş: Boş Geziyorlar, Vekil Sayısını 200 Azaltalım

Güncelleme:

Ümit Özgümüş'ten ilginç tasarruf önerisi geldi. Özgümüş, 'boşta gezen' milletvekilleri olduğunu söyleyerek vekil sayısının 200 kişi azaltılması gerektiğini savundu.

CHP adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyesi Ümit Özgümüş, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek öğretmen ataması yapılmamasını eleştirerek, "Boşta geziyorlar. Milletvekili sayısını 200 azaltalım." diyerek ilginç bir öneri sunfu ve atama yapılması gerektiğini savundu.

"SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA..."

Özgümüş, TBMM Bütçe Kanunu üzerine yaptığı konuşmasında, mali idarenin vergi toplayamadığını, vergi reformu yapmadığını ve yıllarca konuşulmasına karşın kayıt dışılığı engelleyip vergi tabanını genişletemediğini, dolayısıyla özellikle istihdam üzerindeki vergilerini düşürmediğini vurgulayarak, "Bugün Türkiye'de vergi sistemi 'Saldım Çayıra Mevla'm Kayıra' sistemidir" dedi.

"BENİM MAAŞIMDAN KESİN"

Özgümüş, "Vergi toplamayınca tasarruf tedbirlerinden bahsediyor ve bizi gülmekten öldürüyorsunuz. Kaçak saraya 1.5 milyar TL harcarken, Cumhurbaşkanlığı bütçesini 200 milyon TL'den 397 milyon TL'ye çıkarıyorsunuz. Bir devlet memuru olan Diyanet İşleri Başkanına, 1 milyon TL'lik makam arabası alırken tasarruf niyetine Belediyelerin plaket vermesini yasaklıyorsunuz. Her gün 3 belediye plaket verse yılda 1000 plaket yapar ortalama 30 liradan 30 bin lira ile devlet maliyesi kurtulacaksa benim maaşımdan kesin" diye konuştu.

"550 MİLLETVEKİLİ VAR BUNLARIN YARISI BOŞTA GEZİYOR"

Özgümüş konuşmasına şöyle devam etti:

"Tasarruf yapma niyetiyle öğretmen atamalarını yapmıyorsunuz. Hem öğretmen açığı var hem de üniversite bitirmiş atanamadığı için ağlayan binlerce öğretmen var. Bu öğretmenlerin atamasının yapılması için size kaynak öneriyorum. TBMM'de 550 Milletvekili var bunların yarısı Meclise ara sıra uğrayıp, boşta geziyor. Milletvekili sayısını 350'ye düşürün Milletvekili maaşı, danışmanları, sekreteri ve diğer bazı masraflarla birlikte yılda; 60 milyon TL tasarruf edersiniz bu da ataması yapılacak yaklaşık 3000 öğretmen maaşını karşılar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Özgümüş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

MİLLET UYANIN:

TÜM MİLLET HER PARTİDEN BİR OLUP KARARIN DOĞRU OLDUĞUNU, MİLLETVEKİLLERİNE TANINAN VE TANINACAK AYRICALIKLARI ONAYLAMADIĞIMIZI, örnek:vekil trafik cezası almaz bu mudur vekillik. AYIP AYIP

32
0
yanıtYanıtla
sosaMobil-ANDROID:

çok doğru söylemiş birçok milletvekili boş yere maaş alıyor geziyor yaptıkları bir şey yok

20
0
yanıtYanıtla
erkan atasoy Mobil-ANDROID:

200 degil 400 düsürün 150 yeter zaten mevcut halk icin ne yapıyorki

16
0
yanıtYanıtla
ismetMobil-ANDROID:

tasrrufu çözümü herkes çok iyi biliyor ama iş oraya gelince kimse orali olmuyo

15
0
yanıtYanıtla
RamazanMobil-ANDROID:

Katiliyorum vekilin soylediklerine CHP MHP HDP helede su torinolu sagbanin maaslari hepsi bos insanlar sadece devlet kasalarindan yararlanmaktan baska birseye yaramiyor hakkimi helal etmiyorum hakkim kadar

11
3
yanıtYanıtla
ramazan:

dogruya dogru, ama akp kabul etmez herzaman ki gibi.

12
2
yanıtYanıtla
fbı:

sayın vekil doğru söylemiş, zaten vekil olmak için zengin olmak lazım bunların maaşa ihtiyacı yok,

13
0
yanıtYanıtla
Çok Dogru...Mobil-IOS:

VEFASIZ UZUN ADAM zaten Sarayında paralel(asil) bir kabine kurunca tum bakanlar da Boşa çıkmış oluyor,dolayisiyla tum bakanlıklar kaldırılsın,MV sayısı 150'ye indirilsin,derim!!!

11
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

vALLA chp''NİN ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞI EN HAYIRLI TEKLİF. şİMDİ DİĞER PARTİLERİNDE ÜLKEYİ NE KADAR DÜŞÜNDÜKLERİNİ VATANDAŞ GÖRECEK. bENCE 350 DE ÇOK AMA YİNEDE YILDA KAÇ TRİLYON TASARRUF EDER. zATEN YARISINDAN FAZLASI MECLİSE BİLE UĞRAMIYOR. HEPSİNE ARAÇ, TELEFON. ODA SEKRETER. ŞÖFÖR, KORUMA, DANIŞMAN. YAĞMA HASANIN BÖREĞİMİ BU ÜLKE. CEYLAN DERİSİ KOLTUKLAR. DOKUNULMAZLIK OHHH YEMEDE YANIN YAT. BU YASAYI ÇIKARAN PARTİYE OYUM. ŞİMDİDEN SÖYLÜYORUM.

7
0
yanıtYanıtla
adanalı:

süpersin topragım

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title