Haberler

CHP'li Milletvekilleri Açlık Grevinin Sonlandırılması Için Devreye Girdi

CHP'li milletvekilleri açlık grevinin sonlandırılması için devreye girdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yı görevlerine iade edilmek için başlattıkları açlık grevlerinin 61'nci gününde Yüksel Caddesi'nde ziyaret etti. CHP'liler Gülmen ve Özakça'nın sağlıklarının kötüye gitmemesi için eylemlerini sonlandırmalarını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Şenal Sarıhan, Murat Emir, Necati Yılmaz, Nihat Yeşil'den oluşan heyet görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yı açlık grevlerinin 61'nci gününde Yüksel Caddesinde ziyaret etti.

AĞBABA: SİZDEN RİCAMIZ SAĞLIĞINIZA ZARAR VERECEK BU EYLEMİ SONLANDIRMANIZ

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Türkiye'nin birçok yerinde sizin gibi ihraç edilenler oldu. Bir korku iklimi yaratıldı. Yaptığınız Türkiye'de önemli bir cesareti gösteriyor. Ancak biz hiçbir koşulda insanların hayatını riske edecek veya sağlığını bozacak eylemlerin son bulmasını istiyoruz. İlhan Cihaner, Canikli ile konuştu. Derhal OHAL komisyonunun kurulmasını istediler. Sizden ricamız sizin sağlığınıza zarar verecek bu eylemi sonlandırmanızı istiyoruz. Bu konuda mücadelenizin takipçisi olacağız. Bu örnek olan mücadeleniz sizin gibi düşünmeyen ama ihraç edilenlere de umut ışığı oldu' şeklinde konuştu.

SARIHAN: MÜCADELENİZE DEVAM ETMEK İÇİN SAĞLIKLI OLMANIZ GEREKİYOR

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, mücadele etmeleri için sağlıklı olmaları gerektiğini belirterek, ' cezaevlerini tanıyan bir avukat olarak biliyorum ki açlık grevleri orada genelde yapılır. Olanaklar az olduğu için bedenlerini ortaya koyarlar. Mücadelenize devam etmek için sağlıklı olmanız gerekiyor. Gelinen noktada pek çok yerde hassasiyet gelişti' dedi.

ÖZAKÇA: BİZ SADECE İŞİMİZİ İSTEDİK

KHK ile ihraç edilen ilkokul öğretmeni Semih Özakça, bulundukları yerde defalarca polis tarafından gözaltına alındıklarını kaydederek, ' Burada oturmamızın bedelini göze almıştık. Biz sadece işimizi istedik. Bir irade, kararlılık ortaya koyduk. Talebimizin kabul edilmesi için somut bir adım atılmadan açlık grevimizi bitirmeyi düşünmüyoruz. Burada hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu sürecin bize dayattığı bir eylem biçimi olarak duruyor. Bu bizim ile dönme meselemizden çoktan çıktı. Daha somut taleplerin bir an önce gerçekleştirilmesi için bir çığlıktır. Bunca acının, sıkıntının, bedelin sonunda bir kazanım olmadan bırakmayacağız. Söylenecek söz söylemeyenlerde, yani iktidardır. Olumlu veya olumsuz bir adım atmalarını bekliyoruz' şeklinde konuştu.

GÜLMEN: ANKARA'NIN GÖBEĞİNDE AÇLIK GREVİ YAPMAK BİZİM AYIBIMIZ DEĞİL

Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen, ' İki eğitimci olarak Ankara'nın göbeğinde açlık grevi yapmamız bizim ayıbımız değil. Çok büyük bir adaletsizlik bizim yaşadığımız. Buna alışılsın istemiyoruz. Bir KHK da ismimizi yazacaklar, yapabilecekleri bir şey. Biz ölmek ya da zarar görmek istemiyoruz. Bize söylenecek sözler bitti' dedi.

GÖRÜNTÜ: CHP'li heyetin gelmesi

Yapılan konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: ANKARA, (DHA)

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Şenal Sarıhan Veli Ağbaba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title